Här avbryts direktsändningen efter Börje Salmings död – Anna Brolins känslosamma ord: ”Tragiskt”

Här avbryts direktsändningen efter Börje Salmings död - Anna Brolins känslosamma ord: ”Tragiskt”

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/h%C3%A4r-avbryts-direkts%C3%A4ndningen-efter-b%C3%B6rje-salmings-d%C3%B6d-anna-brolins-k%C3%A4nslosamma-ord-tragiskt/ar-AA14wb2v?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=b1e5f080ea0543e8816cc8f968010e88

2022-11-25

Malmö 25-11-2022

                                         VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG?

Eftersom jag är en morgonmänniska så vaknar jag varje morgon runt 05.00 och börjar då dagen med att i mobilen läsa Sydsvenskan och strax innan 06.00 sätter jag på nyheterna i P1. Men idag så knäppte jag snabbt av den då man inledde nyhetssändningen med att en stor del av programmet skulle handla om den på kvällen innan avlidne Börje Salming.

Jag har inget emot Börje Salming men vad jag har emot är den masshysteri som uppstår varje gång en kändis oavsett om det är en idrottsman eller artist eller en på något annat sätt känd person avlider.

Det öde Börje Salming drabbades av är fruktansvärd och man kan naturligtvis inte annat än beklaga sorgen som hans anhöriga nu drabbats av.

Tydligen så bröt man direktsändningen i TV när hans bortgång blev känd och likaledes gjorde man när artisten Sven Bertil Taube gick bort för några veckor sedan och jag kan inte förstå varför man gjorde detta?

Är t ex Börje Salmings ALS sjukdom värre på något sätt än  t ex kranförare Sven Anderssons ALS?

Eller drabbar ALS en person värre för att denne är en känd idrottsman eller på något annat sätt en s k kändis?

Varför hedrar man inte kranförare Sven Andersson på några TV – galor eller på något annat spektakel som direktsänds i TV på bästa sändningstid? Är kranförare Sven Andersson på något sätt mindre värd som människa bara för att han inte är en kändis?

Troligtvis så kommer man att sända hela eller delar av Börje Salmings begravning i massmedia medans kranförare Sven Anderssons begravning inte ens bevärdigas med en enda sekund.

Jag vägrar att dras med i dessa masshysteriska rektioner som följer varje gång en kändis avlider eller drabbas av någon sjukdom.

Likaledes så vägrar jag att köpa en vara som en kändis gör reklam för i massmedia. Varan blir inte ett dugg bättre för att en kändis gör reklam för den och för detta får hutlöst betalt som sedan bara gör varan dyrare.

Men det är kanske något fel på mig som inte faller in i denna hysteriska dyrkan av kändisar och jag undrar om någon skulle förklara för mig varför jag inte gör det.

Vad är det för fel på mig?

Sandor HeroldKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:,

4 svar

 1. Det är inget fel på Dig Sandor…Du är klarsynt och vågar säga vad Du ser.
  Det är en försvinnande liten del av befolkningen som vågar det.

  Gilla

 2. Jag tycker du har helt fel. Det är väl inget fel att uppmärksamma kända personers öde. Det är ju för Börje Salmings idrottsprestation som han uppmärksammas. Man uppmärksammar även vanliga människor ibland. Jag undrar mycket över en ung nybliven mamma som för några år sedan fick diagnosen ALS. Hur har det gått för henne ?
  Sen är det detta med att säga att en människa fått ALS för det betyder att vi ska inbilla oss att det inte går att bota. Hos skolmedicinen kan/vill man inte bota.
  Ni kan titta på Youtube Ingemar Ljungqvist hörna-Iver Mysterud om Alzheimers. Streamat för en dag sedan.
  Du Sandor Herold och catd6 är hycklare.
  Ni borde i stället ifrågasätta skolmedicinen och dess gifter.
  FY VILKA HYCKLARE NI ÄR!

  Gilla

 3. Det är inget fel på dej Sandor, jag har precis samma känsla,men i så fall är vi två som det är fel på! Nu kom jag att tänka på” människors lika värde,”enda förklaringen som jag har är att media tjänar stora pengar på sånt här.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: