Nancy Pelosis militärtribunal, del I

(På grund av den här artikelns längd delar jag upp den i delar. Jag ska försöka få den andra delen publicerad i kväll.)

Tretton timmar under två dagar är hur lång tid det tog vice admiral Darse E. Crandall från United States Navy Judge Advocate General’s Corps att lägga fram bevis mot den före detta talmannen Nancy Pelosi, inför en panel med tre tjänstemän sent på torsdagseftermiddagen och befanns skyldig till förräderi, upprorisk konspiration, och konspiration för att begå mord.

I ett inledande uttalande sa amiralen att JAG och Office of Military Commissions hade rikliga bevis som kopplade Pelosi till brott som går tillbaka till 1987, men att de för sakens skull bara skulle fokusera på hennes senaste och allvarliga brott, med början med ett -hyra-ett-mord-komplott från 2016 för att mörda dåvarande presidentkandidaten Donald J. Trump. Han sa att JAG var medveten om många ondskefulla planer för att avsluta Trumps liv – som alla var hopträngda eller omintetgjordes – och hade obestridliga bevis som knöt Pelosi till fyra av dem. Dessutom sa amiral Crandall till panelen att han skulle bevisa bortom rimligt tvivel att Pelosi 2018 kläckte en komplott för att kidnappa Barron Trump för att tvinga fram Donald Trumps avgång, så att Pence skulle bli ny president. Pelosi, sa vice amiral Crandall. Hon hade till och med övervägt att låta mörda Melania eller Ivanka i hopp om att tvinga en plågad Trump från ämbetet.

Dessutom sa han att Pelosi delade ansvaret med den bortgångne Gavin Newsom för att låsa in Kalifornien och genomdriva drakoniska vaccinmandat som gjorde människor sjuka eller dödade otaliga invånare i Golden State. Pelosis ”Covid-brott”, sa han, bröt mot Förenta staternas konstitution; de kränkte just de människor som hon hade svurit att tjäna. Men när personer vissnade och dog – inte från Covid utan från blodproppsskottet – och familjer sörjde, växte Pelosi oändligt mycket i rikedom och makt. När hon inte använde en järnhand, höll hon om flaskan, sa vice amiral Crandall, och informerade panelens vittnesuttalanden och Pelosis egna dokument skulle ge tilltro till JAG:s anklagelser.

”Den här kvinnan är inte ens vaccinerad,” sa vice amiral Crandall och pekade på Pelosi. ”Vi vet det här eftersom vi tog hennes blod och vi kan testa. Hon undvek sina egna mandat. Varför? För hon visste att vaccinerna var farliga, och det kommer vi att bevisa.”

När Pelosi erbjöds en chans att ge sitt eget inledande uttalande, men hon knep ihop läpparna och höll tyst. Hon var rufsig och verkade upprörd, hennes skrumpna, beniga fingrar darrade synligt när blodsprängda ögon skannade av rätten.

Vice amiral Crandall presenterade ett vittne, en 29-årig latinsk man vid namn Xavier Ramirez, som, efter att ha svurits in, beskrev sig själv som Pelosis före detta gigolo och ”pojkleksak”. Han vittnade under ed att han regelbundet hade ”underhållit” Pelosi mellan april och juli 2016, vanligtvis på exklusiva hotell i San Francisco-området. Ramirez sa att han inte hade dokumenterat varje möte, men gissade att han träffade Pelosi ett 15 tal gånger.

”Jag hoppas att du fick bra betalt, herr Ramirez,” skämtade vice amiral Crandall.

”Mycket bra”, svarade vittnet.

”Jag har aldrig sett den här mannen förut i mitt liv,” skrek Pelosi högröstat. Hennes röst lät grusig och hes.

Amiralen tillrättavisade hennes utbrott och sa att hon antingen kunde utöva anständighet eller vara fysiskt tyglad.

”Herr Ramirez, när vi pratades vid första gången nämnde du ett specifikt möte vid ett visst datum. Om du vill, skulle du vara vänlig och upprepa vad du sa, så gott du minns”, sa vice amiral Crandall.

”Det var den 21 juli 2016. Nancy mådde dåligt eftersom Donald Trump precis accepterade den republikanska nomineringen. Trump det här, Trump det var allt hon pratade om. Hon betalade mig, så jag lyssnade. Hon drack förstås. Nancy gillar att dricka. Hon är en stordrickare, en vanedrickare, för att säga det på ett trevligt sätt. Så ju mer hon dricker, desto mer pratar hon…”

”—Medan vi uppskattar din färgglada berättelse, kan du vara kortare, och kom till saken”, sa vice amiral Crandall.

”Poängen, ja; hon sa att hon ville döda Donald Trump”, sa vittnet.

”Döda eller har dödat?”

”Jaha, har dödat; hon gjorde det absolut inte själv. Nancy frågade mig känner jag någon, för jag är kuban, jag måste känna någon, sa hon till mig. Och där tänker jag för mig själv varför jag borde känna en mördare bara för att jag är kuban. Jag trodde att hon kanske skämtade och frågade om hon skämtade, men nej, Nancy var helt seriös. Hon erbjöd mig 25 000 dollar kontant i förväg för att hitta någon. Nancy sa att om jag gjorde det, och det blev gjort, skulle jag få 225 000 $ mer och den som dödar Trump får 250 000 $. Sedan skrattar hon och säger till mig om Trump har för mycket skydd kan hon döda dottern – du vet, lång, vacker blondin, Ivanka.”

Vice amiralen frågade om Mr. Ramirez hade sett eller hanterat $25 000.

”Jag såg det komma ur hennes handväska. Bandade högar med $1000 i vardera. Jag såg det, jag rörde vid dem, men jag tog dem inte. Jag sa till henne: ‘Du är Nancy Pelosi, du måste ha starka vänner. Jag vill inte ha något med det här att göra, och hon säger till mig, och detta minns jag mycket väl, ‘Den här gången måste det vara en utomstående fest.’ Jag säger rakt ut till henne att det inte är därför jag är här, förklarade Mr. Ramirez.

”Och jag antar, herr Ramirez, ”tjänsterna” du utförde för den tilltalade kostade inte 25 tusen dollar, frågade vice amiral Crandall.

Mr. Ramirez skrattade. ”Nej, jag önskar, men mycket mindre, och hon betalade mig i förskott.”

”Har du tagit dina bekymmer till Secret Service, till polisen?”

”Är du galen? Nej. Om hon kunde döda Trump skulle jag kunna bli dödad som en fluga på väggen. När jag gick var det sista gången jag såg henne”, sa Ramirez.

”Ändå hävdar svaranden att hon aldrig har sett dig förut idag. Men vi vet att det är en lögn, säger vice amiral Crandall.

Han projicerade digitala bilder som han fått från vittnet på en storbilds-tv. En visade tydligt Pelosi och Mr. Ramirez kramas på ett hotellrum; en annan visade dem stå sida vid sida och log mot en kamera. ”Det här är ”selfies” du tog i svarandens sällskap, stämmer det?”

”Det stämmer,” sa Mr. Ramirez.

”Varför tog du dem?”

”Skryta.”

Vice amiral Crandall fnyste. ”Jag tror verkligen inte att det är något att skryta om, herr Ramirez. Du är ursäktad.”

Amiralen talade till panelen: ”Enbart detta är en uppmaning till mord, som i traditionella domstolar ger upp till 20 års fängelse. I det här fallet talar vi om en presidentkandidat. Och vi är på intet sätt klara.”

Obs: Jag kommer att lägga upp del II ASAP.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: