SVENSKA STATEN är inblandad i Nord Stream-sabotaget!!!

https://www.youtube.com/watch?v=r4CeZBWRIww

2022-09-29
Håkan Bergmark

John Helmer går rakt på sak: Den militära operationen som sprängde rörledningarna Nord Stream I och II på Östersjöbotten, nära Bornholm, utfördes av den polska flottan och specialstyrkor.

“De fick hjälp av dansk och svensk militär som planerade och samordnade med amerikansk underrättelsetjänst och den hade tekniskt stöd och var godkänd av den polske premiärministern Mateusz Morawiecki.”

Läs mer>>> https://newsvoice.se/2022/09/amerikansk-regeringsradgivare-attacken-mot-nord-stream/

Amerikanska militärflyg cirkulerade Nord Streams incidentplats i september

Den amerikanska militären ska ha genomfört sorteringar över den framtida platsen för Nord Stream-rörledningens ”incident” i Östersjön.

Amerikanska militärhelikoptrar cirklade vanligt och vid ett flertal tillfällen i timmar över platsen för Nord Stream-rörledningsincidenten nära Bornholm tidigare i september, visade Flightradar24-data.

Tidigare denna månad tillbringade en US Navy Sikorsky MH-60R Seahawk-helikopter (bilden) i timmar med att sväva över platsen för de skadade naturgasledningarna i Östersjön nära Bornholm flera dagar i rad, särskilt den 1, 2 och 3 september.

Danmarks sjötrafikmyndighet och Sveriges sjöfartsmyndighet rapporterade i måndags om en ”farlig” gasläcka i Östersjön nära sträckningen för den inaktiva Nord Stream 2-rörledningen, som drabbades av ett oförklarat tryckfall.

Läckan, sydost om den danska ön Bornholm, ”är farlig för sjötrafiken” och ”navigering är förbjuden inom en radie på fem nautiska mil från den rapporterade positionen”, varnade byrån i ett meddelande till fartyg.

Efter händelsen hävdade den tyska tidningen Tagesspiegel på måndagen att Berlin är övertygad om att tryckförlusten i de tre naturgasledningarna mellan Ryssland och Tyskland inte var en tillfällighet och misstänker en ” riktad attack ”.

Orsaken till händelsen är fortfarande okänd och en utredning pågår. Sveriges utrikesminister Ann Linde sa på tisdagen att störningen orsakades av detonationer, vilket tyder på att det rörde sig om sabotage.

Nord Stream 2-rörledningen, som går parallellt med Nord Stream 1 och var avsedd att fördubbla kapaciteten för undervattensgasimport från Ryssland, blockerades av Berlin dagarna före krigets början i Ukraina.

Flightradar24 visade ett oidentifierat flygplan som inte ens hade en helikopterikon svävande över platsen. Flygplanets 24-bitars ICAO-kod som ingår i beskrivningen gör det dock möjligt att fastställa modellen, som är den amerikanska militärens Sikorsky MH-60R Seahawk. Koden verifieras genom öppna resurser som samlar in data om militära flygplan.

Den amerikanska helikoptern har också visat sig av flygplansspårningstjänsten ha flugit in i området för att slentra över Nord Stream-rörledningarna från Gdansk, Polen.

Den andra slöjddagen, nästan parallellt med deras amerikanska motsvarighet, flög en holländsk flottans NH9-helikopter i närheten av Bornholm, och den förväntas ha observerat amerikanernas aktivitet.

Amerikanska helikoptrar flygade också över andra Nord Stream-rörledningar den 10 och 19 september och andra stannade över olycksplatsen i timmar natten mellan den 22 och 25 september.

Enligt uppgift har helikoptrar som gjorde sorteringar natten mellan 22-23 och 25-26 september särskilt förvirrande spår.

Dessa avslöjanden kommer efter att den tyska tidningen Der Siegel på tisdagen rapporterade att USA:s centrala underrättelsetjänst (CIA) varnade den tyska regeringen för att attacker mot Nord Streams gasledningar kommer att ske veckor innan någon incident rapporteras runt rörledningarna.

En informerad källa berättade för den tyska tidningen att Berlin hade fått veta av CIA för några veckor sedan att det skulle bli attacker mot de viktigaste rörledningarna som levererar en stor del av Europas energi från Ryssland.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, , ,

1 svar

  1. Det verkar inte alls otroligt. Svenska militären är precis så korkad att den mycket väl, skulle ha kunnat ställa upp på något liknande. Bara att beklaga. Och hoppas på att Ryssland har vett att kräva oss på ersättning.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: