Nancy Pelosi Military Tribunal, Slutsatsen

”Vad är det här, ett trick? Vi är fortfarande gifta. Han kan inte tvingas att vittna mot mig”, spottade Nancy när vice amiral Crandall bjöd in Paul Pelosi till vittnesbåset.

”Ingen tvingar honom att göra någonting”, svarade vice amiral Crandall. ”Han talar frivilligt och hans vittnesmål kommer att höras.”

Paul Pelosi hade en historia att berätta.

Även om Nancy och han hade gift sig 1963, hade de inte varit riktigt trolovade sedan 2007, när hon för första gången blev talman och utvecklade en outsläcklig törst efter outspädd makt. Paul vävde en tragisk berättelse. När Nancys inflytande ökade, avtog hennes tillgivenhet för honom, liksom hans för henne – flera år efteråt. Paul definierade deras äktenskap efter 2007 som pragmatisk, för att ge världen en illusion av att paret, trots personliga ambitioner, hade ett stabilt, civilt hushåll. Men det där fantasilivet, sa Paul, var en utarbetad missriktning.

Det var tydligt att vice amiral Crandall gav Paul Pelosi den nödvändiga handlingsfriheten för att måla ett föga smickrande porträtt av Nancy.

Ju längre Nancy tjänstgjorde, desto otäckare blev hon, sa Paul, och hon blev snabbt och med rätta känd som en kongresskärring. Paul blev hennes personliga pinata. Under dåliga dagar – när någon antingen utmanade hennes auktoritet eller inte höll med om en politisk åsikt – drack hon rejält och spelade översittare mot Paul tills han anammade alkohol som en mekanism för att klara sig, för att uthärda och överleva hennes dagliga verbala angrepp. Nancy, en fulländad alkoholist, föraktade Pauls drickande och anklagade honom ofta för att vara berusad medan hon själv var berusad över allt rimligt förstånd. Paul sa att han vid flera tillfällen hade hotat att lämna henne.

”När jag gjorde det, amiral Crandall, sa hon att hon skulle förstöra mig,” sa Paul Pelosi. ”Jag var en slagpåse hon kunde plåga. Hon behövde någon som stod henne nära att plåga – det var hennes natur.”

Han fortsatte med att säga att han kände sig tillfälligt lättad 2010 när republikanerna vann kammaren och John Boehner ersatte henne som talman.

”Jag gjorde misstaget att tro att genom att ha färre ansvarsområden kunde man dämpa hennes attityd,” sa Paul Pelosi. ”Att hon skulle ha mindre stress. Jag hade så fel. Hon blev bara elakare, och jag bar den största delen av hennes ilska. Du måste förstå att hon trivs med konflikter och kommer att skapa dem när det inte finns någon i närheten. Hon hatar nästan alla – om hon uppfattar dig som ett hot eller en tävling kommer hon att ägna sitt liv åt att riva upp det som ett garnnystan. Och hon kommer att fortsätta dra i trådarna tills ett större hot kommer. Vet du vad hon hatar mest? Att det finns kvinnor yngre och snyggare än hon i kongressen. Jag gick igenom år av helvete, tvingades sova på soffan, vilket verkligen fick vara en välsignelse, blev tillsagd att äta frysta middagar medan hon festade på de dyraste måltider man kan köpa för pengar och köpte påkostade presenter till älskare – och det fanns ganska få. Så, 2018 rullar runt och återigen har hon blivit talman.”

Paul Pelosi var tyst ett ögonblick, och sedan blev hans ansikte allvarligt.

”Efter att det blev mycket klart att Donald Trump skulle bli den republikanska nominerade, säger hon väldigt sakligt till mig: ”Om jag inte kan döda Trump, måste du göra det.”

Paul Pelosi beskrev det som hans ”oh, shit!” ögonblick, för han fruktade att hans hustru kunde och skulle verkställa hotet. Nancy, sa han, hade en ohälsosam besatthet av Trump från början. Alla hennes talade ord åberopade hans namn, och varje uttalad mening var laddad med färgglada adjektiv som beskrev hur hon kände för Trump, familjen Trump och Trumpimperiet. När Trump dök upp på TV, eller på ett möte, gick Nancy bersärkagång, drog sig tillbaka till flaskan och gnällde och hotade Paul tills han, i ett ögonblick av klarhet, insåg att han var tvungen att skydda sig från Nancys oändliga vrede. Han började i smyg spela in telefonsamtal mellan sin fru och okända parter – som diskuterade Trumps bortgång. Han kopierade diskriminerande data från Nancys datorer till SD-kort, som han sedan begravde på platser så att Nancy aldrig skulle hitta dem. Han hade anlitat en privatdetektiv för att skugga Nancys rörelser. Detektiven hade följt henne till otaliga möten med sina älskare och till skuggiga platser i San Francisco och Washington-området där hon delade ut kuvert med kontanter till misstänkta personer, till synes misshandlade män eller deras representanter.

Vice amiral Crandall spelade upp ljud av Nancy Pelosi skrikande i telefonen: ”Jag betalade dig i förskott tre miljoner dollar för att lägga en jäkla bomb på Trumps plan. När ska du göra det?” Hennes tal var sluddrigt, som om hon var full. ”Eller ge mig mina jäkla pengar tillbaka.”

Enligt Paul ägde samtalet rum den 17 maj 2017, tre dagar innan president Trump reste ombord på Air Force One till Mellanöstern. När den rasande Nancy lade på luren, struntade hon i Paul genom att avslöja berättelser om hennes avtalade besök med olika älskare, som tog hand om henne på ett sätt som Paul aldrig kunde.

”Det är absurt att tro att även den mest kompetenta lönnmördaren kan sabotera presidentens plan”, sa vice amiral Crandall. ”Vi kunde inte identifiera vem hon pratade med, men tack vare Mr. Pelosi har vi bevis i form av finansiella transaktioner att hon kopplade 3 miljoner dollar till ett bankkonto på Caymanöarna fem dagar före samtalet.”

Han visade panelen Nancys kontoutdrag.

”Herr Pelosi, varför tog du inte med dig något av detta till Secret Service?” frågade vice amiral Crandall.

”För att det är fullt av korruption, och det är troligt att de skulle ha gjort sig av med mig. Secret Service är Deep State”, svarade Paul Pelosi.

”Som din fru?”

”Ja, som Nancy,” sa Paul Pelosi.

”Herr Pelosi berättade för oss hur man skaffar fram hans bevis efter hans egen rättegång”, sa vice amiral Crandall till panelen. ”Han kunde ha delat det tidigare, före rättegången, och använt det som ett förhandlingsobjekt. Men det gjorde han inte. Mr Pelosi, varför gjorde du inte det?”

Sam Waterston - IMDbPaul Pelosi - Wikipedia

Sam Waterston                   Paul Pelosi

”Sanningen är att jag kände mig tryggare här än där ute. Här är jag skyddad, medan hon var fri och paraderade runt med skådespelaren Sam Waterston (bilden) som var sminkad för att se ut som jag.”

”Tack, herr Pelosi. Ditt samarbete i denna fråga kommer att beaktas. När det gäller den tilltalade, är det JAG:s åsikt att vi har bevisat bortom allt rimligt tvivel att Nancy Pelosi begick förräderi och konspiration för att begå mord mot president Donald J. Trump. Det spelar ingen roll om att en bomb aldrig någonsin har planterats. Det är vår rekommendation att den tilltalade hängs för sina brott”, sa vice amiral Crandall.

Panelen enades enhälligt, och vice amiral Crandall bestämde ett avrättningsdatum till den 27 december.

Författarens anteckning: För korthetens skull har jag utelämnat Covid-grejer från artikeln. Kort sagt, Paul hade dokument och digitala data som bevisade att Nancy hade accepterat nästan 63 miljoner dollar från finansdepartementet i utbyte mot att stödja mask- och vaccinmandat och driva på nedstängningar.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: