Bli inte polis! Intervju med f.d. kriminalinspektör!

Jämför priser: Detta bör du veta om förhör - Olle Torge - Bok 9789189638273Den här gripande intervjun kan upplevas som brutal och cynisk, men är en bild av vad som händer inom poliskåren idag, säger f.d. kriminalinspektör Olle Torge.

Intervjun gjordes den 5 november 2022 Programledare är Thomas Gjutarenäfve

Det börjar redan på Polishögskolan. Angiveriträning enligt bästa metoder från diktaturer! Som ”färdig” Polis indoktrineras du till att inte ingripa när våld inträffar och hålla dig så långt borta från problem.

Som Polischef vet du inte vad som händer på gator och torg, det är bättre att sitta inne på ett varmt kontor med högre lön, än att hjälpa till ute på fältet!

Vi pratar också om att bedöma huruvida vittnen litar på polisens sekretess ut mot media och institutioner. Varför läcker så mycket ut? Läckor om info från vittnen kring brottsfall i anledning av mordet på Olof Palme, Catrin da Costa och några fall till diskuteras. Hur mycket skall vittnen våga säga innan de skall känna sig rädda för att utsättas för brott mot sin person!

Har vi fått en tystnadskultur för vittnena? Skall kvinnor och män arbeta inom Polisen eller brandförsvaret tillsammans, är en fråga som ställs i programmet. Hur bra poliser är de som kommer ut från Polishögskolan och kan cheferna överhuvudtaget något om handfast polisarbete?

En fråga som självklart finner sitt svar är om det jobbar några kvinnor på fysiska positioner inom Säpo och inom de olika insatsstyrkorna?

Hur många har Ni medborgare sett av detta?


Relaterat:

Vad håller polisen egentligen på med?

Mera om svensk polis:

https://bakomkulisserna.biz/?s=polisen&x=0&y=0Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Video

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: