”EU Harakiri” på uppdrag av Washington. Nord Streams förstörelse, planerar EG att förstöra Europeiska unionen?

Global Research, 2 december 2022

Du kanske vill ta del av detta senaste citat av Ungerns premiärminister Viktor Orban :

 ”Den väpnade konflikten i Ukraina kommer att fortsätta till 2030, som ett resultat kommer Ukraina att förlora hälften av sitt territorium, och EU kommer att upphöra att existera vid det ögonblicket. Denna konflikt kunde ha varit lokal, men på grund av västvärldens ingripande blev den global, vilket ledde till att EU:s ekonomi förstördes.”

Herr Orban verkar också ha stödet – åtminstone det tysta stödet – från Visegradgruppen, bestående av fyra länder, V4.

Det är en informell regional form av samarbete mellan de fyra centraleuropeiska länderna: Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern, som inte bara är sammanlänkade av grannskap och liknande geopolitiska situationer utan framför allt av gemensam historia, traditioner, kultur och värderingar . V4:an grundades i februari 1991 i Visegrád, Ungern , av de fyra medlemsländerna.

Ovanstående uttalande är ett svar från premiärminister Victor Orban på EU-kommissionens (ej folkvalda) president Ursula van de Leyens hot mot Ungern om att skära av dem de 7,5 miljarder euro som de är skyldiga enligt EU:s så kallade sammanhållningspolitik . Det är EU:s huvudsakliga investeringspolitik, en slags covid-kompensation.

Enligt EU-regeln ger Sammanhållningsfonden stöd till medlemsstater med en bruttonationalinkomst (BNI) per capita under 90 % av genomsnittet i EU-27. Syftet med subventionen är att stärka den ekonomiska, sociala och territoriella sammanhållningen i EU.

Inom den ramen är syftet med sammanhållningspolitiken att gynna alla regioner och städer i unionen och främja ekonomisk tillväxt, skapande av arbetstillfällen, företagens konkurrenskraft, hållbar utveckling och miljöskydd.

Så varför hotet? För att herr Orban vägrar sanktionera Ryssland?

Eftersom han uttrycker sin rätt till en suverän stat – och som Ungerns ledare stöds han av cirka 70 % av folket – av alla som ser nationell suveränitet som viktigare än att följa diktatet från en nedlagd europeisk union, ett USA vasall par excellence.

Och – även om krig aldrig är berättigat – förstår Orban varför Ryssland var tvungen att vidta åtgärder för att skydda det ryska folket i Donbas-området, plus för att demilitarisera den nazistiska staten Ukraina – särskilt Azovbataljonen(er) som kämpade tillsammans med Hitlers trupper mot Sovjetunionen under andra världskriget.

För att inte tala om det konstanta och ständigt ökade trycket från Washington/Pentagon riktade Nato, intrång i Ryssland; plus det faktum att inget av de två Minskavtalen (september 2014 och april 2015), sponsrade av Frankrike och Tyskland, för att lösa Ukrainakonflikten, någonsin efterlevdes.

Se denna fullständiga BBC-rapport om Victoria Nuland , biträdande utrikesminister 2014 ”F**k Europe”, och mer. Denna konversation föregicks av dagar endast den västerninspirerade – USA, EU, NATO – Maidan-kupp den 22 februari 2014 mot Ukrainas legitimt och demokratiskt valda president Viktor Janukovitj.

Också att nämna är de tjugo eller trettio-några grad 4 (krigstyp) biologiska, USA-finansierade och byggda laboratorier i Ukrainas territorium. Detta erkändes av självaste Nuland inför en amerikansk kongresskommitté. Dessa labb var en direkt fara för Ryssland. Uppenbarligen kunde president Putin inte bara stå bredvid och se hur Nato beväpnade och tränade den ukrainska militären med ”stövlar på marken”.

Allt detta är naturligtvis känt för Europeiska kommissionen. Ms. Von der Leyen vet exakt sanningen om Ukraina, men fortsätter att ljuga för det europeiska folket , mycket hjälpt av korrupta medier. Därför är européer förblindade och fortsätter att skrika nästan unisont: Ryssland-Ryssland-Ryssland!

Med tanke på dessa omständigheter undrar man om det finns en hänsynslös agenda att känna till självförstörelse av Europeiska unionen av EG-ledningen. Faktum är att de vet exakt vad de gör.

Washington/NATO har valt sina bästa kandidater för att genomföra sin skändliga agenda.

Uppgifterna om korruption från von der Leyen och Tysklands förbundskansler Scholz, som förråder Europa och sitt land varje dag, talar för sig själva.

*

Nu kommer Italien

När Italien förberedde sitt val som skulle hållas förra söndagen – den 25 september 2022, och en koalition av högerpartier, som alla motsatte sig att sanktionera Ryssland – verkade framstå som vinnare , lyfteVon der Leyen återigen sitt finger och pekade på Italien, och påminner italienarna om att de bör rösta enligt det europeiska mandatet, nyliberal, naturligtvis, och för den globalistiska agendan.

Ms von der Leyen antydde att landet skulle kunna möta straff som de som nyligen utmättes mot Ungern och Polen om det kommande valet resulterar i den förutsedda högerns svep.

” Mitt tillvägagångssätt är att vilken demokratisk regering än är villig att arbeta med oss, så arbetar vi tillsammans ”, sa hon som svar på en fråga om huruvida hon hade ” oro ” över söndagens italienska parlamentsomröstning, där den konservativa Fratelli d’Italia (Italiens bröder) förväntas ta förstaplatsen.

” Om saker går i en svår riktning, jag har talat om Ungern och Polen, har vi verktyg ”, förklarade von der Leyen (RT, 23 september 2022).

Dessa verktyg avser att hålla inne Sammanhållningsfondens pengar. Om något, detta uttalande uppmuntrade till en allt starkare italiensk röst till höger.

Under tiden är valutgången klar. En koalition ledd av Giorgia Melonis parti Brothers of Italy . Meloni förväntas bilda landets mest högerorienterade regering sedan andra världskrigets slut. Det kommer också att inkludera den högerextrema ligan, ledd av Matteo Salvini , såväl som Forza Italia , som leds av tre gånger premiärminister, Silvio Berlusconi . Herr Salvini fördömde von der Leyens ” skamliga arrogans ” och uppmanade EG att ” respektera det italienska folkets fria, demokratiska och suveräna röst! 

Giorgia Meloni kommer att leda som den första kvinnan i Italiens nyare historia, Italiens nya regering.

De italienska koalitionspartierna är alla inte särskilt EU-vänliga. De kommer absolut inte att bli mobbad av fru von der Leyen. Och det vet hon, liksom alla hennes stödjare och de som ger order, Washington, NATO, Pentagon och det gigantiska osynliga finansiella komplexet bakom WEF:s globaliseringsprojekt, One World Order (OWO).

Tänk om Italien och/eller Ungern skulle lämna EU?

Italien är en av de ursprungliga medlemmarna i den europeiska alliansen, som spårar sitt ursprung tillbaka till Europeiska kol- och stålgemenskapen (EKSG) och Europeiska ekonomiska gemenskapen (EEG), som inrättades genom 1948 års Brysselfördraget, 1951 års fördrag. Paris- och Romfördraget 1957.

Låt oss inte heller glömma, den ursprungliga idén om en europeisk union, skapandet av Romfördraget, kom från Rockefellers. De visste redan då att ett återuppbyggt Europa, särskilt med Tyskland i spetsen, kunde bli en oönskad konkurrens för USA . Men som en sammanslutning av länder med en valuta kunde de kontrolleras. Men de bör aldrig bli ett land, liknande ett förbund i USA-stil. Det skulle vara för farligt som ett ekonomiskt block.

Med den också planerade förstörelsen av Sovjetunionen genom ett kallt krig och all falsk fara-propaganda som följde, och som slutade framgångsrikt för USA 1991, såg det bra ut för singelimperiet.

Men så kom Vladimir Putin, och ingenting gick på den väg som väst, främst Washington, hade planerat. Eftersom Europa under Sovjetunionens förtrollning och inbillade ”fara”, redan var under vingar av sin beskyddare och mentor, Washington, Pentagon och sedan det ständigt expanderande NATO. Faktum är att Europa inte hade sin egen armé. Nato skulle ta hand om Europas försvar.

Den ende dåvarande visionären som såg och förutspådde Europas undergång under Nato och utan egen militär, var general Charles de Gaulle, Frankrikes president fram till 1969. Han lämnade Frankrike ur Nato, tills Frankrikes  president  Sarkozy återträdde i Frankrike till Atlantalliansen 2009.

*

Tillbaka till Italien.

Det kan verkligen bli slutet för Europeiska unionen som vi känner den, om Italien lämnar alliansen, eller ännu bättre, när Italien och Ungern lämnar alliansen. Om Ungern skulle lämna EU skulle hon med största sannolikhet följas av sina allierade i Visegradgruppen (V4 = Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern).

Se denna 4 min video ”Shameful Arrogance”.

Och det finns mer – undervattensrörledningsexplosioner i Nord Stream 1 och 2 .

Den 27 september 2022 förstörde flera djuphavsexplosioner både tysk-ryska gasledningar, Nord Stream 1 och 2. Detta förutsätter att inga påtryckningar, eller eftertanke från Tysklands ledning eller parlament, eller näringsliv, skulle kunna ändra Tysklands beslut om sanktioner Ryssland och om att vägra köpa Russian Gas.

Det finns inget sätt att EU, med huvudkontor i Bryssel, tillsammans med Nato, var omedvetna om förstörelsesplanen. Därför är detta en självmordshandling från EU som villigt förstör Tysklands ekonomi, och därmed en stor del av den europeiska/EU:s ekonomi – och det europeiska folkets levnadsstandard.

Så att denna länge planerade Washington dikterade och EU överenskomna handling av självrivning inte kan vändas, var de två rörledningarna tvungna att förstöras. Totalt fyra explosioner, registrerade av Danmark och Sverige. Obehandlad gas buktar upp från havet, nära Danmark. Miljö- och hälsokonsekvenser kan ännu inte bedömas.

Men den utströmmande gasens värde, efter två dagar, hade redan bedömts till 2 miljarder euro.

Att vända sitt åtagande till Washington för att förstöra Europa var faktiskt en risk för de västerländska wannabe-imperiets makter, USA/NATO. Om Tyskland skulle överge sitt destruktiva beslut av etiska eller samvetsgranna skäl, för att skydda sin befolkning från en förutspådd ”extremt kall vinter” och från en imploderande ekonomi – som vi nu bevittnar – den västerländska globaliseringen, alias OWO-planen skulle misslyckas.

Dessa rörledningsexplosioner är en öppen krigsförklaring mot Europa. Hos Europas folk. Och detta – mycket troligt – med full kännedom om Bryssel, dvs EU-kommissionen, eller åtminstone EG-chefen.

Redan den 22 februari 2022, som svar på en journalists fråga vad Washington skulle göra om Tyskland trots deras nuvarande sanktioner mot Ryssland skulle besluta att köpa rysk gas för att rädda sin ekonomi och möjligen många tyskars liv, sa Biden att de hade medel att sabotera rörledningarna i Östersjön. Se 35 sekunder lång video .

Den 2 september 2022 har ryska underrättelsetjänster redan rapporterat amerikanska/NATO militära manövrar med undervattensdrönare, laddade med sprängladdningar. Se detta  och detta .

Den 26 september 2022 spränger USA/NATO speciella undervattenstorpeder Nord Stream 1 och 2.

Oavsett alla bevis för att Bryssel var fullt medvetet om denna ”krigshandling” mot Europa, lanserad av USA/NATO, tar EU:s massiva och som vanligt bedrägliga hycklande ställning skamliga proportioner. EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell sade på onsdagen att blocket är ”djupt oroat” över skadorna på gasledningarna Nord Stream 1 och 2 som förbinder Ryssland med Tyskland via Östersjön.

”Europa lovar ‘robust och enat’ svar på misstänkt sabotage av två ryska gasledningar.”

Sabotagehandlingen kan ha lämnat permanent irreparabel skada, om den inte repareras snabbt eftersom det infiltrerande havsvattnet snabbt kan korrodera rörledningarna, sa en tysk icke namngiven tjänsteman, enligt en RT-rapport.

Vem ska reparera skadan i tid så att korrosion inte lämnar bestående skador?

Tyskland kommer sannolikt inte att ha USA/NATO-tillstånd att göra det, och Ryssland – ja, Nato kommer att göra vad som helst för att förhindra att det händer.

I detta skede kan Ryssland vara mest intresserade av att stoppa gasen från att flöda, för att stoppa de ekonomiska förlusterna och potentiella miljöskador.

*

Sammanfattningsvis pekar allt i riktning mot att förstöra Europa från alla vinklar och sidor: Avveckling av Europeiska unionen. Den förmodade One World Order-regeringen vill inte ta itu med ett block av länder, som omfattar 500 miljoner människor och en uppskattad BNP på motsvarande 17 biljoner USD (2022), de facto världens tredje största ekonomi, efter USA och Kina (2022) uppskattningsvis USA och Kina 20 biljoner USD respektive 19,9 biljoner USD).

Så, förstörelsen av den europeiska ekonomin och förintelsen av EU – alliansen av europeiska länder som aldrig tilläts av Washington att bli en federation, liksom Amerikas förenta stater – är en plan som EG är fullt medveten om och har enats om att.

Detta kan också förklara Storbritanniens utträde ur EU.

De aggressiva provokationerna mot Italien, en grundare av EU, plus Ungern och genom föreningen V4, är imperiets strategi för att kollapsa EU, utförd av själva Europeiska kommissionen.

Att vara medveten om planen kan skaka upp tillräckligt många högt uppsatta politiker, och särskilt affärsmän och VD:ar för att stoppa den; att åtminstone stoppa den ekonomiska förstörelsen av Europa. EU i sin nuvarande form är en skam. Att avveckla den och återvända till suveräna nationalstater skulle vara en fördel för mänskligheten. Det skulle tillåta en ny, icke-globalistisk start – ett jättesteg bort från en globaliserad OWO.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: