Överbefolkning

Firande familj omkom i storbrand i Gaza – Sydsvenskan

Malmö 19-11-2022

I två veckor har nu närmare 200 länder samlats i Egypten för att försöka hitta en lösning på vår planets klimatproblem. Inte för att jag följt det hela med något större intresse för jag tror att det inte heller denna gången kommer  fram något vettigt eftersom man inte berör den största orsaken till våra miljö och klimatproblem, nämligen överbefolkningen av vår planet.

Man kan idag i en av våra dagstidningar idag läsa om en firande familj på Gazaremsan som omkom i en brand. 21 människor, ja ni läste rätt, tjugoen människor från en och samma familj omkom i denna brand i ett bostadshus när man firade en födelsedag. Orsaken till branden skall ha varit att bensin som förvarades i byggnaden skall ha fattat eld.

För ca 30 år sedan såg jag i en nyhetsrapportering i svensk TV från just Mellanöstern där det för femtioelfte gången återigen en konflikt blossat upp och där det p g a detta rådde brist på det mesta i matväg.

Man intervjuade en man som högljutt klagade över att han inte hade mat till sina barn samtidigt som han visade upp ett nästan tomt kylskåp. Reportern frågade mannen hur många barn han hade. Svaret var sjutton!

Dessa båda familjeexempel visar med all önskvärd tydlighet att överbefolkningen i dessa s k underutvecklade kulturer och länder är den största orsaken till våra klimatproblem. Orsaken till detta är inte i huvudsak  att vi här i västvärlden kör bil och flyger till olika semestermål även om vissa politiker och miljömuppar gör allt för att skuldbelägga oss för detta. Hur skulle miljön och klimatet se ut om vi också satte mellan 10 och 20 barn till världen i varje familj? Varje människa som föds spär bara på miljöförstöringen ännu mer och detta behöver man inte vara någon Einstein för att begripa.

Nu ser dom här underutvecklade länderna  ännu en chans att få ytterligare ekonomiskt bistånd från oss genom att  tvinga oss att betala skadestånd för att vi har förstört deras länder genom vårt sätt att leva.

Är det någon som förstört deras länder så är det till största delen dom själva.

Jag hoppas verkligen att det inte blir något av detta för jag är inte benägen att betala en enda krona så att befolkningen i dessa länder skall kunna fortsätta att ägna sig åt ett ohämmat barnafödande.

Hur skall man kunna lösa problemet med överbefolkningen när man inte ens nämner detta på dom här klimatmötena och ännu mindre vågar peka ut dom länder och kulturer som bär den största skulden till detta.

Sandor HeroldKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

  1. Jaha, så Sandor Herold har klimakt… förlåt, klimat-besvär.

    Det har inte jag. Jag tycker att det är helt okej att jordens temperatur har stigit 1 grad, sedan Lilla Istiden – med dess ständigt återkommande missväxts- och svält-perioder, samt ständiga krig på grund av det – tog slut i mitten på 1800-talet. Tack, Solen! Det har gjort att grödor och skog växer så det knakar, speciellt som Livets Gas (CO2) ökat lite grann (från 0,03% till 0,04%) i atmosfären.

    Glädjande nog tycker deltagarna i FNs Klimatkonferens i Egypten som jag, eftersom de gör vad de kan för att öka Livets Gas, genom att de åker till mötet i privatjet.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: