JAG arresterar ex-Twitter-advokaten och vanärade DOJ underhuggaren James Baker

JAG-utredare arresterade på onsdagen ex-Twitter-advokaten och tidigare FBI-chefsjuristen James Baker anklagad för förräderi, upprorisk konspiration, medhjälp till fienden, mutor och utpressning, säger en JAG-källa till Real Raw News.

Gripandet kom en dag efter att Twitters nya vd Elon Musk, som kallar sig själv en yttrandefrihetsabsolutist, sparkat Baker för att ha granskat vad Twitter Files – en referens till företagets ansträngningar att undertrycka och krossa Tweets relaterade till Hunter Bidens ökända bärbara dator – delades med journalisten Matt Taibbi utan att först rådfråga med Musk. Musk sa att Baker var en del av Twitters ”Deep State”.

”Baker är djupare än Deep State,” sa en JAG-källa till RRN. ”Den här killen är Mariana Trench of the Deep State.”

Utredarna hade ögonen på Baker när två kraftiga Twitter-säkerhetsvakter kastade ut honom från fågelns San Francisco-högkvarter, en 480 000 kvadratmeter stor art déco-byggnad som en gång tillhörde Furniture Mart. De hade hoppats på att få tag i Baker omedelbart, men Baker, när han promenerade utanför Twitters egendom, omringades han snabbt av gänget av föraktade vänsterdemonstranter som Musk hade sagt upp i efterdyningarna av hans historiska maktövertagande. Den liberala flocken sympatiserade med Baker, och de skanderade ”olaglig uppsägning. Avbryt Elon” i luften.

Den kvällen följde utredarna Baker och två oidentifierade kvinnor över San Francisco-scenen: trion åt på en elegant restaurang, besökte två barer, stannade till i en komediklubb och reste så småningom med UBER till Ritz-Carlton Hotel och bokade, förmodligen, ett enkelrum.

JAG-källor sa senare att kvinnorna bar höftnära klänningar och verkade vara i mitten av 20-årsåldern.

Eftersom trion reste med samåkning hade utredarna ingen bil att sätta ut, så de övervakade den främre ingången och sov i skift hela natten. De var fast beslutna om att isolera Baker innan han greps. En möjlighet uppstod 05:30 på onsdagsmorgonen när Baker, sans company, lämnade hotellet och slentrade mot California Street. Han hade åkt bara hundra meter eller så innan utredarna drog sig bredvid honom; en utredare hoppade ut och i en suddig rörelse underkuvade de honom snabbt, fräste och knuffade Baker sedan ner  i baksätet.

”Förhoppningsvis hade Baker en rolig kväll med sina följeslagare på Ritz-Carlton. Han kommer inte att tycka att bekvämligheterna på Hotel GITMO är så tillmötesgående”, sa vår källa.

Han var ovillig att förklara anklagelserna som Baker kommer att ställas inför när han ställs inför en militärdomstol men sa att Bakers arrestering ”delvis” var kopplad till Twitters datadump. Elon Musk, tillade han, hjälpte omedvetet JAG att cementera sitt fall mot Baker.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: