Förtroendevalda utan förtroende

Malmö 3-11-2022

Efter att ha sett Uppdrag granskning igår den 3.11 är jag nu helt säker på att jag har röstat för sista gången i ett s k demokratiskt val. Programmet handlade återigen om riksdagsledamöter som skriver sig i sommarstugor eller hos släktingar för att på så sätt öka sina redan överbetalda riksdagsarvoden.

Detta förfaringssätt finns tydligen representerat inom samtliga riksdagspartier men i programmet var det mest två sossar, en moderat och en SD:are som spelade huvudrollerna. En av sossarna hade hållit på i årtionden med denna falska mantalsskrivning vilket inbringat honom mångmiljonbelopp under årens lopp.

Det mest skamliga i dessa personers uppförande var den arrogans dom uppvisade när reportern ville ställa frågor till dom. Dom stannade inte ens upp utan gick snabbt vidare, stängde dörrar framför näsan på reportern och försvarade sina gärningar med att dom bara följt regelverket. Ja, ett regelverk som dom antagligen själva varit med om att införa och röstat för.

Dessa rader är egentligen helt meningslöst att skriva eftersom jag inte kan ändra på dessa personers rent ut sagt äckliga privilegier som riksdagsledamöter. Det enda jag som medborgare i detta s k demokratiska system

kan göra är att inte gå och rösta och därigenom visa mitt förakt för denna politiska adel som lever under helt andra villkor än dom som röstat på dom. Jag var redan i det senaste valet inne på att inte rösta men gjorde det ändå vilket jag idag efter att ha sett programmet djupt ångrar.

Eftersom jag idag är 70 år så har jag kanske tre ytterligare val att uppleva men dessa val får hållas utan mitt medverkande. Jag tänker inte ännu en gång vara behjälplig med att se till att en politiker kan  komma över arvoden som han egentligen inte är berättigad till oavsett om dessa är inom regelverket eller inte.

Dom här figurerna har säkert inga problem med att betala varken högre el eller drivmedelspriser.

Troligtvis så behöver dom inte ens köpa en enda liter bensin eller diesel eftersom i varje fall en av dessa i programmet åkt taxi för hundratusentals kronor vilket vederbörande säkert inte är ensam om i riksdagen.

Efter att nu ha sett två program av Uppdrag granskning som behandlar detta fiffel med falska mantalsskrivningar så kan jag inte se på dom 349 riksdagsledamöterna på annat sätt än att dom enbart har tagit sig in i riksdagen för att berika sig själva och inget annat. I mina ögon är var och en av er inget annat än själviska fifflare som bara har ert eget bästa för ögonen och det oavsett partitillhörighet.

Att detta fiffel kan ha pågått i årtionden och kommer att pågå i framtiden också helt utan någon kontroll från riksdagens sida visar bar med all önskvärdhet hur ruttet systemet är.

Att förklara denna brist på kontroll , som det gjordes i programmet, med att man utgår från att riksdagsledamöternas uppgifter om mantalsskrivningsort är med sanning överensstämmande och därför inte kontrolleras är direkt skrattretande.

Jag rekommenderar dom som inte sett programmet att göra detta. Förhoppningsvis så är det fler som tar beslutet att aldrig delta i s k demokratiska val och därmed inte vara behjälplig till att fler s k förtroendevalda kan berika sig och leva ett liv som vi vanliga bara kan drömma om.

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Video

Etiketter:, ,

1 svar

  1. PERFEKT UPPFATTNING!! ________________________________

    Gilla

%d bloggare gillar detta: