Nitton amerikanska delstater inleder utredningar av BlackRock och Vanguard för att de har anammat klimattyrannin

Det börjar även röra på sig i klimatfrågan. Kanske börjar våra politiker också inse så småningom detta bedrägeri?

Bild: Nitton amerikanska delstater inleder utredningar av BlackRock och Vanguard för att ha anammat klimattyranni

Onsdagen den 14 december 2022 av: 

https://www.naturalnews.com/2022-12-14-state-investigations-blackrock-vanguard-climate-tyranny-esg.html

Obehagliga ansträngningar från två av världens största kapitalförvaltare för att tvinga Amerika till ”grön energi” och det övergripande ESG-systemet (environmental, social and governance) möter motstånd från 19 delstater som inleder utredningar av sin verksamhet.

BlackRock och Vanguard, som tillsammans kontrollerar en stor del av världens rikedom, är mål för husrepublikaner som vill veta: bryter någon av dem, eller båda, mot antitrustlagar med sin ESG-push? (Relaterat: BlackRock och Vanguard äger media och Big Pharma.)

Vanguard avböjde nyligen det så kallade initiativet Net Zero Asset Managers (NZAM), vilket är ett steg i rätt riktning. Men både IT och BlackRock är fortfarande hårt investerade i klimatförändringsinitiativ som hotar friheten för vardagliga amerikaner att leva sina liv utan konstant klimatförtryck.

Husets republikaner skickade nyligen ett brev till cheferna för styrkommittén för klimatåtgärder 100+ och krävde alla dokument som hänför sig till NZAM:s nätverk av inflytande. Följande stater har också vidtagit sina egna individuella åtgärder:

Arizona justitieminister Mark Brnovich ledde redan i augusti en koalition av 19 stater för att varna BlackRock för potentiella antitrustöverträdelser i samband med dess strävan efter massantagande av ESG-standarder.

Florida drog 2 miljarder dollar i en anti-ESG-avyttring från BlackRock tillsammans med ett tillkännagivande från statens finanschef att planen är att helt avyttra BlackRocks ledning i början av 2023.

Texas stämde nyligen BlackRock för dokument som rör ESG-agendan eftersom man tror att företaget ”använder texanernas pengar för att tvinga fram en snäv politisk agenda.”

Louisiana gjorde ungefär samma sak som Florida genom att dra 794 miljoner dollar från BlackRock över ESG-skandalen.

Missouri sålde nyligen alla offentliga aktier som förvaltas av BlackRock, Inc., och drog cirka 500 miljoner USD i pensionsfonder från investeringsförvaltaren över ESG-agendan.

Utah drog likaså $100 miljoner i medel från BlackRock.

West Virginia och Arkansas drog också båda pengar från BlackRock av liknande skäl.

Om dina pengar finns i en NZAM-länkad fond och du inte stödjer klimatextremism, kanske du vill göra en förändring

När detta skrivs är Vanguard inte längre en del av NZAM men BlackRock är det fortfarande, därav alla dessa åtgärder från republikanskledda stater för att straffa världens största kapitalförvaltare. Andra stora finansiella institutioner som är en del av NZAM inkluderar Fidelity Investments, State Street Global Advisors, Morgan Stanley och JPMorgan Chase.

Följande är också undertecknare av NZAM:

• Brookfield Asset Management

• Coutts & Co.

• Rockefeller Asset Management

• Rothschild & Co Asset Management Europe

• Royal London Asset Management

Det uttalade målet för NZAM är att flytta portföljbolagen närmare att eliminera alla ”nettokoldioxidutsläpp” till år 2050 eller tidigare. Vanguard säger att deras beslut att dra sig ur denna agenda beror på dess önskan att ”ge den klarhet som våra investerare önskar om indexfondernas roll och om hur vi tänker om materiella risker, inklusive klimatrelaterade risker.”

Flytten kom också efter att flera generaladvokater lämnat in motioner till Federal Energy Regulatory Commission för att blockera Vanguard från att köpa aktier i börsnoterade energibolag på grund av oro för att dess klimatagenda kan ytterligare öka energipriserna samtidigt som nättillförlitligheten minskar.

”Vanguard insåg att hela deras affärsmodell kunde stå på spel om de inte slutade samordna med andra medlemmar för att driva upp energikostnaderna”, meddelade Consumers’ Research Executive Director Will Hild, vars organisation också lämnade in en liknande motion till samma byrå.

”Vi har slagit ett allvarligt slag mot den konsumentfientliga ESG-agendan och vi kommer att fortsätta kämpa tills dessa kapitalförvaltare och banker återgår till att fullgöra sina förtroendeuppdrag och slutar spela politik med andras pengar.”

Mer av de senaste nyheterna om bedrägerierna som kallas klimatförändringar och global uppvärmning finns på Climate.news.

Källor för denna artikel inkluderar:

Expose-News.com

NaturalNews.comKategorier:klimatet, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: