ABSOLUT BEVIS PÅ ATT EU-LEDARNA ÄR ANSVARIGA FÖR EUROPAS SKYHÖGA BRÄNSLEPRISER

Absolute Proof that EU Leaders Are Responsible for Europe’s Soaring Fuel-Prices

Skrivet av Eric Zuesse
2022-09-29

https://southfront.org/absolute-proof-that-eu-leaders-are-responsible-for-europes-soaring-fuel-prices/

En BusinessInsider-nyhetsrapport på morgonen den 7 september med rubriken ”Putin säger att Ryssland kommer att starta om Nord Stream 1-gasflöden ‘i morgon’ om de får turbiner, och skyller på sanktionerna för avstängningen”  och inleddes med:

Rysslands president Vladimir Putin sa på onsdagen att Gazprom kan återuppta gasflöden till Europa via den centrala Nord Stream 1-rörledningen i morgon, om de får de turbiner som behövs. Han anklagade Tyskland och västerländska sanktioner för det obestämda stopp i driften av rörledningen, enligt mediarapporter från hans tal vid Eastern Economic Forum. Samtidigt sa han att trycket från USA låg bakom uppehållet i lanseringen av en annan pipeline, Nord Stream 2.

Putin sa till EU:s ledare att det som har tvingat upp gaspriserna i Europa med 300 % sedan  Rysslands invasion av Ukraina den 24 februari  är inte Rysslands invasion av Ukraina (som de påstår) utan istället USA, EU och Storbritanniens ekonomiska sanktioner mot Ukraina. Alla USA och allierade – inklusive alla EU-nationer har fått ett slut på importen av bränsle från Ryssland. Han sa att Ryssland kommer att slå på pipelines till EU så snart som EU:s ledare stänger av sina sanktionerna mot landet som förbjuder deras företag och konsumenter att köpa gas.

Bollen är nu på deras planhalva. Låt oss se vad de gör med den. Har de ljugit för att påstå att Rysslands invasion av Ukraina orsakade denna 300-procentiga gasprisstegring? Om så är fallet, har Putin sagt att i det ögonblick de slutar ljuga och börjar tillåta gasen att flöda igen från Ryssland, kommer gasen att flöda igen från Ryssland och priserna kommer följaktligen att sjunka igen.

Om de däremot har talat sanning (även om det är svårt att se hur Rysslands invasion av Ukraina den 24 februari till och med kunde ha tvingat upp priserna i EU på alla bränslen från Ryssland), så kommer bollen omedelbart att ligga i Putins domstol, för att han omedelbart skulle få flödena av ryskt bränsle in i Europa återställt till vad de varit innan EU:s sanktioner som infördes i kölvattnet av den invasionen.

Eftersom det är svårt att se hur Rysslands invasion av Ukraina den 24 februari ens möjligen kunde ha tvingat upp priserna i EU på alla bränslen från Ryssland, är rubriken här baserad på den mycket rimliga förväntningen: att resultatet av Putins utmaning den 7 september kommer att vara att EU:s ledare bevisligen har ljugit när de har skyllt dessa prishöjningar på honom, istället för på dem själva.

Med andra ord: Den 7 september lade Putin ner stridshandsken för EU:s ledare, angående vilka som är skyldiga till Europas nu stigande energipriser och för  konsekvenserna därav. Utmaningen till dem som testar vem som har talat sanning gällande den här saken och vem som har ljugit. Det  är  det testet,  oavsett  om nyhetsrapporter om hans uttalande (andra än detta),  rapporterar  att de  testar  vilka som är lögnarna och vilka som sanningssägarna i denna fråga har varit.

Det här är ett stort träd som faller i nyhetsskogen, och det trädet  faller,  oavsett  om (eller i vilken utsträckning) det har rapporteras eller inte till allmänheten. Testet är ett  faktum  – ett viktigt faktum – även om det  inte kommer  att rapporteras (annat än här). Något annat kommer dock att vara ännu  viktigare: vad resultatet av detta test kommer att bli. Och då blir testet på nyhetsmedierna: kommer de att rapportera resultatet? Kommer de att rapportera fyndet? För det kommer säkert att finnas ett fynd av detta test. Och det kommer säkert att vara ett viktigt sådant.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: