Pauls och Nancys julfarväl

Paul Pelosi, som GITMO-personal har kallat för en mönsterfånge, fick frågan på julafton om han hade några sista ord till sin fru innan hon beger sig till galgen på tisdag morgon.

Blotta omnämnandet av hennes namn utlöste hos Paul ett känslomässigt utbrott; hans ansikte rodnade och tårar strömmade ner för hans kinder — de föddes inte av sorg, sa han, utan av lycka. Han sa att han hoppades att Nancys undergång skulle bli en rening genom proxy, att hennes död skulle befria honom från alla år av lidande och ångest han utstått i hennes händer. Hennes död, tillade han, skulle slunga honom till frihet, för hennes levande väsen, till och med som fängslad, förargade honom som en oskrapbar klåda.

Paul sa till personalen att han skulle vara glad över att kunna visa en sista respekt, villkorligt. Han bad att Nancy skulle förses med munkavle; annars skulle hon inleda ett verbalt invektiv och han skulle aldrig få in ett ord. När Nancys tal en gång började var det som en tunna som rullade nedför backen, studsade och gick bortom kontroll. Konstigt nog följde personalen in. Pauls goda uppförande och vittnesmål mot Nancy måste ha gett honom några favörer. Han sa också att han ville ha sina kommentarer till Nancy ”på posten”, registrerade för historiens skull.

En muskulös marinsoldat och en officer eskorterade Paul till ett litet, fyrkantigt rum upplyst av fluorescerande armaturer i taket. Nedanför stod två tomma kontorsstolar vända mot varandra och placerade fem fot ifrån varandra. Paul tog plats längst från dörren och drog ett djupt andetag när Nancy – iförd handfängsel, sparkande försökte skrika genom hennes munkavle – dök upp i dörröppningen, hennes fängelseskor kippade och gled på klinkergolvet. Bakom henne stod en marinsoldat, hans händer tog tag i och klämde hennes överarmar som om hon vore ett dragspel. Han varnade henne att lugna ner sig och bete sig medan han tryckte ner hennes darrande kropp i sätet mitt emot Paul.

Ilska blixtrade till i Nancys ögon. Hennes hy rodnade. Hon stirrade på Paul som en besatt varelse.

”Hej, Nancy,” sa Paul lugnt. ”Det här var med kort varsel, så jag hann inte göra en lista. Jag vet att Christina inte är min biologiska dotter. Ja, hon har några av mina egenskaper, nej, jag gjorde inget test. En man vet dessa saker. Jag höll tyst, men jag vill att du ska veta att jag visste det hela tiden. Jag hatar dig på ett sätt som jag inte ens kan formulera och har ord som jag inte kommer att säga i andras sällskap. I över 20 år har du behandlat mig som en ovälkommen gäst i huset, eller en katt att sparka på, men när jag ville gå, då hotade du med att förgöra mig, eller ännu värre. Inte för att du älskade mig. Du behövde någon att mobba. Jag sitter kanske i fängelset, men du kommer att dö, och jag kommer inte att fälla en tår för dig. Jag är lyckligare här än jag var med dig – här har jag frid. Ingen stör mig. Inget oupphörligt tjat. Inget bråk. Inga hot mot mitt liv. Du är den mest avskyvärda, ogudaktiga kvinnan på jorden. Hillary Clinton var Moder Theresa jämfört med dig, din otacksamma, egocentriska, megaloman. Du är en narcissistisk, hänsynslös häxa och en psykopat. Nu är jag nykter och ser klart. Och nu kommer jag och världen att bli av med dig en gång för alla.”

Skummet blötte ner Nancys munkavle och duggregnade ner i hörnen på hennes läppar. Marinen lade sina händer på hennes axlar och hindrade henne från att resa sig från sätet.

”God jul, Nancy,” sa Paul med sin röst ihålig och utan känslor. ”Min griffeltavla är ren.”

Marinsoldaterna och officeren eskorterade Paul till hans cell och Nancy till hennes.

Rykten säger att Paul kan få ett reducerat straff.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: