Kriminolog värd namnet

Leif GW Perssons kritik – efter Malous ord i direktsändning: ”Kunde ju  vara...”

Malmö 30-11-2022

Igår såg jag på TV 4 ”Malou möter GW Persson” och är det någon kriminolog som är värd namnet så är det just GW Persson för i programmet sade han utan tvekan att alla skjutningar som äger rum i Sverige är utförda till 95 % av personer med invandrarbakgrund.

Detta får mig utsökt att tänka på den artikel i sydsvenskan för en dryg månad sedan där 15 sk kriminologer gav tips på hur man skulle få stopp på skjutningarna och där ingen av dom med ett enda ord nämnde just den sanning som GW Persson igår talade om. Ynkryggar och mesar!

I Dagens Eko i P1 i morse så hade man ett längre inslag om invandrarföräldrar som skickar sina barn tillbaka till dom länder därifrån dom en gång ”flytt” för att deras barn inte skall bli skjutna p g a sin medverkan i kriminella invandrargäng.

En somalisk pappa vars 21 – årige son blivit mördad intervjuades. Han hade upptäckt att sonen höll på med narkotikaförsäljning och försökt sätta stopp för detta utan att lyckas. Som enda utväg för att förhindra detta ansåg han skulle  vara att sonen skickades tillbaka till släktingar i Somalia och han företog ett antal resor dit för att kunna undersöka denna möjlighet men innan detta hann verkställas så blev alltså sonen mördad.

Frågan som naturligtvis aldrig ställdes till fadern var hur han kunde resa fram och  tillbaka som en skottspole till det land därifrån han en gång enligt uppgift flytt? Inte heller ställdes frågan om Somalia var så säkert så man kunde flytta ner sonen dit och om så var fallet varför man då en gång ”flytt” därifrån?

Sanningen är naturligtvis den som så många gånger förr när det gäller påstådda flykter undan våld och förföljelse att någon flykt i ordets rätta bemärkelse aldrig ägt rum. Man har helt enkelt rest hit av helt andra skäl än att fly undan våld och förföljelse och den största orsaken är troligtvis drömmen om en arbetsfri tillvaro baserat på alla dom olika bidragsförmåner som finns att förlita sig på i den humanitära stormakten Sverige. En humanitet som i första hand naturligtvis riktas till dom som ”flytt” hit från allehanda primitiva kulturer och länder och inte till den urbefolkning som genom arbete och genom världens högsta skattetryck sett till att en hög levnadsstandard förverkligats. En levnadsstandard som urholkas varje dag såvida man inte är en s k ”flykting”.

Vad det gäller detta med att sända tillbaka sina barn till sina forna hemländer för att dom inte skall bli skjutna p g a sin medverkan i kriminella invandrargäng så var detta ett totalt okänt begrepp när invandrare av olika skäl kom till Sverige på 50, 60 och 70 – talet och kanske även en  bit in på 80 – talet.

Varför är detta idag en företeelse som tydligen bara ökar? Jo, helt enkelt därför att dessa s k ”flyktingar” kommer från kulturer och länder där våldet är ett helt naturligt inslag och där alla konflikter och problem löses med våld. Varför pågår ständiga krig och konflikter i dom s k MENA – länderna?

Jag blev aldrig tillbakasänd till mitt forna hemland och inte heller känner jag till några andra ur min generation av invandrarbarn som blev tillbakasända. Inte heller har vi sänt tillbaka något av våra två barn till vårt forna hemland p g a någon medverkan i något kriminellt invandrargäng.

Sandor Herold, invandrare av den tamare sortenKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: