Rockefellers mål från 1920 att forma dig har inte förändrats

5 oktober 2022
https://www.coreysdigs.com/education-system/1920-rockefellers-goal-to-mold-you-hasnt-changed/

Detta är utskriften av tidningsklippet från 1920. Själva klippet finns i slutet.

28 augusti 1920

”Drömmen” om Montclair Man

Frederick T. Gates vision citerad i rapporten som förespråkar en eliminering av Rockefeller Boards

Upphävandet av de statliga lagarna som beviljar stadgar till Rockefeller Foundation och General Education Board ingår i programmet för utbildningsreformer som skisseras av kommittén för utbildning i New York State Federation of Labor. Denna rapport lästes på tisdagen på Federation Convention i Binghamton. Kommittén, där Peter J. Brady är ordförande, säger:

”Vi uppmanar fackföreningsmedlemmar och arbetande människor i allmänhet att vara på alerten och extremt försiktiga gentemot Rockefellers och andra själviska penningintressen som försöker säkra kontrollen över utbildningssystemet och förhindra deras inblandning i förberedelserna av studiekurser eller valet av medlemmar i utbildningsorgan.

Frederick T. Gates, presidenten för Rockefeller General Education Board, i sin publikation, känd som ‘Occasional Papers, No. 1’, på sidan 6 säger:

”I våra drömmar har vi obegränsade resurser och människorna ger sig själva med perfekt foglighet för vår gjutna hand. De nuvarande utbildningskonventionerna skapade från våra sinnen och ohämmade av tradition arbetar vi på vår egen goda vilja på ett tacksamt och lyhört landsbygdsfolk.

Vi ska inte försöka göra dessa människor eller något av deras barn till filosofer eller män av lärdom eller vetenskap. Vi måste inte utbilda bland dem författare, redaktörer, poeter eller män med bokstäver. Vi kommer inte att söka efter embryon av stora konstnärer, målare, musiker, och inte heller ska vi vårda ens den ödmjukare ambitionen att bland dem utbilda advokater, läkare, predikanter, politiker, statsmän, av vilka vi nu har god tillgång till.

Uppgiften som vi ställer inför oss själva är mycket enkel och mycket vacker, att träna dessa människor så som vi finner dem till ett perfekt liv precis där de finns.”

”På sidan 10:

”Vi kommer att organisera våra barn i en liten gemenskap och lära dem att göra på ett perfekt sätt de saker som deras fäder och mödrar gör på ett ofullkomligt sätt, i hemmen, i butiken och på gården.”

Bland de andra rekommendationerna från kommittén är att gratis tandvård, medicinsk, optisk och kirurgisk behandling ges för alla skolbarn; att minimilönen för skollärare är 2 000 USD per år; att högst tjugofem barn tilldelas i en klass och att skolluncher tillhandahålls till nominell kostnad.

Kommittén förordar också att arbetskraftsrepresentanter utses till statens regentstyrelse; att förbundet uppmuntrar lärare att organisera sig och ansluta sig till det; att lärarna får betalt för tid som lagts ner vart tredje år på att bedriva professionellt förbättringsarbete och att alla handels- och hantverksskolor tvingas ta ut tillstånd från statens regentstyrelse.

Utvecklade examensövningar och överdådig klädsel av skolbarn i klassrummen fördöms av rapporten.


Frederick Taylor Gates var John D. Rockefeller Sr:s främsta affärs- och filantropiska rådgivare från 1891 till 1923. Rockefeller betraktade honom som den största affärsman han någonsin mött.

Det säger sig självt att detta livslånga mål för Rockefellers och många andra som dokumenterats i Corey’s Digs-rapporter, har man hållit fast vid i över 100 år. Kanske kommer detta gamla tidningsklipp från 1920, tillsammans med rapporten nedan, att ge en större medvetenhet för dem som fortsätter sin ”perfekta följsamhet till” sin ”formade hand”.
Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: