The Covid-19 Roadmap: Mot globalt ekonomiskt kaos och samhällelig förstörelse

Även om denna bristfälliga officiella statistik som används för att ”mäta” spridningen av viruset är meningslös, har den ändå använts för att stödja den pågående rädslan och desinformationskampanjen.

 
 
Av Prof Michel Chossudovsky
Global Research, 7 november 2020
 
 

Det är nu bekräftat att  testet för omvänd transkription-polymeraskedjareaktion (RT-PCR)  som används för att uppskatta COVID-19-positiva fall är tveksam. Det kan inte upptäcka eller identifiera viruset. Vad den upptäcker är partiklar eller fragment av viruset.  

PCR-positiv innebär inte covid-19 positiv. Statistiken från PCR-testet mäter inte ”bekräftade fall” tillräckligt. PCR-testet ger inte den statistik som krävs (av beslutsfattare och nationella hälsomyndigheter) för att bedöma antalet personer som är smittade. Dessutom, enligt CDC kan ” en positiv [covid-19] infektion”  vara resultatet av  ”saminfektion med andra virus… Det påvisade medlet kanske inte är orsaken till sjukdomen”.

Även om denna officiella statistik som används för att ”mäta” spridningen av virusinfektionen är felaktig, har den ändå använts för att stödja den pågående rädslan och desinformationskampanjen. 

Eftersom PCR-testet är felaktigt som ett sätt att identifiera spridningen av viruset, är viktiga beslut som tagits av WHO och nationella regeringar sedan slutet av januari 2020 (med stöd av felaktig statistik) potentiellt ogiltiga.  Dessutom bekräftar officiella rapporter inklusive WHO att Covid-19 inte är ett mördarvirus, det har egenskaper som liknar säsongsinfluensa.  

Syftet med den här artikeln är att undersöka hur dessa långtgående beslut, alltid baserade på ogiltiga begrepp och felaktig statistik, har bidragit till ett tillstånd av ekonomiskt, socialt och politiskt kaos över hela världen, som ledde fram till låsningen och stängningen av den 11 mars 2020 av 190 nationella ekonomier i FN:s medlemsländer. Endast tre länder inklusive Vitryssland, Nicaragua och Sverige vägrade att lägga ner sin nationella ekonomi.

Det som slår oss i denna analys är det faktum att stora beslut redan från början den 30 januari 2020 togs när antalet registrerade positiva fall var ytterst lågt.

Låsningen och stängningen av nationella ekonomier över hela världen den 11 mars 2020 presenterades som ett sätt att konfrontera ”Killer Virus” och ”Saving Lives”. Rymligt dokumenterat har effekterna lett till massarbetslöshet och fattigdom över hela världen.

Färdkartan mot ekonomiskt kaos och samhällelig förstörelse

18 oktober 2019. 201 Pandemic Simulation Exercise

Coronaviruset fick ursprungligen namnet 2019-nCoV av WHO, samma namn som det som antogs vid simuleringsövningen 201 den 18 oktober 2019 under överinseende av John Hopkins Bloomberg School of Health, Center for Heath Security (ett evenemang sponsrat av Gates Foundation och World Economic Forum).( Event 201 )

7 januari 2020: De kinesiska myndigheterna ”identifierade en ny typ av virus” som (enligt officiella rapporter) isolerades den 7 januari 2020.

20-24 januari: World Economic Forum-möten i Davos. Rollen för kraftfulla finansiella intressen 

Dominerande ekonomiska intressen, miljardärsstiftelser och internationella finansiella institutioner spelade en nyckelroll i lanseringen av WHO:s folkhälso-nödsituation (PHEIC). Beslutet togs inte av WHO.

Under veckan före detta historiska WHO-beslut. PHEIC var föremål för ”konsultationer” vid World Economic Forum (WEF) Davos (21-24 januari). WHO:s generaldirektör Dr. Tedros var närvarande i Davos. Var dessa samråd avgörande för att påverka WHO:s historiska beslut den 30 januari.

Fanns det en  intressekonflikt enligt definitionen av WHO? WHO:s största givare är Bill and Melinda Gates Foundation, som tillsammans med WEF och CEPI redan i Davos tillkännagav utvecklingen av ett Covid-19-vaccin innan den historiska lanseringen av PHEIC den 30 januari.

28 januari 2020:  US Center for Disease Control and Prevention (CDC) bekräftade att novel corona-viruset hade isolerats. Hittills har processen för identifiering av viruset inte offentliggjorts.

30 januari 2020:  WHO:s folkhälsokris av internationell oro (PHEIC)

Den första etappen av denna kris lanserades av WHO den 30 januari . Även om det officiellt inte utsågs till en ”pandemi”, bidrog det ändå till att leda rädslokampanjen.

Redan från början har uppskattningarna av ”bekräftade positiva fall” varit en del av ett ”Numbers Game”.

I vissa fall nämndes helt enkelt inte statistiken och i andra fall höjdes siffrorna i syfte att skapa panik.

Antalet ”bekräftade fall” baserat på felaktiga uppskattningar (PCR) som användes för att motivera detta långtgående beslut var löjligt lågt.

Den globala befolkningen utanför Kina är i storleksordningen 6,4 miljarder. Den 30 januari 2020 utanför Kina fanns:

83 fall i 18 länder, och endast 7 av dem hade ingen historia av resor i Kina. (se WHO 30 januari 2020).

Den 29 januari 2020, dagen före lanseringen av PHEI ( registrerat av WHO), fanns det 5 fall i USA, 3 i Kanada, 4 i Frankrike, 4 i Tyskland.

Det fanns ingen ”vetenskaplig grund” för att motivera lanseringen av en världsomspännande folkhälsokris. 

Skärmdump av WHO-tabellen, 29 januari 2200 , en dag före WHO:s beslut att utlysa en global folkhälsokris 

Dessa löjligt låga siffror (som inte nämns av media) användes för att leda en världsomspännande rädslokampanj.

31 januari 2020: President Trumps beslut att inställa flygresor med Kina

Medan WHO ”[inte] rekommenderade några rese- eller handelsrestriktioner” var de fem så kallade ”bekräftade fallen” i USA  tillräckliga för att ”rättfärdiga” president Trumps beslut den 31 januari att avbryta flygresor till Kina samtidigt som det utlöste en hatkampanj mot etniska kineser i hela västvärlden.

Detta historiska beslut den 31 januari banade vägen mot störningar av internationell råvaruhandel samt världsomspännande restriktioner för flygresor.

Och de felaktiga ”bekräftade fallen” användes för det mesta av standard RT-PCR-testet.

20–21 februari 2020. Världsomfattande Covid-data utanför Kina: Diamond Princess Cruise Ship 

Medan Kina rapporterade totalt 75 567 fall av covid-19 (20 februari) var de bekräftade fallen utanför Kina avgrundsvärt låga och statistiken baserad till stor del på PCR-testet som användes för att bekräfta den ”världsomspännande spridningen av viruset” var tveksam minst sagt. Dessutom hade en stor andel av de 75 567 fallen i Kina återhämtat sig. Och återhämtningssiffror erkändes inte av media.

På dagen för Dr. Tedros historiska presskonferens (20 februari 2020) var det registrerade antalet bekräftade fall utanför Kina 1073, varav 621 var passagerare och besättning på Diamond Princess Cruise Ship (strandsatt på japanskt territorialvatten).

Ur en statistisk synvinkel var WHO:s beslut som pekade på en potentiell ”spridning av viruset över hela världen” inte vettig.

Den 20 februari var 57,9 % av de globala Covid-19 ”bekräftade fallen” från Diamond Princess, knappast representativa för en världsomspännande ”statistisk trend”. Den officiella historien är följande:

  • En Hongkongbaserad passagerare som hade gått i land från Diamond Princess i Hong Kong den 25 januari utvecklade lunginflammation och testades positivt för novel coronavirus den 30 januari.
  • Han rapporterades ha rest den 10 januari till Shenzhen på Kinas fastland (som gränsar till Hongkongs nya territorier).
  • Diamond Princess anlände till Yokohama den 3 februari. En karantän sattes på kryssaren. Se NCBI-studien .
  • Många passagerare blev sjuka på grund av instängdheten på båten.
  • Alla passagerare och besättning på Diamond Princess genomförde PCR-testet.
  • Antalet bekräftade fall ökade till 691 den 23 februari.

När det gäller att bedöma globala statistiska trender så håller inte uppgifterna upp. Utan Diamond Princess-data skulle de så kallade bekräftade fallen utanför Kina den 2 februari ha varit i storleksordningen  452, av en befolkning på 6,4 miljarder. 

Granska WHO-diagrammet nedan. Det blå indikerar de bekräftade fallen på Diamond Princess (internationell transport) (som anlände till Yokohama den 3 februari 2020), av vilka många var sjuka, begränsade till sina rum i mer än två veckor (karantän införd av Japan). Alla passagerare och besättning tog RT-PCR-testet (som inte upptäcker eller identifierar Covid-19).

Onödigt att säga att denna så kallade data var avgörande i spetsen för rädslokampanjen och kollapsen på finansmarknaderna under februari månad. (se avsnittet nedan).

Källa WHO, 28 februari 2020

Finanskrisen i februari 2020. Coronakraschen 2020

20-21 februari 2020 markerar början av 2020 års finanskrasch. 

20 februari 2020:  Vid en presskonferens torsdagen den 20 februari eftermiddag (CET Time) i en  briefing i Genève, WHO:s generaldirektör. Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus sa att han var ”bekymrad över att chansen att begränsa utbrottet av coronaviruset ”stänger” …

”Jag tror att möjligheternas fönster fortfarande finns där, men att fönstret blir smalare.”

Dessa uttalanden om ”chock och vördnad” bidrog till att öka rädslokampanjen, trots att antalet bekräftade fall utanför Kina var ytterst lågt.

Officiellt 1073 fall över hela världen.

Exklusive Diamond Princess, 452 så kallade ”bekräftade fall” världen över utanför Kina, för en befolkning på 6,4 miljarder registrerade av WHO den 20 februari,  15 i USA, 8 i Kanada, 9 i Storbritannien. (februari 2020).

Ett större antal fall utanför Kina registrerades i Sydkorea (153 fall enligt WHO) och Italien (registrerade av nationella myndigheter).

WHO-data registrerade i februari 2020 i början av den så kallade Covid Financial Crash (bild till höger)

Uttalandet av Dr. Tedros (baserat på felaktiga koncept och statistik), satte scenen för den finansiella kollapsen i februari som utlöstes av insiderinformation, förkunskaper, derivathandel, blankning och en mängd hedgefondverksamheter.

Den som hade förkunskaper (insiderinformation) om WHO:s generaldirektörs uttalande den 20 februari skulle ha skördat betydande monetära vinster.

Fanns det en intressekonflikt? WHO får medel från Gates Foundation. Och Bill Gates har ”60 % av sina tillgångar investerade i aktier [inklusive aktier och indexfonder]”, enligt en  CNBC-rapport från september 2019.

Börskraschen som inleddes den 20 februari, kallad 2020 års Coronavirus-krasch , kategoriserades som:

”det snabbaste fallet på globala börser i finanshistorien och den mest förödande kraschen sedan Wall Street-kraschen 1929.”

Orsaken till den finansiella kraschen var (enligt analytiker), V. The Virus. Spridningen av viruset utanför Kina. 

Rädslokampanjen för ”mördarvirus” i kombination med Dr. Tedros ”varningar” i rätt tid om behovet av att implementera en världsomspännande pandemi tjänade outplånligt Wall Streets institutionella spekulanters och hedgefonders intressen.
Den finansiella kraschen ledde till en stor förändring i fördelningen av penningförmögenheter. (se analys nedan)

Veckan efter WHO:s tillkännagivande 20–21 februari kollapsade Dow Jones med 12 %  (CNBC, 28 februari 2020). Enligt analytiker var DJIA:s störtdykning resultatet av virusets världsomspännande spridning. Ett meningslöst uttalande som strider mot det (lita på) antalet WHO Covid-positiva uppskattningar, varav de flesta baserades på det felaktiga PCR-testet.

Måndagen den 24 februari efter återöppnandet av aktiemarknaderna skedde en aldrig tidigare skådad nedgång i Dow Jones som kan tillskrivas de ”överhängande farorna” som ” Covid spred sig över hela världen och skapade osäkerhet på finansmarknaderna”. 
.
Aktierna föll kraftigt på måndagen (24 februari)  när antalet fall av coronavirus utanför Kina ökade , vilket ökade rädslan för en långvarig global ekonomisk avmattning från virusets spridning. Dow Jones Industrial Average stängde 1 031,61 punkter lägre, eller 3,56 %, på 27 960,80.” (CNBC) (min kursivering).
 
 
Den 24 februari begärde Trump också 1,25 miljarder dollar i nödhjälp.
 

Enligt BBC  sågs världsomspännande aktiemarknader kraftiga fall  ”på grund av oro över virusets ekonomiska effekter”, vilket tyder på att viruset var ”den osynliga ”handen” som var ansvarig för nedgången på finansmarknaderna.

Covid-19 identifierades knappast som katalysatorn för den finansiella kraschen.

Vem låg bakom denna katalysator? Vem låg bakom rädslokampanjen som bidrog till att utlösa kaos och osäkerhet på finansmarknaderna?

11 mars 2020: Covid-19-pandemin, lockdown, nedläggning av 190 nationella ekonomier

WHO:s generaldirektör hade satt scenen i sin presskonferens den 21 februari. ”Världen borde göra mer för att förbereda sig för en eventuell coronaviruspandemi.” WHO hade uppmanat länder att vara ”i en beredskapsfas”.

Den 11 mars 2020: WHO utropade officiellt en världsomspännande pandemi vid en tidpunkt då det fanns 118 000 bekräftade fall och 4 291 dödsfall  över hela världen (inklusive Kina). (11 mars 2020, enligt presskonferens). Vad säger denna ”statistik” dig?

De siffror som Dr Tedros citerade inkluderar Kina.

Antalet bekräftade fall utanför Kina (6,4 miljarder invånare) är i storleksordningen 44279 och 1440 dödsfall (siffror registrerade för 11 mars (den 12 mars) (se tabell till höger).

Omedelbart efter WHO:s tillkännagivande den 11 mars 2020 gick rädslokampanjen på högvarv. Liksom i fallet med kraschen den 20-21 februari, hade WHO:s generaldirektörs uttalande den 11 mars satt scenen. Börserna rasade över hela världen. Följande morgon rasade Dow (DJIA) med 9,99 % (en nedgång på  2 352,60  för att stänga på 21 200,62). Black Thursday, 12 mars 2020 var ”Dows värsta dag” sedan 1987. En massiv överföring av finansiell rikedom hade skett till förmån för USA:s miljardärer.

Inspärrningsinstruktioner sändes till 193 medlemsländer i FN. Politiker är instrumenten för mäktiga ekonomiska intressen. Var detta långtgående beslut motiverat som ett sätt att bekämpa viruset?

Oöverträffad i historien, tillämpad nästan samtidigt i ett stort antal länder, destabiliserades hela sektorer av världsekonomin. Små och medelstora företag drevs i konkurs. Arbetslöshet och fattigdom frodas.

I vissa länder har hungersnöd brutit ut. De sociala konsekvenserna av dessa åtgärder är förödande. Hälsoeffekterna (dödlighet, sjuklighet) av dessa åtgärder inklusive destabiliseringen av systemet för nationell hälsovård (i många länder) överträffar vida de som tillskrivs Covid-19. (För mer information se författarens artikel här 

Miljardäranrikning. Tillägnandet och  omfördelningen av välstånd

Miljardärsförmögenheten har ökat dramatiskt sedan början av februari. Det finns tre distinkta faser, som är direkt relaterade till coronakrisen, som var och en präglas av stora förändringar i fördelningen av globalt välstånd.

  1. Finanskrisen som inleddes den 20 februari ledde till en dramatisk omfördelning av penningmängd och ägande av finansiella tillgångar. Förkunskap, insiderinformation och spekulativ handel spelade en nyckelroll. Fanns det förkunskap om WHO:s uttalande från Dr. Tedros den 20 februari?
  2. Nedstängningen och nedläggningen av de nationella ekonomierna i 190 FN-medlemsstater den 11 mars, vilket utlöste företags- och små och medelstora företagskonkurser över hela världen. Evenemanget den 11 mars präglades också av ett fall av aktiemarknader världen över, med start på Black Thursday 12 mars 2020.
  3. Det tredje steget av miljardärsanrikning hänför sig till implementeringen av den så kallade ”andra vågen” som består i att utlösa en förnyad våg av konkurser.

Omfördelningen av välstånd till förmån för miljardärsklassen bekräftas av en  IPS- studie som rör nedläggningen av den globala ekonomin.

Den sammanlagda rikedomen av amerikanska miljardärer ökade med 850 miljarder dollar sedan 18 mars 2020, en ökning med över 28 procent. (Denna uppskattning tar inte hänsyn till förmögenhetsökningen under perioden före den 18 mars, som präglades av en rad börskrascher).

Den 18 mars 2020 hade amerikanska miljardärer en sammanlagd rikedom på 2 947 biljoner dollar. Den 8 oktober hade deras rikedom ökat till 3,8 biljoner dollar (3,798 miljarder dollar för att vara exakt).

På global nivå är miljardärer stora vinnare under Covid-19-pandemin. Enligt en  färsk UBS-rapport har de cirka 2 189 globala miljardärerna nu 10,2 biljoner dollar.   Detta är en uppskattad ökning med 1,5 biljoner dollar under pandemin när man tittar på både UBS och Forbes miljardärsdata från 2019.

Tabellen nedan identifierar ökningen av personlig förmögenhet för de fem rikaste amerikanska miljardärerna (18 mars – 17 juni 2020). (Inte beskrivet i tabellen, rikedomen för amerikanska miljardärer ökade med ytterligare 266 miljarder dollar från juni till oktober 2020).

Låt oss nu kort reflektera över den andra vågen som nu påtvingas miljontals människor.

Den andra vågen

September-oktober 2020.  Finansväsendet har instruerat regeringar att genomföra vad som är liktydigt med ett andra konkursprogram med förevändning och motivering av att antalet Covid-positiva fall har ökat.

Med all sannolikhet kommer denna andra våg att leda till den fortsatta processen för appropriering och koncentration av välstånd.

Samtidigt finns det en tendens till totalitära styrelseformer.

Alla former av social aktivitet påverkas inklusive familjeåterföreningar, bröllop och begravningar, offentliga sammankomster, för att inte tala om nedläggning av skolor, universitet, museer, sport- och kulturevenemang. Polisstatliga åtgärder tillämpas nu för att upprätthålla efterlevnaden. Och folk accepterar!

I början av den andra vågen kommer processen att skjuta upp återöppningen av den globala ekonomin outplånligt bidra till att utplåna (regionala och lokala) små och medelstora företag över hela världen, samtidigt som hela sektorer av världsekonomin, inklusive flygbolag, går i konkurs, hotellkedjor och turistbranschen. Detta kommer i sin tur kommer att leda till att starka finansiella intressen tillägnar sig reala tillgångar.

Rädslokampanjen har återigen gått på högvarv.

Officiell statistik baserad på felaktiga och manipulerade uppskattningar av så kallade ”bekräftade” Covid-positiva fall utgör grunden för att motivera dessa djävulska åtgärder.

V viruset presenteras som Hotet. Men viruset har ingen direkt inverkan på viktiga ekonomiska variabler.

Det som står på spel saknar motstycke: Det är en global nyliberal agenda som genomförs av korrupta regeringar på uppdrag av finansetablissemanget.

Sunt förnuft säger oss att stängningen av den globala ekonomin förstör människors liv.

Att störa rädslokampanjen är det första steget mot att vända strömmen.


BILAGA

Testet för omvänd transkription-polymeras-kedjereaktion (RT-PCR)  

Standardtestet som används för att upptäcka/identifiera SARS-2 runt om i världen är The Reverse Transcription-Polymerase Chain Reaction TestRT-PCR) som används för att uppskatta och tabulera antalet bekräftade positiva Covid-19-fall. (Detta är inte det enda testet som används. Observationerna nedan avser enbart standard PCR).

Enligt Nobelpristagaren  Dr. Kary Mullis,  som uppfann PCR-testet: 

”PCR detekterar ett mycket litet segment av nukleinsyran som är en del av ett virus i sig . Det specifika fragmentet som detekteras bestäms av det något godtyckliga valet av DNA-primrar som används som blir ändarna på det amplifierade fragmentet.”

PCR-testet var aldrig avsett att identifiera viruset.

Det vanliga PCR-testet som tillämpas i samband med Covid-19 upptäcker eller identifierar inte viruset. Vad den upptäcker är fragment av flera virus, enligt den kända schweiziska immunologen Dr B. StadlerEnligt  Dr Pascal Sacré,  ”dessa tester detekterar viruspartiklar, genetiska sekvenser, inte hela viruset”

”Fragment av virus positiva” betyder inte ” SARS-2 positiva” (eller Covid-19 positiva) .

Vad regeringar har gjort är att ge det PCR-positiva testet en enda etikett, nämligen Covid-19

När Covid-19 Positiv-märkningen har etablerats och accepterats, är den sedan föremål för många former av manipulation, för att inte tala om förfalskning av dödsattester.

Nedan är kriterierna för CDC som bestämt erkänner att ” en positiv [covid-19] infektion”  kan vara resultatet av  ”saminfektion med andra virus… Det påvisade medlet kanske inte är orsaken till sjukdomen”.

 Kriterierna och riktlinjerna som bekräftats av CDC  avseende ”CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Diagnostic Panel” är följande (läs noggrant):

Resultaten är för identifiering av 2019-nCoV RNA. 2019-nCoV RNA är i allmänhet detekterbart i övre och nedre luftvägar under infektion. Positiva resultat tyder på aktiv infektion med 2019-nCoV men utesluter inte bakteriell infektion eller samtidig infektion med andra virus. Det påvisade medlet är kanske inte den definitiva orsaken till sjukdomen. Laboratorier inom USA och dess territorier är skyldiga att rapportera alla positiva resultat till lämpliga folkhälsomyndigheter.

Negativa resultat utesluter inte 2019-nCoV-infektion och bör inte användas som den enda grunden för behandling eller andra beslut om patienthantering . Negativa resultat måste kombineras med kliniska observationer, patienthistorik och epidemiologisk information.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: