11 Trump-kollegor har nu åtalats för brott!

Published Wed July 21, 2021
 

Det finns ett gammalt talesätt som lyder ungefär så här: Du kan döma en man efter företaget han innehar. Vilket innebär problem för Donald Trump.

Minst elva personer som spelade en roll i Trumps presidentkampanjer eller hans administration har anklagats för brott, varav Tom Barrack, som var ordförande för Trumps invigningskommitté och har varit en långvarig vän, anklagas för olaglig utländsk lobbyverksamhet för Förenade Arabemiratens räkning på tisdag.

Nedanför finns en lista över alla i Trumps krets under de senaste fem åren som har gått i strid med lagen under de senaste fem åren. (De är listade i alfabetisk ordning efter efternamn.)

Steve Bannon - Wikipedia1. Steve Bannon: Trumps politiska Svengali anklagades för bedrägeri i augusti 2020 för en insamlingsbedrägeri kopplad till att samla in dollar för att bygga Trumps gränsmur med mycket tuffa drag. Anklagelsen, som Bannon har förnekat, var att han och andra inblandade i We Build The Wall-gruppen använde insamlade pengar till att betala påkostade personliga utgifter.

Who is Tom Barrack? - ABC News2. Tom Barrack: Barrack åtalades på sju punkter på tisdagen. Anklagelserna, enligt åtalet, kretsar kring tanken att Barrack använde sin närhet till Trump för att ”främja intressena för och tillhandahålla underrättelser till Förenade Arabemiraten samtidigt som han misslyckades med att meddela justitieministern om att deras handlingar vidtogs på ledning av senior UAE tjänstemän.” Efter Trumps seger 2016 bad Barrack UAE-tjänstemän att förse honom med en ”önskelista” de hoppades på från administrationen under de första 100 dagarna av Trumps presidentskap. ”Den tilltalade är anklagad för att ha agerat under ledning eller kontroll av de högsta ledarna i U.A.E. under ett antal år”, skrev åklagarna angående Barrack.

AP: Federal grand jury probing GOP fundraiser Elliott Broidy - WISH-TV |  Indianapolis News | Indiana Weather | Indiana Traffic3. Elliott Broidy: Broidy, en toppinsamling för Trumps presidentkampanj 2016, erkände sig i oktober 2020 skyldig till att ha genomfört en hemlig lobbykampanj i utbyte mot miljontals dollar. Som CNN:s Kara Scannell skrev vid tidpunkten för Broidys erkännande: ”Broidy anklagades tidigare i denna månad för konspiration och för att ha misslyckats med att registrera och avslöja sin roll i en lobbyinsats som syftar till att stoppa en brottsutredning om massiva bedrägerier mot en malaysisk investeringsfond och förespråkar avlägsnandet av en kinesisk miljardär som bor i USA.”

Michael Cohen - Prison, Family & Donald Trump - Biography4. Michael Cohen: Engångsfixaren för Trump, Cohen dömdes till tre års fängelse för en rad brott, framför allt hemliga tysta pengar som betalades under de sista månaderna av presidentkampanjen 2016 till två kvinnor som påstod ha affärer med Trumf. Den dömande domaren sa att Cohen hade erkänt sig skyldig till ”ett veritabelt smörgåsbord” av brott. Cohen vände sig till informatören om Trump och, i edsvurit vittnesmål inför kongressen 2019, kallade Cohen Trump ”en rasist”, ”en bedragare” och ”en fuskare” – och insisterade på att presidenten var fullt medveten om betalningarna av tysta pengar.

Michael Flynn: timeline of the former national security adviser's case | Michael  Flynn | The Guardian5. Michael Flynn: Flynn tillbringade en kort period som Trumps nationella säkerhetsrådgivare innan han tvingades avgå efter att han misslyckades med att avslöja djupet och bredden av sina kontakter med ryska tjänstemän under övergången. Senare samma år erkände Flynn att han hade ljugit för FBI om sin kontakt med Ryssland och även arbetat för Turkiet som obehörig lobbyist. I början av 2020 försökte Flynn och hans juridiska team få hans fällande dom upphävd. Den ansträngningen blev omtvistad när Trump benådade honom i november 2020.

Rick Gates Claims That He and Paul Manafort Are Tax-Evading,  Money-Laundering Criminals | The New Yorker6. Rick Gates: Gates, ställföreträdande för kampanjordföranden för Trumps kampanj 2016, erkände sig skyldig till att ha medverkat till Paul Manafort med att dölja 75 miljoner dollar på utländska bankkonton. Gates blev informatör för regeringen som en del av den bredare utredningen av rysk inblandning i valet 2016 och dömdes till 45 dagars fängelse.

Paul Manafort Sued Over California Real-Estate Deal - WSJ7. Paul Manafort: Trumps kampanjledare för en del av presidentkampanjen 2016, Manafort erkände sig 2018 skyldig till anklagelser om konspiration mot USA och ett fall av konspiration för att hindra rättvisa på grund av försök att manipulera med vittnen – och gick med på att samarbeta med den pågående Rysslandsundersökningen. Manafort dömdes till 47 månaders fängelse 2019. Trump benådade Manafort, som slutade avtjäna knappt två år i fängelse, under de sista veckorna av sitt presidentskap.

George Nader (@george_nader_) / Twitter8. George Nader: En informell utrikespolitisk rådgivare till Trumps kampanj 2016, Nader samarbetade starkt med specialjuristen Robert Muellers undersökningen om rysk inblandning i valet 2016. I början av 2020 erkände han sig skyldig till två fall av sexbrott som involverade minderåriga.

Ex-Trump Adviser George Papadopoulos Pleads Guilty in Mueller's Russia Probe9. George Papadopoulos: Papadopoulos, en relativt yngre rådgivare till Trumps kampanj, dömdes till 12 dagars fängelse för att ha ljugit för utredare om sina kontakter med personer knutna till Ryssland. Papadopoulos trotsade sin oskuld; ”Sanningen kommer all att komma ut”, twittrade han kvällen innan han rapporterade till fängelset. ”Inte ens ett fängelsestraff kan stoppa den farten.” Trump benådade Papadopoulos i december 2020.

Roger Stone Denies Using Racial Slur on Radio Show - The New York Times10. Roger Stone: Stone tillbringade flera år med att ge Trump råd även om han bara var formellt ansluten till kampanjen 2016 under väldigt kort tid. Han dömdes i november 2019 för att ha ljugit inför kongressen och hotat ett vittna angående hans ansträngningar för Trumps kampanj. Enligt domaren ledde Stones agerande ”till en felaktig, och ofullständig rapport” från huset om Ryssland, WikiLeaks och Trumpkampanjen. Stone  benådades av Trump i december 2020.

Who is Allen Weisselberg - Trump's Accountant Is Key to the President's  Finances.11. Allen Weisselberg: Tidigare den här månaden anklagades den mångårige finanschefen för Trump Organization för skattebrott kopplade till förmåner som han fick i stället för lön. ”Allt sagt, enligt åtalet har Weisselberg undandragit skatt på 1,76 miljoner dollar i inkomst under en period som började 2005 och dolde i flera år att han var bosatt i New York City, och undvek därmed att betala stadens inkomstskatt”, skrev CNN:s Erica Orden , Kara Scannell och Sonia Moghe. Weisselberg erkände sig icke skyldig. Trump-organisationen, som också åtalades och har erkänt sig oskyldig, kallade Weisselberg för en ”bonde i ett försök att skada den brända jordens fd president.”Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: