Hur svenska myndigheter och domstolar begår bedrägerier

2022-10-25

Det här är en berättelse om vad som har hänt mig och vad jag har utsatts för. Myndighetspersonerna kommer att namnges för att allmänheten ska få kännedom om dessa bedragare och vad de sysslar med.

Allt började med att jag fick mejl från mitt bostadsbolag Riksbyggen, Stina Salo. Hon påstod att en bil som jag ägde hade stått för länge på samma parkeringsruta och att jag skulle flytta på den. Nu råkade det sig så, att jag bara ägde bilen på pappret, men i verkligheten ägdes av min kompis. Det var hans arbetsbil som han använt när han hade en bilverkstad. Nu var han arbetslös och bilen stod parkerad vid hans bostad.

Jag kontaktar min kompis som vi kan kalla B och berättar om mejlet. Han flyttar bilen till en annan parkering och jag tänker inte mer på det. Men plötsligt hittar han sin bil med tre parkeringsböter och ”ventilkontroll” att bilen inte har blivit flyttad. (?) Eftersom jag stod för äganderätten var det jag som bötfälldes. Parkeringsavgifter har hela tiden betalats vid varje månads slut när en 30-dagars period har tagit slut. Så har det pågått i säkert 10 år som den bilen har funnits, utan några problem, och den har alltid stått på samma parkeringsruta. 

Skriver bestridanden till Europark som är bolaget som lappar i vårt område, utan att få något gehör. Ringer man dem är de också mycket otrevliga och säger ”du ska betala”, vilket jag vägrar eftersom jag inte har gjort något lagstridigt. Jag kontaktar
t om Europarks chef Lars Gabrielsson, men möter inget gehör hos honom. 

Allt går så långt att jag kallas in till en rättegång som hålls den 7 september 2022 vid Tingsrätten i Karlstad. Innan dess har jag lusläst den skrift som parkeringsvakter ska kunna för att få utöva sin verksamhet. Ingenstans i den står det att man ska göra ventilkontroll eller att ett fordon behöver flyttas om det inte tydligt anges genom skyltning.

Försök till bedrägeri

Vid rättegången blir jag ordentligt förbannad på Lars Gabrielsson och skäller formligen ut honom. Jag anklagar honom för försök till bedrägeri. Jag har betalat p-avgift och har kvitto på det, ingen skyltning säger att bilen måste flyttas, detta står inte heller skrivet i parkeringsvakternas handbok.

Kontakt - Här hittar du kontaktlänken till samtliga bovärdar ...Då börjar han stamma och avslöjar att det var  Riksbyggen, Stina Salo, (bilden) som egentligen stod bakom att bilen skulle bötfällas. Detta hade ingenting med parkeringen att göra utan att Stina Salo hade uttryckt att bilen borde flyttas eftersom den ”skräpade i området” och hon ansåg att den var ”ful och rostig”. Detta är inget skäl för bötfällning eller att göra ventilkontroll, samt bedrägligt att uppge att parkeringsavgift inte erlagts. Det tillhör inte ett bostadsbolag att bedöma andras egendom om de är ”fula och rostiga”. Tydligen var den inte tillräckligt ful och rostig eftersom bilen kunde säljas vid ett senare tillfälle.

Alltså samarbetar Riksbyggen med parkeringsbolaget Europark och på deras inrådan bötfäller på eget initiativ på ett sätt som det inte finns något stöd för i lagen. 

Tingsrätten med Lovisa Nilsson som ordförande anger som domskäl att fordonet NNJ207 varit parkerad i strid mot förbud eller villkor som har beslutats i 1§ 1 st i lagen 1984:318. Kontrollavgift får endast tas ut om skyltning med vägmärken tydligt tillkännages.

Här finns ingen tilläggsskylt att bilen måste flyttas
Parkeringsautomaten och vad man betalar för
Det är vad Stina Salo kallar för ”skrotbil”

Trots alla bevis jag har om att inget fel har begåtts blir det en fällande dom. Jag ska betala böterna samt rättegångskostnaderna vilket jag vägrar göra. Tänker inte bidra till att befästa ett bedrägligt beteende. Därför gör jag ett överklagande om prövningsrätt till Göta hovrätt.

Prövningsrätt beviljades inte av Göta hovrätt.

Vad har man fått ut av detta?

Jag har funnit att ett bostadsbolag ( i mitt fall Riksbyggen, Stina Salo) kan bedöma andras egendom och klassa den som ”skäpig och ful”. Därefter kan hon/bolaget gå till ett parkeringsbolag (Europark) och be dem bötfälla bilen och ange falska uppgifter för att därigenom tvinga bort bilen från parkeringen. 

Både Tingsrätt och Göta Hovrätt understöder detta bedrägliga beteende och går helt på parkeringsbolagets (Lars Gabrielssons) påståenden utan att ta i beaktande de bevis som jag lägger fram. 

Inte att undra på att det ser ut i vårt samhälle som det gör…

Kommer ni ihåg vad Robert O’Brian sade när han var här med anledning av åtalen mot ASAP Rockey? Allt handlar om det svenska rättssystemet.


Några dagar senare är det dags för min egen bil att betala ny parkeringsperiod på 30 dagar. Till min fasa upptäcker jag att jag tagit fel på datum, den hade gått ut för fyra dagar sedan, och jag väntar mig att se böteslappar på vindrutan.

Till min förvåning finns där inga! 
Kanske drog jag trots allt det längsta strået i hela den här processen…Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

1 svar

  1. Även andra bostadsbolag i Karlstad anlitar Europark. Har utsikt utöver en kvartérstor parkering, där Europark dyker upp en gång om dagen under vardagar. Ingen jag sett av dessa parkeringsvakter kontrollerar ventilläge längre, utan lappar direkt efter de elva minuter som krävs innan de får göra det. Vissa kliver bara ut ur de bilar de åker i, när optisk skyltavläsning (mobil eller separat dosa) inte ger någon träff.

    Hur vet jag att det är elva minuter? Jo, för några vintrar sedan blev min carport blockerad av en snål och lat person, när jag hade bråttom iväg på ett ärende. Efter ett par minuter råkade en parkeringsvakt dyka upp och jag hade en konversation med denne, som förmedlade att denne inte kunde bötlägga förrän efter denna tid. Trots att det var i zon med parkeringsförbud. Då var böterna det dubbla mot att stå utan giltigt kvitto på anvisad plats. Den skyldige dök upp nio-tio minuter efter parkeringsvaktens ankomst, så det ‘bidde’ inget …

    Har även råkat ut för att en yngling med företagsmärkt tjänstebil, som nyttjat min carport för privat ärende. Efter att ha ringt företaget och krävt att skåpbilen skulle omgående flyttas, kommer ynglingen några minuter senare ut ur närmaste trappuppgång sprutröd i ansiktet och vill inte prata. Väl bakom ratten fick han bråttom. Tydligen var besöket (hos mamma eller flickvännen) under arbetstid inte sanktionerat …

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: