Fler bevis pekar på USA-NATO-sabotage av Nord Stream

Global Research, September 30, 2022

Det råder allt mer föga tvivel om vem som ligger bakom läckorna i Nordstream-rörledningen, som nu är fyra. Företagsmedia försöker lamt skylla på Ryssland för att ha sprängt sin egen pipeline för flera miljarder dollar och dess dyra last, men som vanligt ger företagens propagandamedia inga bevis för att backa upp detta.

Från den ack så pålitliga nyhetskällan, Express:

Den massiva läckan i Nord Stream 1- och 2-rörledningarna, som många misstänkte vara ett sabotagedåd, kan vara Rysslands sätt att skicka ett skrämmande hot mot Europa, har experter varnat. De säger att han har den skicklighet och stridskraft som behövs för att skada andra rörledningar. Under de senaste dagarna har fyra läckor upptäckts längs den 1 234 km långa Nord Stream 2-rörledningen mellan Ryssland och Tyskland. Rörledningarna, som gick genom Ukraina och Polen genom att transportera gas via Östersjön, började läcka på måndagen, vilket experter från Danmark och Sverige har bekräftat inträffade efter kraftiga explosioner.

Jag är verkligen säker på att Ryssland har sådan teknik. Men det gör också USA och Nato, båda med fler incitament att spränga rörledningarna än Ryssland. De behöver inte göra detta. Ryssland kan helt enkelt stänga av kranen från sin ända, eftersom det delvis har åstadkommits som svar på att Tyskland och Europa har skickat ammunition för att döda ryska soldater.

När det gäller den nödvändiga tekniken:

BALTOPS är en årlig militärövning som hålls i Östersjön. Från Naval News:

Deltagande nationer inkluderar Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Polen, Sverige, Turkiet, Storbritannien och USA. Dessa länder kommer att utöva en myriad av kapacitet som visar den inneboende flexibiliteten hos maritima styrkor. Övningsscenarier inkluderar amfibieoperationer, kanonskytte, anti-ubåt, luftförsvar, minröjningsoperationer, bortskaffande av explosiv ammunition, obemannade undervattensfordon och medicinsk respons. (Min kursivering.)

Dessutom, som inte nämns av företagens propagandamedia, är det faktum att BALTOPS hölls nära Bornholms kust, en ö utanför Danmarks östkust, just där explosionerna och gasläckorna inträffade.

Det avslöjades inte eftersom den här sprängladdningen tillhör den amerikanska militären eller NATO (eller möjligen Sverige, ett land som tillsammans med Finland ber om att gå med i NATO). Om den hade identifierats som rysk skulle morgonrubrikerna ha varit högre än Mount Everest.

Endast fackpublikationer rapporterade om den märkliga upptäckten. Uppenbarligen är det inte många amerikaner som läser tidskrifter inom pipelineteknik.

Fordonet upptäcktes under en rutinundersökning som en del av den årliga integritetsbedömningen av Nord Stream-rörledningen. Eftersom det skedde inom den svenska exklusiva ekonomiska zonen (EEZ) cirka 120 km från ön Gotland, uppmanade svenskarna sina väpnade styrkor att ta bort och slutligen avväpna föremålet.

Som analytikern Pepe Escobar på sociala medier konstaterar, har utvecklingen och produktionen av den här typen av sänkbara drönare funnits på Natos att-göra-lista under en tid. ”NATO å sin sida har varit mycket aktiv på avdelningen för undervattensdrönare. Amerikanerna har tillgång till långväga norska undervattensdrönare som kan modifieras med andra konstruktioner”, skriver han.

Samtidigt ökar företagens propagandamedia historien om ”Ryssland gjorde det”.Kategorier:Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: