Nato beslutar att attackera Ryssland i Ukraina

Ukraina kan inte besegra Ryssland. Nästa steg är ett direkt Nato-engagemang.

(USG  = USAs regering)
(SMO = Social media optimization)

Om man kan tro Olga Lebedeva och Pravda.ru är Nato på väg att gå in i kriget i Ukraina.

”Sådana tillkännagivanden hördes från tjänstemän från det polska försvarsministeriet, NATO-alliansens generalstab, officerare från den franska armén och (naturligtvis) det ukrainska försvarsministeriet”, enligt Lebedeva.

”Den främsta anledningen skulle vara nästa ryska generaloffensiv som Nato planerar och som enligt den skulle decimera den ukrainska armén inte bara i Donbass utan även på Kiev-sidan (många ryska enheter är i stridssituation i Vitryssland vid gränserna med Ukraina), förklarar Rusreinfo.ru , en rysk webbplats.

Men Nato har alltid varit väldigt tydligt: ​​Ukraina KAN INTE FÖRLORA. För Washington skulle den enda lösningen därför vara att Natos styrkor går in i Ukraina i hopp om att detta kommer att avsluta den ryska offensiven. Kalkylen är att Vladimir Putin inte direkt kommer att vilja möta Nato med de möjliga (kärntekniska) konsekvenserna, och kommer därför att dra sig tillbaka.

Tanken här är att Natos inträde i konflikten kommer att skapa rädsla hos Ryssland och Putin och hans generaler och de kommer att tänka om SMO och dra sig tillbaka med svansen mellan benen.

Kommer inte att hända.

Det är i alla fall en mycket dålig kalkyl eftersom det är klart att Ryssland kommer att gå till slutet av uppdraget som Vladimir Putin tilldelats. Att räkna med att våra styrkor kommer att dra sig tillbaka inför några Nato-regementen vars vapenproblem Ryssland upplever är en löjlig beräkning… och som mycket snabbt kommer att visa sig vara extremt dödlig.

Är det möjligt att USG och NATO tror på sina egna lögner om Ukraina?

Krigspropagandaföretagens media insisterar på att Ukraina vinner. ”Ryssland håller på att förlora kriget som det startade mot Ukraina tack vare militärt stöd från väst. Nu borde Nato förse de ukrainska väpnade styrkorna med den offensiva eldkraften och luftförsvaret som Ukraina behöver för att få ett slut på det”, skriver en USG-propagandist som arbetar för 1945 års webbplats, en sida som ger propagandamedia till pro-krigskommentarer.

Tröttheten har satt in när USG och dess ”partners” i Europa har tömt sina arsenaler. ”Trots Washingtons försäkran om att stödja Kiev ”så länge det tar”… faktum är att USA inte kommer att kunna upprätthålla tillgången på avancerad ammunition till Ukraina på obestämd tid”, rapporterar International Business Times, trots att dödshandlare vevar ut nya bomber och missiler .

USG är fast beslutet att följa sin vanföreställningspolitik för seger i Ukraina och projektet att förstöra Ryssland. Rusreinfo.ru anteckningar de europeiska och amerikanska regeringarna har en agenda att följa, brådskande av den aviserade dollarkraschen å ena sidan och av det nuvarande ekonomiska debaclet som bara kommer att öka i västländerna. Ett krigstillstånd skulle utlösa krigslagar och global kontroll av befolkningen som den har utvecklats under de senaste åren under förevändning av ”covid”. De kanske också tror att ett krigstillstånd skulle återförena medborgarna bakom dem.

Ännu en vanföreställning. Det amerikanska folket är faktiskt emot Rysslands SMO och stöder Ukraina, samtidigt som de tack vare USG-propaganda och utelämnande är okunniga om vad Ukrainas ultranationalister har gjort mot etniska ryssar i östra Ukraina. I huvudsak stöder det amerikanska folket det urskillningslösa bombardementet av civila i Donetsk och Luhansk. De underlättar omedvetet grymheter som påminner om de som begåtts av Hitler och nazisterna (det nazistiska Reichskommissariat Ukraina testade folkmord i Östeuropa under ett Führerdekret).

Till skillnad från Biden och hans neokonservativa och humanitära interventionistiska ”rådgivare” vill det amerikanska folket ha ett fredsavtal och ett slut på kriget. Chicago Council on Global Affairs genomförde en undersökning förra månaden.

En nyss avslutad undersökning från Chicago Council 18-20 november visar att stora majoriteter av amerikaner fortsätter att stödja USA:s bistånd till Ukraina, både ekonomiskt och med militär utrustning. Men när striderna drar ut på vintern, är den övergripande amerikanska allmänheten nu splittrad i huruvida USA ska stödja Ukraina så länge det tar eller om det bör uppmana Kiev att nöja sig med fred så snart som möjligt . (Min kursivering.)

Inte för att den politiska klassen, unipartiet, som tar order från en global elit, kommer att störas av det amerikanska folkets önskemål, som bara spelar någon roll vartannat år under val av handplockade utvalda kandidater.

”USA:s försvarsminister Lloyd Austin och ordföranden för de gemensamma stabscheferna general Mark Milley höll en gemensam presskonferens på onsdagen efter ett möte med Ukrainas försvarskontaktgrupp”, rapporterade Reuters, ungefär samtidigt som resultaten från ovanstående undersökning var släppte.

Austin och Milley sa båda att USA skulle stödja Ukraina ”så länge det tar”.

Milley, USA:s högsta general, varnade för att Ryssland fortfarande hade betydande stridskraft inne i Ukraina trots att de drabbades av militära bakslag i sin invasion.

”Sannolikheten för en ukrainsk militär seger – definierad som att sparka ut ryssarna från hela Ukraina för att inkludera vad de hävdar som Krim – sannolikheten för att det ska hända när som helst snart är inte hög, militärt”, sa Milley på presskonferensen.

– Politiskt kan det finnas en politisk lösning där ryssarna politiskt drar sig tillbaka. Det är möjligt, tillade han och sa att Ryssland ”just nu ligger på ryggen.”

Milley och Austin driver på USG:s ”ta ner Ryssland”-berättelsen , strunt i att detta inte kommer att hända och Putin har varnat för existentiella hot mot Ryssland kommer att resultera i en termonukleär reaktion.

Ryssland kommer inte att lämna Ukraina utan att ha uppnått sina mål – se till att Nato inte är vid dess gräns, avväpna en ryssofobisk ultranationalistisk regering efter kupp och se till att Ukronazis inte kan terrorisera och bomba etniska ryssar i östra Ukraina (och nu i Ryssland). Kursk, Briansk, Shebekino, Belgorod och Klintsy).

Tidigare denna månad uppmanade Pentagon Ukraina att slå till i Ryssland. Nu talas det om en direkt Nato-intervention i Ukraina.

USG inser att ukrainarna inte kan besegra Ryssland, så det enda alternativet är direkt Nato-inblandning utöver det nuvarande proxykriget. Den 12 december medgav Jens Stoltenberg, Natos norska generalsekreterare, att alliansen snart kommer att gå direkt in i striden.

Adam Kinzinger, en husrepublikan, föreslog ett nytt tillstånd för användning av militär styrka (AUMF) som tillåter USG-trupper att ta sig in i Ukraina för att återställa ”Ukrainas territoriella integritet” i händelse av att Ryssland använder massförstörelsevapen. Enligt The Libertarian Institute ,

Sedan Rysslands invasion av Ukraina i februari 2022 har Kinzinger upprepade gånger drivit på för att eskalera en situation som hans politik bidrog till att skapa. Den 3 mars 2022 krävde han offentligt en ”flygförbudszon” över Ukraina för att ”förhindra ryska flygattacker”. Om det verkställs, skulle en flygförbudszon i Ukraina få amerikanska styrkor att skjuta ner ryska plan och till och med attackera mål i Ryssland.

Kom ihåg att republikanerna kommer att ta kontroll över representanthuset i januari. Det rapporteras att de kommer att försöka granska vapnen som går till Ukraina. Detta betyder dock inte att de motsätter sig USGs inblandning i kriget. I mars kallade senatens minoritetsledare Mitch McConnell Putin för en ”hänsynslös ligist” som, enligt USA Today, ”invaderade ett suveränt land och är ansvarig för dödandet av oskyldiga människor.” Biden, Pelosi och McConnell är på samma sidan, vilket understryker enhälligheten hos enpartiet när det gäller att döda ryssar.

Inget omnämnande av de miljontals människor som dödats av USG krigsmaskin sedan slutet av andra världskriget. En ”noggrant undersökt artikel av James A. Lucas dokumenterar de mer än 20 miljoner dödsfall som förlorats till följd av USA ledda krig, militärkupper och underrättelseoperationer som genomfördes i kölvattnet av andra världskriget, i vad som eufemistiskt kallas ”efterkrigstiden” ( 1945- ), skriver Michel Chossudovsky .

Lucas skriver att USG och dess satraper är ansvariga för massdöd i Angola, Argentina, Bangladesh, Bolivia, Brasilien, Kambodja, Tchad, Chile, Colombia, Kuba, Demokratiska republiken Kongo, Dominikanska republiken, Östtimor, El Salvador, Grenada, Guatemala , Haiti, Honduras, Hungry, Indonesien, Iran, Irak, Israel-Palestinska kriget, Korea, Laos, Nepal, Nicaragua, Pakistan, Paraguay, Filippinerna, Sudan, Vietnam, Jugoslavien (och Libyen, Syrien, Jemen och Somalia, ej nämnda ).

De flesta amerikaner är omedvetna om att USG är världens mest produktiva massmördare sedan slutet av andra världskriget.

Denna ingjutna okunnighet, och den genomsnittliga amerikanens grundläggande intellektuella nyfikenhet, kommer att tillåta USG att dyka längre in i det blodiga Ukrainakriget, och utan stora antikrigsdemonstrationer av det slag som tog slut under USG:s invasioner av Afghanistan och Irak.

Många ledare och medlemmar av tidigare antikrigsrörelser och organisationer inordnades i unipartiet, på den ”demokratiska” sidan under Barack Obama, mannen som var ansvarig för 30 000 dödsfall i Libyen och importen av jihadister i Syriens ”inbördeskrig”, faktiskt en förtäckt kampanj av USG och Israel för att reducera Syrien till den misslyckade statsstatus som Irak drabbades av efter två brutala invasioner och en medeltida sanktionsregim (som resulterade i att en miljon irakier dödades).

Så länge som krigspropagandamedierna kan avleda uppmärksamheten från USG:s våldsamma politik och beteende och dess nyliberala rov-agenda, och folket förblir okunniga om verkligheten och tanklöst erbjuder konsensus för massmord i namnet av en pervers omformulering av demokratin, Det kommer inte att finnas något som hindrar psykopater från att dra in landet i ett krig som mycket väl kan innebära utrotning för mänskligheten och en majoritet av alla levande varelser.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: