DEN FORNTIDA OCKULTA RELIGIONEN FRIMURERIET

anon_fa_mous

Aug 6, 2022
https://anonfamous.substack.com/p/the-ancient-occult-religion-of-freemasonry

Frimureriet är känt för oss idag som ett hemligt sällskap men ingen känner till DESS historia eller tro. Deras hemliga läror kan spåras till en olycksbådande och uråldrig kraft som de hyllar öppet.

King Solomon's Temple And The Missing Ark of the Covenant

Världens uråldriga pyramidbyggande civilisationer kan bindas samman och visa att de alla utövade samma religion.”

En viktig arkitektonisk parallell som de alla delade är fortfarande synlig i ruinerna av deras tempel.

Lägg märke till hur de forntida egyptierna, mayaborna och indoneserna – forntida pyramidbyggande kulturer som forskare hävdar inte var sammankopplade – alla byggde parallellt utseende ”Triptyk”-tempel.

Ovanför finns åtta Maya-triptyktempel från olika städer på Yucatanhalvön.

Pyramidkulturerna byggde alla ”Triptyk” tredörrars tempel, med dörren i mitten bredare och högre än de två som flankerar den.

Som vi kan se har fasaden på varje tempel samma omisskännliga tredörrsmönster. Förvånansvärt nog har universaliteten av denna arkitektoniska ännu inte noterats av arkeologer, och har som sådan valt termen ”Triptyk” för att beskriva den, på grund av dess likhet med triptykerna målade av många renässansmålare.

Dessa antika triptyktempel, långt ifrån att vara ett isolerat fenomen, förekommer i nästan alla antika kulturer över hela världen.

Triptykens rikliga förekomst i den antika världen är inte en slumpmässig slump. Triptyken representerar mer än bara ett arkitektoniskt element; Triptyken är huvudsymbolen för en religion som en gång delades globalt under antiken, främst av pyramidkulturerna. Upptäckten av Triptyken ger för första gången avgörande bevis för att antika kulturer världen över delade samma andliga övertygelse. Det indikerar också att dessa kulturer inte utvecklades oberoende, utan troligen härstammade från samma mer avlägsna föräldrakälla.

Den universella religionen som symboliseras av triptyken förbjöds i väst för 2 000 år sedan av den katolska kyrkan, men den har ändå fortsatt in i modern tid och överlevt i hemliga sällskaps tro och deras konst och arkitektur. Titta till exempel på frimurarnas, Skull & Bones, Shriners och Pythiasriddarnas högkvarter. Varje byggnads fasad visar ett omisskännligt triptykmönster.

Den Universella Religion som delas av de gamla och gömd i dessa Triptyker i Secret Society är ett komplext och detaljerat andligt trossystem. Dess grundsatser har varit kända genom den senaste historien av filosofer, poeter, teologer, astronomer, alkemister och ockultister – som alla har blivit invigda i dess visdom.

Den universella religionen lär att:
– Innerst inne är var och en av oss en evig andlig ”själ”
– Den här själen är vårt verkliga sanna odödliga ”Jag”
– Detta Jag är faktiskt en gudomlig ”gud” eller gudom med övergripande krafter

Som det visar sig har även detta kodats till byggnader som innehåller en triptyk. Det tredje ögat symboliseras av triptykens mittdörr.

Genom att följa en noggrann uppsättning instruktioner – kodade i Triptyken – tror frimurare att de kan transcendera sin kropp och se den verkliga guden Jaget inom sig. Detta har länge varit målet för alkemister, ockultister, spiritualister och filosofer, och det uppnås genom en urgammal andlig praxis känd som ”Awakening the Third Eye”, där det tredje ögat är ett rudimentiellt organ för andlig belysning som ligger gömt i den mänskliga pannan. Medan de två ögonen ser utåt på materiella ting, ser det enda tredje ögat inåt på den inre själen.

Vänster: Triptykentré med självlysande Third Eye ovanför mittdörren, The Museum of Television & Radio i New York City. Till höger: Triptykmönster med Third Eye ovanför mittdörren på en kupol i en nyckelbyggnad på Bronx Zoo i New York City.

Cyclopes, romersk mosaik, ca. 450 e.Kr

Det tredje ögat är välkänt i esoteriska kretsar och har på olika sätt beskrivits genom historien som det ”gudomliga ögat”, ”Allt seende öga”, ”Sinnets öga”, ”Själens öga” och ”Inre öga.” Även om namnet på det skiljer sig, är det som förblir konstant genom de esoteriska doktrinerna att det tredje ögat inte är en metafor, symbol eller analogi.

Enstaka ”Eye” och ”Third Eye”-porträtt sträcker sig tusentals år tillbaka och dyker upp om och om igen i myter, skulpturer, gravyrer och målningar i antika förkristna kulturer över hela världen. Faktum är att ju längre tillbaka i tiden vi tittar, desto mer ser vi det tredje ögat inom konst, arkitektur, litteratur och poesi.

Ovanför finns åtta Maya-triptyktempel från olika städer på Yucatanhalvön.

Pyramidkulturerna byggde alla ”Triptyk” tredörrars tempel, med dörren i mitten bredare och högre än de två som flankerar den.

Som vi kan se har fasaden på varje tempel samma omisskännliga tredörrsmönster. Förvånansvärt nog har universaliteten av denna arkitektoniska ännu inte noterats av arkeologer, och har som sådan valt termen ”Triptyk” för att beskriva den, på grund av dess likhet med triptykerna målade av många renässansmålare.

Dessa antika triptyktempel, långt ifrån att vara ett isolerat fenomen, förekommer i nästan alla antika kulturer över hela världen.

Triptykens rikliga förekomst i den antika världen är inte en slumpmässig slump. Triptyken representerar mer än bara ett arkitektoniskt element; Triptyken är huvudsymbolen för en religion som en gång delades globalt under antiken, främst av pyramidkulturerna. Upptäckten av Triptyken ger för första gången avgörande bevis för att antika kulturer världen över delade samma andliga övertygelse. Det indikerar också att dessa kulturer inte utvecklades oberoende, utan troligen härstammade från samma mer avlägsna föräldrakälla.

Den universella religionen som symboliseras av triptyken förbjöds i väst för 2 000 år sedan av den katolska kyrkan, men den har ändå fortsatt in i modern tid och överlevt i hemliga sällskaps tro och deras konst och arkitektur. Titta till exempel på frimurarnas, Skull & Bones, Shriners och Pythiasriddarnas högkvarter. Varje byggnads fasad visar ett omisskännligt triptykmönster.

Den Universella Religion som delas av de gamla och gömd i dessa Triptyker i Secret Society är ett komplext och detaljerat andligt trossystem. Dess grundsatser har varit kända genom den senaste historien av filosofer, poeter, teologer, astronomer, alkemister och ockultister – som alla har blivit invigda i dess visdom.

Den universella religionen lär att:
– Innerst inne är var och en av oss en evig andlig ”själ”
– Den här själen är vårt verkliga sanna odödliga ”Jag”
– Detta Jag är faktiskt en gudomlig ”gud” eller gudom med övergripande krafter

Som det visar sig har även detta kodats till byggnader som innehåller en triptyk. Det tredje ögat symboliseras av triptykens mittdörr.

Genom att följa en noggrann uppsättning instruktioner – kodade i Triptyken – tror frimurare att de kan transcendera sin kropp och se den verkliga guden Jaget inom sig. Detta har länge varit målet för alkemister, ockultister, spiritualister och filosofer, och det uppnås genom en urgammal andlig praxis känd som ”Awakening the Third Eye”, där det tredje ögat är ett rudimentiellt organ för andlig belysning som ligger gömt i den mänskliga pannan. Medan de två ögonen ser utåt på materiella ting, ser det enda tredje ögat inåt på den inre själen.

Vänster: Triptykentré med självlysande Third Eye ovanför mittdörren, The Museum of Television & Radio i New York City. Till höger: Triptykmönster med Third Eye ovanför mittdörren på en kupol i en nyckelbyggnad på Bronx Zoo i New York City.

Cyclopes, romersk mosaik, ca. 450 e.Kr

Det tredje ögat är välkänt i esoteriska kretsar och har på olika sätt beskrivits genom historien som det ”gudomliga ögat”, ”Allt seende öga”, ”Sinnets öga”, ”Själens öga” och ”Inre öga.” Även om namnet på det skiljer sig, är det som förblir konstant genom de esoteriska doktrinerna att det tredje ögat inte är en metafor, symbol eller analogi.

Enstaka ”Eye” och ”Third Eye”-porträtt sträcker sig tusentals år tillbaka och dyker upp om och om igen i myter, skulpturer, gravyrer och målningar i antika förkristna kulturer över hela världen. Faktum är att ju längre tillbaka i tiden vi tittar, desto mer ser vi det tredje ögat inom konst, arkitektur, litteratur och poesi.

Den grekiske filosofen Platon kallade det tredje ögat ”själens öga”:

”…Jag erkänner att det är svårt att tro att det i varje människa finns ett själsöga som … är mycket mer värdefullt än tiotusen kroppsliga ögon, ty bara genom det syns sanningen.”

Även om det var förbjudet i väst av kyrkan, fortsatte det tredje ögat att blomstra i öst oförfalskat. Läsare som är bekanta med österländska religioner kommer att minnas att det tredje ögat har en lång historia i Indien, Kina och Sydostasien, där de religiösa traditionerna hinduism, buddhism och taoism råder. Känd som ”urna” eller ”trinetra”, är det ofta markerat med en prick i mitten av pannan, ovanför och mellan ögonen.

Bilden av ett enda öga – det tredje ögat – är gemensam för västerländska ”hemliga sällskap” som Shriners, Pythias riddare och Odd Fellows. Ett enda öga är ett av de högsta och heligaste emblemen inom frimureriet. Det ritas vanligtvis i mitten av ett porträtt, som visas i frimurarnas ”Tracing Board”.

Frimurare idag hänvisar till detta enda öga som Guds ”Allseeing Eye”. Men en stor mängd bevis bevisar att ”Guds öga” inte är symbolens autentiska och ursprungliga betydelse; istället betecknar det Allseende ögat det tredje ögat gömt i den mänskliga pannan. Spårningstavlan som visas ovan, såväl som hela frimureriets system, var designat för att lära invigda hur de ska väcka det.

Här är vad frimurare tror:

”Våra kroppar är perfekt symmetriska från sida till sida, gjorda av två lika och motsatta halvor – en högerhalva och en vänsterhalva. Vi har alla två händer, två armar, två ben, två händer, två fötter , två axlar, två ögon, två öron och så vidare. Enligt de gamlas universella religion är vår högra halva sol (och manlig) och vår vänstra halva är måne (och kvinnlig).”

Till vänster: Så kallade ”Christian Androgynes” som visar en hane som håller solen till höger och hona som håller månen till vänster, 1600- och 1700-talen. Höger: En gravyr från Michael Maiers alkemiska text, Atalanta fugiens, 1618, som visar en hane med solhuvud till höger och hona med månhuvud till vänster.

Lägg märke till hur den högra pelaren på spårningsbrädan, som frimurare kallar ”Jachin”, är täckt av solen. Den vänstra pelaren, som frimurare kallar ”Boaz”, är täckt av månen. I många konstnärliga, arkitektoniska och esoteriska porträtt, friser och mästerverk framträder solen alltid till höger, förknippad med det manliga; månen visas alltid till vänster, associerad med honan.

Frimurare tror att denna dualitet av motsatser som finns i människokroppen faktiskt är ett mikrokosmos av dualiteten av motsatser som finns i hela universum. Solen och månen är till exempel perfekta motsatser.

– SOLEN står för DAG—MÅNEN står för NATT.
– På DAGEN är det VARMT och LJUST – på NATTEN är det KALLT och MÖRKT.
– PÅ DAGEN är saker TORRA – på NATTEN är sakerna FUKTIGA.
– Den VARMA DAGEN betyder LIV eller BRA.
– Den KALLA NATTEN betyder DÖD eller ONDSKA.

”Solen och månen är helt enkelt ett av de mest framträdande exemplen, och dessa ”par av motsatser” bildar den ”förlorade nyckeln” till alla mysterieskolans läror i historien. Eftersom människan lever inuti universum och inte bortsett från det, vi är också sammansatta av samma par av motsatser – ”som ovan, så nedan”, säger den berömda Emerald Tablet. Nyckeln är inte bara att förstå denna sol/måne-dualitet i människokroppen. Nyckeln är att ”förena” eller ” balansera” de två motsatta sidorna och därmed ”överskrida” den kroppsliga dualiteten.”

Här är det tredje ögats uppvaknande från en frimurares POV:

I sin bok från 2006 förklarar Eden, författaren till esoteriken, Dr Joye Jeffries Pugh:

”Frimureriets Orden erkänner ‘All Seeing Eye’ som den stora vishetens öga.’ Denna ‘stora visdom’ sägs erbjuda dem som söker de heliga mysterierna en förståelse för belysning, inre vision och intuitiv kunskap. Kontakt med denna stora visdom sker genom det ”tredje ögat” (tallkottskörteln) som ligger inuti pannan.

The All Seeing Eye On The Back Of A Dollar Bill Stock Photo - Download ...

The Founding Fathers, frimurare själva, var inte okunniga om innebörden och symboliken för ögat inuti triangeln. De skissade till och med det enda ögat inuti en triangel (tri = tre) och placerade det ovanpå en stympad pyramid – som påminner om de gamla pyramiderna och pyramidstrukturerna vars ruiner låg utspridda över jordklotet.

I sin bok från 1924, Mystic Americanism, förklarade den obskyra amerikanska författaren Grace Morey:

”Det allseende ögat … också emblematiskt för … människans tredje öga … har hittats bland ruinerna av varje civilisation på jorden, och intygar därigenom faktumet av en universell religion över hela jorden vid någon avlägsen period. När vi nu återställer denna universella religion, sätter vi det allseende ögat på pyramiden.

Frimurarregalier. Tredje ögat-symbolen är alltid placerad i mitten, balanserad mellan sol och måne.

Så hemligheten med Triptyken och den uråldriga universella religionen, som frimurare tror, är att genom att balansera vår kroppsliga dualitet kan vi väcka vårt tredje öga och se ”guden” i centrum av oss själva. Denna visdom har varit gömd för massorna, men ändå getts till initierade av hemliga sällskap som frimurarna, vars esoteriska teckningar visar en enda centrerad ögonsymbol som alltid flankeras av solen och månen.

Frimurartemplet, Newfoundland och Labrador. Notera det enda ögat inuti den mellersta triangeln.

Denna formel för att väcka det tredje ögat är gömd i sikte i triptykens ingångar till otaliga byggnader som byggts över hela västerlandet under de senaste 2 000 åren.

Fasaden på Rockefeller Center i New York City, byggd i början av 1900-talet, representerar en av de mest gömda triptykerna som skapats i modern historia.

Hane till höger, hona till vänster. Guden i triptykens mittdörr är du, ditt inre Jag. Lägg märke till frimurarkompassen i gudens händer.

Rester av den universella religionen överlever bäst i öst, förutsägbart, där många av dess grundsatser fortfarande kan ses spela en roll i österländsk spiritualism. Det tredje ögat existerar fortfarande i – och är faktiskt fortfarande en stor del av – den hinduiska religionen, till exempel, även om det är förvrängt av tidens gång. Den universella religionen gick dock mycket sämre i väst, där kristendomens framväxt ledde till direkt konflikt med idén om personlig gudomlighet.

Denna ”saknade historia om triptyken” i väst verkar vara just det budskap som konstnärer som Leonardo da Vinci avsåg att förmedla esoteriskt i porträtt som Nattvarden, som visar hur Jesus (d.v.s. kristendomens religion) har ”täckt över ” Triptyk-religionen från tidigare åldrar som visas ovan.

Orsakerna och samspelet som påverkar konflikten mellan den antika universella religionen och den tidiga kyrkan är otaliga och utanför denna artikels räckvidd; Det räcker med att säga att den uråldriga universella religionen uppfattades som hädisk i den katolska kyrkan, och det var just av denna anledning som kyrkan stämplade ut denna religion – eller åtminstone försökte göra det. Även om de alla utom utrotade utövare av den universella religionen, som druiderna, fanns det människor som kom ihåg den universella religionen och slog sig samman för att skydda den och bildade mysteriekulter som förde denna kunskap vidare från generation till generation, som blev hemliga sällskap som vi hör om idag.

Främst bland dem är frimurarna, en organisation som det har viskats om sedan urminnes tider. På grund av organisationens sekretess var det dock aldrig klart vad orden bevakade exakt: vi vet bara att det var någon sorts religiös, kättersk hemlighet, en som upptäcktes av kyrkan, som har gått långt för att avskräcka och förfölja frimurarna. Påven Leo XIII gjorde detta nu berömda uttalande:

”… efter våra föregångares exempel, avser vi att rikta vår uppmärksamhet mot frimurarsamhället, till hela dess lära, till dess avsikter, handlingar och känslor, för att mer och mer illustrera denna onda kraft och stoppa spridningen av denna smittsam sjukdom…”

Frimurarna, som det anstår deras namn, tros ha sitt ursprung som en broderskap av stenarbetare. Följaktligen arbetade de in sin religion i sin konst och arkitektur också: de byggde in den i de mycket gotiska katedraler som kyrkan beställt av dem, kodade och bäddade in sin symbolik i fasaderna på dessa stora stenbyggnader:

”Det tros allmänt i ockulta kretsar att dessa medeltida frimurare hade ärvt esoterisk kunskap från sina hedniska föregångare och att denna kunskap införlivades i katedralarnas heliga arkitektur.”

—Michael Howard, Den ockulta konspirationen


Vänster till höger: Reims, Notre Dame, Laon. Gotiska katedraler i Frankrike.

Notre Dame-katedraler designade och uppförda av verksamma frimurare i norra Frankrike under den medeltida gotiska eran. Dessa fantastiska stenskyskrapor byggdes för tusen år sedan och lämnar fortfarande forskare förbryllade om metoderna bakom deras konstruktion. Frimurarnas byggare verkar ha haft en känsla av hemlig bemyndigande som de skapade i katedralen och använde sina designhemligheter för att skapa ett monument som kan lyfta andra.

Notera den upprepade fasaden som är gemensam för Notre Dame-katedralerna, vid vars fot finns en massiv triptyk.

Denna västerländska fasad är i huvudsak en gigantisk hieroglyf i sten. Den designades av frimurarna för att avslöja triptykens uråldriga universella religion, som vi ser vid basen av varje byggnad.

Den observanta läsaren kommer genast att märka likheten med de andra byggnadsfasaderna vi har visat. Huvudelementen i fasaden är:

1) Triptykentrén
2) De höga tvillingtornen som verkar springa upp från triptykens yttre dubbeldörrar
3) Det massiva rosenfönstret ovanför triptykens mittendörr.

I sin bok Introduction to the Cabala berättar författaren Warren Kenton om de massiva tvillingtornen som tycks resa sig upp från de yttre tvillingdörrarna:

”Uppförd av murarna … västfronten av varje kyrka hade två torn som representerade tvillingpelarna … de maskulina och feminina aspekterna, de aktiva och passiva krafterna … Kallas, i Chartres katedral, sol- och måntornen … ”

Den tidiga 1900-talsarkitekten Claude Bragdon var överens:

”…människan, som solen, är dagens herre; han är som eld, en förödande kraft; kvinnan är föremål för månens rytm; likt vatten är hon mjuk, slingrande, fruktad… Frimurarskråna under medeltiden var väktare av det esoteriska… Det norra eller högra tornet (”mannens sida”) kallades den heliga manliga pelaren Jachin; och det södra, eller vänstra tornet (”kvinnans sida”), den heliga kvinnliga pelaren, Boas… ”

Vad dessa författare säger är att dessa gotiska katedraler, likt frimurarnas spårningstavla, har tvillingpelare som betecknar ”motsatsparen”. Faktum är att om vi lägger katedralen över frimurarnas spårningstavla, kan vi se hur spårningstavlan verkar vara en ritning av den gotiska katedralen.

Följ tvillingtornen nedåt. Du kommer att märka att varje torn slutar i sin egen dörröppning på marken; dessa två dörröppningar, ”motsatsernas dörrar”, bildar de två yttre dörrarna till Triptyken. Rent estetiskt framhäver den högre och bredare mellandörren människans högre andliga centrum mellan den lägre dualiteten i hennes fysiska kropp – frimuraridén om triangeln skriven i arkitektonisk form, i själva stenen av katedralen. Ett cirkulärt ”rosfönster” sitter direkt ovanför triptykens mittdörr och markerar mittentrén. Den symboliserar det sanna Jaget – själens eller gudens ljus inombords.

Detta är ett foto av Baphomet. Solen uppe till höger och månen nedre till vänster, dubbelspiral av ormar, man/kvinna kropp, etc.

Detta tema om motsatser är också ett stort tema med också satanism.

Detta är Lucifers logotyp. Lägg märke till ögat i triangeln

VIRAL: Confidential Satanic Church Leaked on Social Media! | The ...

Lägg märke till triptykmönstret inuti en satanist kyrka, de två små pelarna framför de röda draperierna och de svartvita kaklen. Frimurarsymboliken är ond.

Lägg märke till hur alla dessa symboler antyder en uppåt- och nedåtvänd triangel. ”Som ovan, så nedan” som den hermetiska sloganen lyder.

De mest kända och hyllade frimurarna inom frimureriet har öppet hyllat Lucifer i böcker de har skrivit eller när de har hållit tal.

LA FEMME ET L?ENFANT DANS LA FRANC-MAÇONNERIE UNIVERSELLE (EO 1894) par ...

1859 valdes Albert Pike till suverän storbefälhavare för den skotska ritens södra jurisdiktion. Han förblev suverän storbefälhavare för resten av sitt liv och ägnade en stor del av sin tid åt att utveckla ordens ritualer. I boken ”La Femme et l’Enfant dans la Franc Maconnerie Universelle” av A.C. De La Rive finns en uppsättning instruktioner till de andra 33:e gradens frimurare, utarbetade av Albert Pike, som säger att man ska låta 30 – 32 graders Frimurare vet att Lucifer är Gud.

”Det som vi måste säga till en folkmassa är – Vi tillber en Gud, men det är den Gud som man tillber utan vidskepelse. Till er, suveräna generalinspektörer, säger vi detta, att ni kan upprepa det för bröderna i 32:a, 31:a och 30:e graderna – Frimurarreligionen bör, av alla oss invigda av de höga graderna, upprätthållas i renhet av den Luciferska läran. Om Lucifer inte var Gud, skulle Adonay vars gärningar bevisar hans grymhet, fördärv och hat mot människor, barbari och avsky för vetenskapen, skulle Adonay och hans präster förtala honom? Ja, Lucifer är Gud, och tyvärr är Adonay också gud. För den eviga lagen är att det inte finns något ljus utan skugga, ingen skönhet utan fulhet, inget vitt utan svart, för det absoluta kan bara existera som två gudar: mörkret är nödvändigt för statyn och bromsen för loket. Således är läran om satanism ett kätteri; och den sanna och rena filosofiska religionen är tron ​​på Lucifer, Adonays jämlikhet; men Lucifer, ljusets Gud och det goda, kämpar för mänskligheten mot Adonay, mörkrets och ondskans Gud.” — Instruktioner till världens 23 högsta råd, 14 juli 1889. — sid 588

”Lucifer, ljusbäraren! Konstigt och mystiskt namn att ge till Mörkrets Ande! Lucifer, morgonens son! Är det han som bär Ljuset, och med dess glans odåliga mörkar svaga, sensuella eller själviska själar? Tvivlar inte på det!” — Moral och dogmer sid 321

La Mistica dell'Anima : STORIA DELLA MAGIA di ELIPHAS LEVI

Eliphas Levi (1810-1875) var en 33° frimurare, fransk esoteriker, poet och författare till mer än 20 böcker om magi, kabbala, alkemistudier och ockultism. I sin bok ‘The Mysteries Of Magic‘ hyllar han Lucifer.

Hexagram 0 Eliphas Levi https://ia801403.us.archive.org/BookReader ...

”Vad är mer absurt och ogudaktigt än att tillskriva djävulen Lucifers namn, det vill säga till personifierad ondska. Den intellektuella Lucifer är intelligensens och kärlekens ande; det är parakleten, det är den Helige Ande, medan den fysiska Lucifer är den stora agenten för universell magnetism.” — sida 4

NPG x91659; Arthur Edward Waite - Large Image - National Portrait Gallery

Arthur Edward Waite (1857 – 1942) var en 33° frimurare, brittisk poet och vetenskapsmystiker som skrev mycket om ockulta och esoteriska frågor och var medskaparen av tarotkort. I sin bok ‘The Book Of Black Magic’ kallar han Lucifer för kejsare och mästare.

Book of BLACK MAGIC and Pats - A. Edward Waite, London 1898

”Första besvärjelsen riktad till kejsar Lucifer. Kejsar Lucifer, Mästare och Prins av upproriska andar, jag besvärar dig att lämna din boning, i vilken del av världen den än befinner sig och komma hit för att kommunicera med mig. Jag befaller och jag förmanar dig i den Mäktiga Levande Gudens, Faderns, Sonens och Helige Andens namn, att framträda utan brus och utan ….” — sida 24

The Secret Teachings of All Ages eBook by Manly P. Hall | Official ...

Manly Palmer Hall (1901-1990) var en 33° frimurare, kanadensisk författare, föreläsare, astrolog och mystiker. Under sin 70-åriga karriär höll han tusentals föreläsningar, inklusive två i Carnegie Hall, och publicerade över 150 volymer. I en av sina volymer ”The Secret Teaching Of All Ages” nämner han Lucifer som en stor Ande.

”Jag lovar härmed den store Anden Lucifuge, demonernas prins, att jag varje år kommer att ge honom en mänsklig själ att göra med som den kan behaga honom, och i gengäld lovar Lucifuge att skänka mig jordens skatter och uppfylla min önskan om längden på mitt naturliga liv. Om jag underlåter att varje år föra honom det offer som anges ovan, då ska min egen själ vara förverkad för honom. Signerad…..
{Invocant undertecknar pakt med sitt eget blod}” — sida CIV

Travis Simpkins: Manly P. Hall, 33°. Author, Mystic. The Lost Keys of ...

Manly Palmer Hall hyllar också Lucifer i ‘The Lost Keys Of Freemasonry’.

”När Muraren får reda på att nyckeln till krigaren på blocket är den korrekta tillämpningen av den levande kraftens dynamo, har han lärt sig mysteriet med sitt hantverk. Lucifers sjudande energier finns i hans händer och innan han kan ta steget framåt och uppåt måste han bevisa sin förmåga att på rätt sätt tillämpa denna energi.” — sidan 48

Aquarian Age: Helena Petrovna Blavatsky 1831-1891

Helena Petrovna Blavatsky (1831 – 1891) var en 32° medfrimurare, rysk författare som var med och grundade Theosophical Society 1875. Hon fick en internationell efterföljare som den ledande teoretikern inom teosofin. I sin bok ”The Secret Doctrine” hyllade hon Lucifer.

uncommonbooks: Helena Petrovna Blavatsky books

”Lucifer representerar.. Livet.. Tanke.. Framsteg.. Civilisation.. Frihet.. Oberoende.. Lucifer är Logos.. Ormen, Frälsaren.” — sidorna 171, 225, 255 (volym II).

”Det är Satan som är vår planets Gud och den ende Guden.” — sidorna 215, 216, 220, 245, 255, 533, (VI)

”Den himmelska jungfrun som därmed blir gudarnas och djävlarnas moder på en och samma gång; för hon är den evigt kärleksfulla välgörande Gudomen…men i antiken och verkligheten är Lucifer eller Luciferius namnet. Lucifer är gudomligt och jordiskt Ljus, ”den Helige Anden” och ”Satan” på en och samma gång.” — sidan 539

theosophy logo | Jason Perez | Flickr

Teosofi och frimureriet delar ett stort antal ideal, praktiker, symboler, termer och attityder. När Helena P. Blavatsky etablerade den esoteriska sektionen, förbjöd dess regler medlemmar att tillhöra någon annan grupp som ägnade sig åt ”mystiska studier eller ockult träning, förutom Masonry and the Odd Fellows.” Detta undantag som en indikation på den speciella status Helena P. Blavatsky tillerkände hantverket, även i dess moderna västerländska inkarnation.

Log in | Seal of solomon, Ceremonial magick, Occult symbols

Salomos sigill (eller Salomos ring är signetringen som tillskrivs kung Salomo i medeltida mystiska traditioner, från vilka den utvecklades parallellt inom islamisk och judisk mystik och i västerländsk ockultism. Den är föregångaren till Davidsstjärnan, som blev symbolen för det judiska folket i modern tid

Triptykens rikliga förekomst i den antika världen är inte en slumpmässig slump. Triptyken representerar mer än bara ett arkitektoniskt element; Triptyken är huvudsymbolen för en religion som en gång delades globalt under antiken, främst av pyramidkulturerna. Upptäckten av Triptyken ger för första gången avgörande bevis för att antika kulturer världen över delade samma andliga övertygelse. Det indikerar också att dessa kulturer inte utvecklades oberoende, utan troligen härstammade från samma mer avlägsna föräldrakälla.

Den universella religionen som symboliseras av triptyken förbjöds i väst för 2 000 år sedan av den katolska kyrkan, men den har ändå fortsatt in i modern tid och överlevt i hemliga sällskaps tro och deras konst och arkitektur. Titta till exempel på frimurarnas, Skull & Bones, Shriners och Pythiasriddarnas högkvarter. Varje byggnads fasad visar ett omisskännligt triptykmönster.

Den avbildades ofta i antingen pentagram- eller hexagramform. Denna ring gav Salomo på olika sätt makten att befalla shedim (demoner), jinn (genies) och andar, eller att tala med djur. På grund av Salomos ökända visdom, hans signetring, eller dess förmodade design, kom den att ses som en amulett eller talisman, eller en symbol eller karaktär i medeltidens och renässansens magi, ockultism och alkemi.

Right-wing accused taking over World Zionist Congress - The Forward

Theodor Herzl använde Salomos sigill som flagga för sionismen vid den första sionistiska kongressen 1897. Denna flagga slutade med att bli flaggan för Israel 1948. Det betyder att Theodor Herzl påverkades så mycket av ockultism och alkemi att han behövde lägga till den symbolen för hans egen rörelse.

Print of Model of King Solomon's Temple by Gerhard Schott

De svarta och vita plattorna inuti frimurarloger beskrivs vanligtvis som den rutiga mattan som täcker golvet i logen. Föreläsningen säger att mosaikbeläggningen ”är en representation av bottenvåningen i kung Salomos tempel” och är ”emblematisk för mänskligt liv, rutigt med gott och ont.”

Masonic Chapter Flooring | Checkered tile, Freemasonry, Floor medallion

Lucky Six Farms: The Fragrance of Solomon's Temple

Kung Salomos tempel innehöll också många ”Triptyk”-symboler nära ingången och inkluderade många pelare som frimurare idoliserar och använder i sin arkitektur. Byggarna av detta tempel fortsatte med ”Triptyk”-religionen i sin design.

Ockultism och frimureri verkar ha sina rötter kring kung Salomo. Anledningen till detta är på grund av Kings berättelse från Bibeln. När Bibeln presenterar honom blev han välsignad av Gud att ha oändlig visdom och rikedom. Till en början använde han denna nya kraft för att fatta de rätta besluten i Guds namn.

King Solomon & His Kingdom | My Jewish Learning

Men i slutet av sitt liv syndade kung Salomo till sin död. Kungen hade 700 hustrur och 300 konkubiner. Dessa kvinnor dyrkade falska gudar, som kungen inte bara stödde ekonomiskt utan också dyrkade sig själv. Han strävade efter lust istället för Gud.

1 Kings 11 Solomon's Wives - Believe Trust

Det är inte konstigt att mycket ondska i denna värld avgudar honom. Han använde och missbrukade gåvorna från Gud och valde synd framför Gud till slut. Kungen hade makt, rikedom och visdom, allt välsignat till honom av Gud och hans beslutade att tro på ockultism istället. Kungen blev ond till slut.

Detta förklarar ondskan från frimureriet och dess ockultism men det förklarar inte var de första antika ”Triptyk”-strukturerna kom ifrån som byggarna av ”Salomontemplet” använde i sin design.

Biblical drawings, Biblical angels, Biblical art

I Bibeln förklarar det hur neflimerna skapades av fallna änglar som hade mänskliga fruar och skapade mycket starka och stora människor. Det finns en möjlighet att de fallna änglarna sprider samma byggarkod till människor över hela världen om hur man designar ett tempel. Dessa fallna änglar kunde också representera de falska gudarna som dessa tidiga civilisationer dyrkade som Bibeln talar om.

I slutändan har källan som frimureriet använder för den ockulta övertygelsen avslöjats och de är inte den oskyldiga organisation som de uppfattar som för allmänheten. Deras rötter ligger i ockultism och ondska och deras ledare i det förflutna hyllar och avgudar Lucifer.

Tack för att du läser den här tråden. Jag bestämde mig för att göra det här eftersom det finns många människor där ute som har familjemedlemmar och vänner som är frimurare. Om du känner någon i organisationen måste de förstå organisationens historia och dess rötter i ockultism och ondska. Hoppas du gillade det! 😁Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, ,

3 svar

 1. Sorry, glömde lägga med denna länk också gällande A.C. De la Rive och boken ”La Femme et…” https://qr.ae/pvLKd7

  Gilla

 2. Jätteintressant gällande ”Triptyk” inom arkitektur och monumentala byggnader. Däremot blir jag en aning förundrad, när du gör hänvisning till H.P.Blavatsky och hennes verk ”The secret doctrine”. Du hänvisar till ett uttalande på sidan 539 från ”The secret doctrine”, men jag finner inte något som ens kommer i dess närhet, på denna sida. Dessutom… Om man inte förstår vad detta verk är menat för, så är det bättre att inte citera text därifrån. Det är en lärobok om symbolik inom ockultism genom tiderna och inte en bok gällande H.P.B´s trosuppfattning eller någon annan teosofs trosuppfattning. Gällande ditt uttalande ”I boken ”La Femme et l’Enfant dans la Franc Maconnerie Universelle” av A.C. De La Rive finns en uppsättning instruktioner till de andra 33:e gradens frimurare…”. Vad som kan vara gott att känna till kontra detta verk… ”Taxil announced at a press conference that his conversion was a fraud, the books he had written were complete fabrications, and that he had published them to embarass the Catholic church. His motive for targeting the Freemasons was because they had rejected his application to join them.” https://www.sacred-texts.com/evil/dwf/ Visst finns det människor här i världen som ser ondska som ett ursprung från någon s.k. Gud som de sympatiserar med. Men jag tycker att man ska vara försiktig med hänvisningar, innan man vet vad det egentligen handlar om. Det finns ofta fler källor än en, för vad som är sanning. Det är jämförelsevis lite som med Bibeln. Om du läser Bibeln, som okunnig utan någon somhelst förkunskap… ja, då blir det vad som där står skrivet och inget mer. Men läser du den med kunskap, blir denna läsning något helt annat. Inget illa menat. I övrigt gillar jag det du publicerar. 🙂

  Gilla

  • Som du ser i länken högst upp är det en artikel som är översatt. Det är alltså INTE mina åsikter eller kunskaper jag förmedlar. Denna H.P.Blavatsky känner jag igen från en bok om Alfa-kurserna som var så populära en tid.

   Gilla

%d bloggare gillar detta: