JAG ska åtala Deep state-anhängare i sin frånvaro

U.S. Navy Judge General Advocate’s Corps and Office of Military Commissions kommer att börja åtala Deep Staters i sin frånvaro, vilket innebär att de kan anklagas, åtalas, fällas, dömas och avkunnas dom utan att sätta sin fot i en rättssal, säger en JAG-källa till Real Raw News.

JAG fattade detta beslut efter att ha bekräftat rapporter om att Deep Staters namngivna på förseglade åtal flydde landet i massor för att undvika en militärarrestering, och specifikt efter att CDC:s direktör Rochelle Walensky undgick tillfångatagandet och flydde mycket snabbt till ett främmande land.

Som rapporterades den 7 november hade militären hoppats på att samtidigt få tag i Modernas vd Stephen Bancel och Walensky på en elegant restaurang i Virginia där de hade schemalagt en affärsmiddag, men Walensky spökade för Bancel. JAG säger nu att medan Bancel festade på bakade fyllda musslor, var Walensky i hamnen i Miami och gick ombord på ett kryssningsfartyg på väg till Bahamas, varifrån hon hoppade ett flyg till Heathrow, varifrån hon tog ett nytt flyg till Bryssel.

”Hon driver nu CDC på distans på främmande mark”, sa vår källa. ”De skändliga typerna är onda, men inte dumma, eller har vänner som inte är dumma. De har stora resurser.”

Andra Deep Staters som har flytt landet inkluderar AG Merrick Garland och utrikesminister Antony Blinken.

Den 13 november sammankallade viceamiral Darse E. Crandall ett möte med sin ledande personal för att diskutera lagligheten av att hålla rättegångar i deras frånvaro. I common law rättssystemet är frasen mer än en rumsligt beskrivning. I dessa system tyder på ett erkännande av en kränkning av en tilltalades rätt att närvara vid domstolsförfaranden i en brottmålsrättegång. 1884 fastslog Högsta domstolen att ”lagstiftaren har ansett det väsentligt för skyddet av den vars liv eller frihet är inblandad i ett åtal för grovt brott, att han personligen skall vara närvarande vid rättegången, det vill säga i varje skede av rättegången. Rättegång kan när hans väsentliga rättigheter påverkas av förfarandet mot honom. Om han berövas sitt liv eller frihet utan att vara närvarande, skulle ett sådant berövande ske utan den rättsprocess som krävs enligt konstitutionen.” Undantag finns i situationer där en tilltalad skriftligen bemyndigar en domstol att genomföra en rättegång i utevaro om han, av någon anledning, frivilligt inte dyker upp.

Vice amiral Crandall ansåg att militärdomstolar inte var bundna av sedvanliga lagar och att Trumps åberopande av upprorslagen från 1807 bemyndigade JAG att vidta alla nödvändiga åtgärder för att ställa förrädare inför rätta. Han sa också att fly landet för att undvika arrestering var liktydigt med att hoppa över borgen, en frivillig åtgärd.

Bortsett från lagligheten och upprorslagen frågade vi vår källa om etiken i att hålla rättegångar mot personer som inte var närvarande för att försvara sig.

”Sedan när har en Deep State-agent försvarat sig? Allt de gör är att slå med nävarna och ropa ut i luften ”Du kan inte göra det här mot mig! Vet du vem jag är? Du kommer att få betala för det här.’ Ingen Deep State-agent har någonsin gjort ett riktigt försvar. Varför? Eftersom de empiriska bevisen mot dem är så jäkla obestridliga så allt de kan göra är att skrika och skrika. Amiral Crandall bestämde att det ligger inom ramen för hans förmåga att göra detta, säger vår källa.

In-absentia rättegångarna, tillade han, kommer inte att hållas i en formell rättssal. Istället kommer antingen vice amiral Crandall eller en delegat på hans vägnar att sitta ner med insatta jurymedlemmar i ett konferensrum, där JAG kommer att presentera sina bevis och be panelen att avge en dom och, om det är lämpligt, rekommendera ett straff.

”Det troliga är att Deep Staters så småningom blir slarviga. De får hemlängtan. Så småningom kommer de att försöka komma in i landet igen, och vi ska ta dem. Vi kan då undvika en långvarig rättegång i rättssalen och eskortera dem direkt till galgen”, sa vår källa.

Avslutningsvis sa han att JAG fortfarande kommer att hålla konventionella rättegångar utöver de som hålls in-absentia.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: