General Berger ”avgår” som befälhavare för White Hats och utnämner sin efterträdare

Spänningar mellan president Donald J. Trump och marinkårens general David H. Berger (bilden) har fått den sistnämnde att ”avträda” sin post som befälhavare för den amerikanska militärens White Hat Partition, sade en källa på generalens kontor på torsdagseftermiddagen.

General Berger, som hade styrt White Hats i två år och orkestrerat flera Deep Sate-gripanden, fattade sitt beslut före en kortfattad telefonchatt med president Trump i eftermiddags. Generalen sa till Trump att han uppskattade hans förtroende men inte längre effektivt kunde leda White Hat-koalitionen eftersom han kände sig ”utanför kretsen och i mörkret.”

”Herr President, om man inte delar dina rörelser, äventyrar det min position. Jag har avlagt en betydande ed och hållit den. Din ovilja, sir, att hålla mig underrättad om vad du planerar att göra har försvagat min situation”, sa general Berger till Trump.

Vår källa, som talade med general Berger efter samtalet, delade vad Trump förmedlade till generalen: ”Jag kan bara hänvisa till vad general Berger sa till mig. Trump ska ha sagt till honom att om han inte trodde på planen så kanske det var dags att låta någon annan ta ansvaret, någon som kunde göra sitt jobb utan att ifrågasätta Trumps motiv och metoder. General Berger höll med. Han sa att han skulle stanna kvar i en rådgivande egenskap och inte som anstiftare.”

Berger höll med. Han sa att han skulle stanna kvar i en rådgivande egenskap och inte som anstiftare.”

General Berger sa till Trump att både marinkårens general Eric M. Smith och den amerikanska arméns general Marcus Evans var lika kapabla att fylla hans skor.

”President Trump sa till general Berger att välja klokt”, sa vår källa.

Det är allt vi har just nu.

Pelosis tribunal pågick fortfarande vid 14-tiden.


General Berger namnger sin ersättare

General David H. Berger satte på torsdagskvällen ett snabbt slut på spekulationerna om vem som skulle fylla hans skor som befälhavare för den amerikanska militärens uppdelning av White Hat. Han hade sammankallat sitt råd – för närvarande 12 högt uppsatta officerare från alla grenar av de väpnade styrkorna – till ett krypterat videosamtal för att förmedla nyheterna: Hans efterträdare skulle bli assisterande befälhavare för marinkåren Eric M. Smith, (bilden) en tapper, strids- förhärdad officer som hade lett marinsoldater i strid i Irak och Afghanistan.

Hans förtjänstfulla utmärkelser är legendariska och marinsoldater vördar honom. Bortsett från Afghanistan och Irak, ledde general Smith U.S. Marine Corps Forces Southern Command, 1st Marine Division, III Marine Expeditionary Force och Marine Corps Combat Development Command.

På senare tid hade han hjälpt till att utarbeta stridsplanen som gjorde det möjligt för en gemensam specialoperationsgrupp att inta FEMA:s Mount Weather-fäste.

General Smith, som var frånvarande vid samtalet, skulle ta över befälet över alla White Hat militära operationer från och med 1 januari, sade general Berger och tillade att han skulle behålla makten under tiden.

”General Smith är rätt marinsoldat för det här jobbet,” sa general Berger till rådet. ”Många av er har träffat honom och känner till hans rykte. De få av er som inte har det kommer snart att lära känna honom. Han är inget nonsens. En marinsoldat och en sann patriot. Han kommer att skaka om saker och ting, och du kommer att visa honom samma respekt och vördnad som du har visat mig. Jag kommer fortfarande att vara där och ge råd från raderna. Men general Smith kommer att vara quarterback.”

General Berger skulle inte offentligt förklara sina skäl för sin avgång, sa en källa som är bekant med samtalet till Real Raw News, men sa: ”Alla historier som flyter runt om ett sjudande hat mellan mig och president Trump är grovt överdrivna. Vi har haft några kontroverser på sistone, det är allt. Mina skäl är mina egna. Och jag ska berätta allt detta för er, General Smith kommer inte att tolerera kvacksalvarberättelser om en Donald Trump-klon eller dubbelgångare vid Mar-a-Lago, så håll huvudet på rätt köl. Trump gav oss detta ansvar, och ni, alla ni, svarade på hans uppmaning.”Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: