”Ursula, håll käften” – Tusentals parisare demonstrerar mot Nato

2022-12-18

https://test.rtde.tech/kurzclips/video/157507-ursula-halt-klappe-tausende-pariser/

En storskalig demonstration anordnad av det franska partiet ”Les Patriotes” (Patrioterna) ägde rum i Paris på lördagen, där man krävde en annan politik gentemot Nato och Ryssland.

https://vk.com/video-134310637_456261449

Filmer visar demonstranter som marscherar från Place des Victoires mot Place Vauban i 7:e arrondissementet. De höll plakat där det stod: ”Frankrike måste lämna NATO”, ”Macrons riksrätt” eller ”motstånd”. Några deltagare ropade: ”Ursula, håll käften!”

Ledaren för ”Les Patriotes”-partiet, Florian Philippot, beskrev den nuvarande situationen i landet som ”blodbad” då småföretag tvingas lägga ner på grund av höga energipriser.

Mer om ämnet – Strejk i Bryssel: Över 16 000 människor protesterar för högre löner och lägre energikostnader

Genom att blockera RT strävar EU efter att tysta en kritisk, icke-västerländsk informationskälla. Och inte bara när det gäller Ukrainakriget. Tillgången till vår hemsida har försvårats, flera sociala medier har blockerat våra konton. Det är nu upp till oss alla om journalistik bortom vanliga berättelser kan fortsätta att bedrivas i Tyskland och EU. Om du gillar våra artiklar, dela dem gärna var du än är aktiv. Det är möjligt eftersom EU inte har förbjudit vårt arbete eller att läsa och dela våra artiklar. Notera: Men med ändringen av ”Audiovisual Media Service Act” den 13 april införde Österrike en ändring i detta avseende, vilket även kan påverka privatpersoner.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: