CNN:s topp 10 fake news-ögonblick 2022

Bild: CNN:s topp 10 fake news-ögonblick 2022

https://www.naturalnews.com/2022-12-30-cnns-top-10-fake-news-moments-of-2022.html#

Här är tio av CNN:s bästa fake news-ögonblick 2022:

1)  CNN ignorerar valförnekare Hakeem Jeffries angrepp på demokratin

Efter mellanårsvalet, under vilka CNN ständigt pekade på särskilda republikanska kandidater som ”valförnekare”,  misslyckades CNN med  att hålla valförnekaren Hakeem Jeffries på samma nivå.

CNN ignorerade Jeffries utspel av att förneka legitimiteten i amerikanska val. Över 100 gånger attackerade valförnekaren Jeffries   demokratin genom att ifrågasätta integriteten i amerikanska val.

”Ju mer vi lär oss om valet 2016 desto mer OLEGITIMT blir det. Amerika förtjänar att veta om vi har en FAKE-president i Oval Office #RussianInterference,” twittrade han 2018.

”Fortsätt tjata. Historien kommer aldrig att acceptera dig som en legitim president”, twittrade han till Trump 2020.

(Artikel av Wendell Husebø återpublicerad från Breitbart.com )

2)  CNN:s före detta Brian Stelter vägrar att ta tillbaka sina falska påståenden om Hunters bärbara e-postmeddelanden var ”rysk desinformation”

I mars vägrade CNN:s tidigare ankare Brian Stelter att dra tillbaka falska påståenden han framförde på CNN. Stelter hade felaktigt hävdat att Hunters ”bärbara dator från helvetet” e-postmeddelanden var ”rysk desinformation.”

3)  CNN ignorerar ”Twitter-fil”-avslöjanden som avslöjar FBI-samverkan med plattform

I december vägrade CNN att nämna den sjunde dumpningen av ”Twitter-filerna”.

Filen avslöjade två dagar tidigare hur FBI och underrättelsetjänsten ”misskrediterade faktainformation om Hunter Bidens utländska affärsaffärer både efter och *innan* The  New York Post  avslöjade innehållet i hans bärbara dator den 14 oktober 2020″,  rapporterade journalisten Michael Shellenberger.

CNN:s beslut att ignorera en av de största berättelserna 2022 verkade vara en del av en samordnad ansträngning för att tömma reklaminformation om affärsfamiljen Biden.

4)  Hunter’s Laptop Repairman stämmer CNN för ärekränkning 

I maj  rapporterade New York Post  att Hunters bärbara reparatör John Paul Mac Isaac stämde CNN för ärekränkning. Isaac påstod i rättegången att CNN felaktigt anklagade honom för att ha begått förräderi.

”CNN:s sändning av det falska uttalandet anklagar käranden för att ha begått ett ökänt brott, det vill säga förräderi genom att arbeta med ryssarna för att begå ett brott mot USA genom att försöka undergräva den amerikanska demokratin och presidentvalet 2020”, rapporterade stämningsansökan. läser.

Isaac berättade för  Post  att stämningen var avsedd att hålla media ansvariga för att censurera riktiga nyheter.

”Allt jag vill nu är att resten av landet ska veta att det fanns en kollektiv och orkestrerad ansträngning från sociala och vanliga medier för att blockera en verklig historia med verkliga konsekvenser för nationen”, sa han.

5)  CNN fångade i ”7-timmarsgap” Trump Call Log Hoax

I april spred CNNs mediapersonligheter den nu avslöjade ”sju timmars gap”-bluffberättelsen som härrörde från 6 januari kommittén.

Media glödde av artiklar om en påstådd ”sju timmars lucka” i Vita husets växelloggar den 6 januari. Den berättelsen avslöjades efter att gapet enligt uppgift berodde på användningen av vanliga fasta telefoner och mobiltelefoner. Innan berättelsen avslöjades, visade CNN:s anställda att det var sant.

Susan Glasser, som skribent för  New Yorker  och CNN:s ”globala angelägenhetsanalytiker”,  twittrade  att det påstådda gapet satte ”Nixons 18 minuters mellanrum på skam.”

Reportern Manu Raju twittrade att det påstådda falska gapet var äkta:

6)  Brian Stelter spenderar noll sekunder på medias falska påståenden om att Hunters bärbara e-postmeddelanden var ”rysk desinformation”

I mars tillbringade CNN:s tidigare Brian Stelter noll sekunder på sin tidigare show Reliable Sources för att diskutera  New York Times  medgivande att Hters ”Laptop from Hell” var korrekt.

Bara några dagar innan hade Stelter vägrat att gå tillbaka på falska påståenden om att Hunters ”bärbara dator från helvetet” e-postmeddelanden var ”rysk desinformation.” Stelter  gjorde  påståendet att Hunters bärbara berättelse var ”rysk desinformation” den 18 oktober 2020, innan  Times  autentiserade den bärbara datorn förra månaden. Hunters bärbara dator autentiserades av  New York Post  2020.

7)  CNN hävdade att kommitténs debunkerade Cassidy Hutchinsons berättelse var ”en bomb”

CNN:s Gabby Orr och Pamela Brown rapporterade att tidigare president Donald Trumps hjälpmedel ”lämnades mållösa” av Cassidy Hutchinson före kommitténs vittnesmål den 6 januari. Timmar senare imploderade CNN-rapporten när trovärdigheten i Hutchinsons vittnesmål inte kunde stå emot granskning.

Efter Hutchinsons mycket berömda vittnesmål, erbjöd sig den ledande Secret Service-agenten med ansvar för tidigare president Trumps säkerhetsdetaljer att motsäga Hutchinsons vittnesmål under ed.

Icke desto mindre, CNN:s andra rankade berättelse på sin webbplats dagen efter vittnesmålet hade rubriken, ”‘Detta är en bomb’: Trump-assistenter lämnades mållösa av Hutchinson.”

”De häpnadsväckande avslöjanden från Hutchinsons vittnesmål om Trumps oberäkneliga beteende och sinnestillstånd den 6 januari kan göra det lättare för republikanska presidentförhoppningar att utmana den tidigare presidenten i ett primärval om han kandiderar”, hävdade CNN.

8)  CNN:s före detta Brian Stelter förnekar att han tillhandahållit Hunters bärbara dator som ”rysk desinformation”

När Stelter talade på forumet ” Desinformation och demokratins erosion ” i april, tillfrågades Stelter av nybörjaren Christopher Phillips om CNN:s uppgifter om felaktig rapportering och undertryckande av nyheter.

”Ni har alla talat mycket om att Fox News är en leverantör av desinformation. Men CNN är precis där uppe med dem”, sa Phillips och citerade den ryska maskopi bluffen, Jussie Smollett bluff och Nick Sandmann bluff.

”Och ja, de avfärdade Hunter Biden laptopaffären som ren rysk desinformation med vanliga företagsjournalister som blev lite mer än apologeter och cheerleaders för regimen,” tillade Phillips.

Stelter svarade med att  avfärda CNN:s felaktiga rapportering som en ”högerberättelse”.

”Jag tror att du beskriver en annan kanal än den jag tittar på,” sa Stelter. ”Men jag förstår att det är en populär högerberättelse om CNN.”

9)  Vita huset motsäger CNN:s rapportering om Joe Bidens samtal med Zelensky

I januari motsatte Vita huset CNN:s rapportering om ett telefonsamtal mellan Ukrainas president Volodymyr Zelensky. CNN-reportern Natasha Bertrand, som täckte telefonsamtalet, raderade senare sin tweet som beskriver konversationen.

CNN, som citerar en anonym källa i Ukraina, rapporterade ursprungligen att Biden berättade för Zelensky att den ukrainska huvudstaden skulle ”plundras” och ockuperas av Ryssland i februari efter att marken frös. Rapporten påstod också att Biden inte skulle skicka någon amerikansk militär personal eller avancerad militär utrustning om Ryssland attackerade Ukraina. Rapporten överensstämde med Bidens publicerade uttalande som hävdade att han inte skulle hjälpa till i händelse av ett ”mindre intrång.”

CNN hävdade också initialt att mötet mellan de två presidenterna gick dåligt och att Zelensky påstods ha sagt till Biden att ”lugna ner sig” efter att Biden hävdat att en rysk invasion var ”närstående”. Den ukrainska regeringen hade upprepade gånger offentligt sagt att den inte hade någon anledning att tro att det var sant.

Efter CNN:s första rapport raderade CNN-reportern Bertrand, som täckte telefonsamtalet, sin tweet som beskriver Biden/Zelensky-konversationen. Strax innan tweeten raderades utfärdade Vita husets taleskvinna för nationella säkerhet Emily Horne ett uttalande som indikerade att CNN:s rapport var ”inte sann”.

10) CNN driver Natasha Bertrand Promo  

CNN anställde Bertrand 2021 efter att hon   den 19 oktober 2020 rapporterade  en avslöjad, falsk och misskrediterad  Politico-historia, som använde ”dussintals före detta underrättelsetjänstemän” för att driva en falsk och missvisande berättelse om ursprunget till Hunters bärbara dator.

Den misskrediterade  Politico-berättelsen publicerades för att misskreditera Emma-Jo Morris ”Laptop from Hell”-berättelse, som hon först bröt i  New York Post  några dagar innan. Den avfärdade  Politico-  rubriken finns fortfarande  kvar  på sajten.

I december 2022 sa den tidigare biträdande chefen för National Intelligence (DNI) Cliff Sims  att  han varnade Bertrand för att Hunters bärbara dator inte var rysk desinformation innan hon skrev den avslöjade  Politico- historien.

Trots felrapporteringen sände CNN en promo av Bertrand i mars: ”Jag heter Natasha Bertrand i Bryssel, och det här är CNN.”


Relaterat:

https://bakomkulisserna.biz/2020/05/31/operation-mockingbird-propaganda-i-media/Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

1 svar

  1. Agn

    Skickat från min iPhone

    Gilla

%d bloggare gillar detta: