Sk kriminologer

Malmö 17-10-2022

Igår söndagen den 16.10 hade Sydsvenskan en fyrasidig artikel där 15 forskare och kriminologer fick redovisa sina bästa förslag om hur man stoppar skjutvapenvåldet och gängkriminaliteten.

Jerzy Sarnecki - Högskolan i GävleDen första i raden var Jerzy Sarnecki (bilden) följd av fjorton mindre kända personer som Caroline Mellgren, Sven – Åke Lindgren, Manne Gerell, Amir Rostani, Per – Olof Hallin, Christoffer Carlsson, Kark Kronkvist, Anna – Karin Ivert, Daniel Vesterhav, Ardavan Khoshmood, Mia – Maria Magnusson, Janne Flyghed, Torbjörn Forkby och Sven Granath.

Jag måste säga att maken till flumförslag från dessa personer har jag sällan läst.

Kriminologen: Kameraövervakning en felsatsning av polisen - P4 Stockholm |  Sveriges Radio

Det värsta kommer från Janne Flyghed (bilden) som kallar sig för professor emeritus i kriminologi., fint som f-n ska det vara tydligen. Han säger så här, ”det vore enklare om du hade frågat om en enda åtgärd som politikerna inte ska vidta, nämligen hårdare straff. ”

Har man inte förstått varför grov kriminalitet och skjutvapenvåld ökar för varje år så börjar man göra det efter att ha läst ”professor emeritus” Janne Flygheds uttalande.

Andra flummerier från dessa emeritusar och professorer är tidiga åtgärder inom socialtjänsten , förskolan, skolan och fritidssektorn som syftar till att förbättra livschanser för pojkar med dåliga prognoser, detta sagt av emeritusen Jerzy Sarnecki.

Ett förslag från en annan professor är att stöd ska gå till lokalt förankrade organisationer som når pojkar som riskerar att dras in i kriminalitet.

Ett annat är att förebygga nyrekryteringen till kriminella gäng och en livsstil präglad av kriminalitet måste prioriteras. Därför behöver resurser till exempelvis hälso- och sjukvård, skolan, socialtjänsten och delar av civilsamhället prioriteras.

Breda samhällsinsatser behövs, inte minst i socialt utsatta områden gällande boende, skola och arbetsmarknad.

Insatser måste genomföras i samverkan mellan polis, socialtjänst, barn och ungdomspsykiatrin samt skolan.

Därtill behöver en särskild myndighet inrättas för att koordinera dessa insatser för endast då kan vi stoppa nyrekryteringen och tillförseln av nytt blod till gängen.

Så här i denna flummiga anda går hela reportaget vidare. Vad ingen av dessa emeritusar och professorer och allt vad  f-n dom kallar sig för inte berör med en enda bokstav är att gängvåldet och skjutningarna i huvudsak utförs av personer med utländsk bakgrund. Den senaste dödskjutningen  i Göteborg  av en taxichaufför utfördes i det ”utsatta” området Bergsjön varför säkerligen både offer och gärningsman är av utländsk härkomst.

Nu är jag varken en emeritus eller professor utan bara en enkel pensionerad lokförare av utländsk härkomst som dryftar sig att komma med en enkel lösning på problemet med s k gängkriminalitet vilket för det första måste kallas för vad det är, nämligen invandrarkriminalitet och ingen annan förskönande falsk benämning.

Förslaget går ut på att dom här som håller på med dessa skjutningarna och annan grov kriminalitet tillsammans med sina anhöriga och släktingar och klaner så snabbt som möjligt förpassas tillbaka dit därifrån dom en gång kommit hit. Och detta oavsett om dom är svenska medborgare eller inte. Detta är det enda straff som biter på dom. Några år på ett svenskt vilohem, som av någon underlig anledning kallas för fängelse, med all inklusive avskräcker inte dessa primitiva vildar från vidare kriminalitet.

Så ni emeritusar och professorer, vad säger ni om detta förslag ?

Sandor Herold, invandrare av den tamare sortenKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: