Amerikansk ubåt var nära Nord Stream-explosionen

Naval Analyses: INFOGRAPHICS #7: Los Angeles class nuclear powered fast  attack submarines of US Navy

En amerikansk attackubåt av Los Angeles-klass befann sig i närheten av Nord Stream-explosionen den 26 september och kan ha haft en roll i den förödande undervattensledningen som transporterar naturgas från Ryssland till Tyskland, säger en besättningsmedlem från Navy P-8 Poseidon som flög över den skadade rörledningen kort efter att explosionen ägde rum.

Som tidigare rapporterats arresterade den amerikanska militärens White Hat-uppdelning Poseidons besättning efter att ha mottagit trovärdiga bevis som kopplade högt uppsatta officerare lojala mot Biden-regimen för en False Flag-operation som syftade till att få det att verka som att Rysslands president Vladimir Putin förstörde sin egen intäktskälla — en högst tvivelaktig uppfattning.

Poseidons piloter har genomlidit flera förhör, berättade JAG-källor för Real Raw News, och höll sig till sin ursprungliga historia – de hade omdirigerats till Nord Stream efter explosionen och uppmanades att akustiskt övervaka området efter tecken på rysk ubåtsaktivitet. De sa att de hade tappat ekolodsbojar och släntrade nära rörledningen, och sedan, utan att hitta några som helst bevis på någon ubåtsaktivitet, lämnade de området för Kamchatkahalvön, enligt deras order.

”Den sista ekolodsbojen avslöjade nästan omedelbart en snabbt rörlig underjordisk flykting på väg sydost mot Tysklands kustlinje. Den var 2 500 yards (2 km) från nedsläppspunkten och inbokade den vid 27 knop. Men det var ingen rysk ubåt. Jag klassade kontakten både akustiskt och med en digital display vi kallar ett Waterfall. Det var absolut en Los Angeles-klass, den [utelämnat], enligt databasen”, stod det i en del av hans deposition.

JAG-källor krävde att RRN skulle utelämna namnet på ubåten medan utredningen pågår.

Los Angeles-klassens attackubåt har varit en stöttepelare i den amerikanska flottan sedan 1976. Den 362 fot (110 m) kärnkraftsdrivna ubåten rymmer 129 män för utplaceringar upp till 90 dagar, och har en imponerande arsenal av torpeder, Harpoon anti-skeppsmissiler, och Tomahawk landattackmissiler. Tjugosju återstår i tjänst.

Närvaron av Los Angeles-klassbåten överraskade sonarmannen.

”Vi fick inte höra att amerikanska ubåtar fanns i området, och när jag rapporterade det till min överordnade berättade han för mig, och jag uttrycker en åsikt här eftersom jag inte kan komma ihåg hans exakta ord, ‘tja, umm, jag är inte riktigt säker på om det är meningen att vi ska se det eller inte.” När vi landade tillbaka i Keflavik, debriefades vi individuellt av en isländsk tjänsteman, en amerikan i en kostym som jag antog vara CIA och, via videosamtal, med US Navy Amiral [namn utelämnat.] Jag fick höra att jag inte såg en amerikansk ubåt,” fortsatte hans edsvurna vittnesmål.

Hans vittnesmål lämnar många inkonsekvenser obesvarade. Om han talar sanning så ljuger piloterna. Real Raw News väntar fortfarande på en sammanfattning av förhöret med hjälppiloterna och andra fyra besättningsmän.

”För varje fråga som besvaras dyker en annan upp”, sa en JAG-källa till RRN. ”Det finns fortfarande problem med saknade flygdata, värda sex timmar. Det enda sättet vi kan bevisa vad som hände under de försvunna timmarna är att undersöka flygplanet och sensorloggarna, som vi inte har. Och vi har det inte eftersom vi inte kan hitta planet. Det är borta. Det är inte i luften och det är inte i Keflavik. Ingen här ger upp, och JAG kommer att följa detta till en logisk slutsats.”Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: