FORSKNING VISAR ATT DE FLESTA POLITIKER ÄR PSYKOPATER

https://olehartattordet.blogg.no/forskning-viser-at-de-fleste-politikere-er-psykopater.html?fbclid=IwAR1YhFeo7o6-pP6ZRjnsdNerFGjZqLpB4aOR0ZPjelYZCK1l-alC_Mdg4SA

Psykopater finns överallt – även inom politiken.

Flera av de egenskaper som definierar en psykopat matchar också de egenskaper som gör att effektiva ledare är. För politiker är detta sant .

Många har säkert någon gång undrat om deras chef är psykopat. Det visar sig att om din chef är en politiker, finns det en god chans att han eller hon är det. Flera av egenskaperna som definierar en psykopat överensstämmer också med samma egenskaper som gör effektiva ledare.

Det är utan tvekan lättare att se vissa chefer som psykopater än andra. Förmodligen skulle ingen bestrida att Hitler och Stalin var psykopater i den yttersta änden av spektrumet: där de var helt utan empati och skuld och villiga att säga eller göra vad som helst för att uppnå sina mål. Detta förstärker dock uppfattningen av psykopater som galningar som är utom kontroll och helt och hållet onda. Kan det finnas andra, mer mainstream politiska ledare som har psykopatiska drag men faller närmare det ”normala” intervallet?

Forskning har visat att narcissism och psykopati kan ge vissa fördelar som gör de med sådana personlighetsstörningar särskilt lämpade för ett liv på den offentliga scenen och kan hantera stressiga situationer: psykopater får låga resultat på mått på stressreaktivitet, ångest och depression, och högt i vad gäller konkurrens-prestationer, positiva intryck vid första möten och oräddhet.

Du behöver alltså inte vara en yxssvingande mördare för att ha några av de klassiska psykopatiska dragen: brist på ånger och empati, en känsla av grandiositet, ytlig charm, manipulativt beteende och brist på skam. För politiker skulle det vara en stor fördel att ha överdriven charm, ett beräknande sinne och förmågan att ljuga övertygande.

2003 hävdade neuropsykologen Paul Brok att premiärminister Tony Blair var en ”plausibel psykopat” som var hänsynslöst ambitiös, egocentrisk och manipulativ. Den respekterade psykologen och forskaren David Lykken har skrivit:

Om vi ​​ska tro Robert Caros biografi om Lyndon Johnson, så exemplifierade Johnson detta syndrom. Han var relativt orädd, skamlös, förolämpade sin fru och underordnade och var villig att göra eller säga nästan allt som krävdes för att uppnå sina mål.

Patologiska ledare är helt oförmögna att förstå demokratins principer, eftersom de ser sig själva som överlägsna och livet som en tävling där de mest hänsynslösa förtjänar att dominera andra. Väl vid makten gör de sitt yttersta för att avveckla eller misskreditera demokratiska institutioner, inklusive pressens frihet och legitimitet.

Med andra ord, att välja narcissister och psykopater till offentliga ämbeten är liktydigt med nationell hara-kiri, den ritualiserade handlingen av självförintelse, självförstörelse och självmord. Det signalerar demokratins undergång och lägger grunden för en totalitär regim som är legalistisk, militaristisk, oflexibel, intolerant och inhuman.

Den typ av individer som vill ha makt mest, de mest hänsynslösa och oempatiska, är de som inte borde ha makt alls. Alla potentiella ledare och medlemmar av en regering bör noggrant undersökas och testas av psykologer för att avgöra om de har en eller flera personlighetsstörningar, och därigenom avgöra deras lämplighet för makt.

Antalet psykopater i chefspositioner är dubbelt så högt som för befolkningen i stort. De attraheras av makt och de så kallade socialt anpassade psykopaterna intar ofta höga positioner i samhället.

De senaste åren har media nästan exploderat med fall av chefer som missbrukat systemet för egen privat vinning. De manipulerar sig in i ledande positioner med bedrägeri, lögner och hot. De skapar intriger och styr med sina kollegor. De vägrar att lyssna på andra, och de kliver på andra för att framhäva sig själva.

Psykopatens kännetecken är makthungrig, själviskhet, brist på skuld, hänsynslöshet, hämndlust och lust att förödmjuka. De dödar livsgnistan i sina offer, med sin sjuka själviskhet. De har ett behov av att plåga och förödmjuka andra med hån, lögner och intriger.

Psykopaten känner ingen lojalitet till företag, kollegor eller samhället, bara till sig själv. De hatar kreativa människor och ser dem som farliga konkurrenter. Goda idéer, initiativ och tankar möts av misstro och avslag. De tar gärna äran för andras insatser.

På grund av kamratskap och prestige skyddar proffsen och experterna varandra. När de gör ett misstag vill de gärna låta offret gå under för att dölja misstaget. Sedan är spåret borta, och de själva är räddade. De kan köra rena häxprocesser mot en person för och inte avslöjas.

Regler, avtal och resolutioner bryts vid behov. Går det bra tar de äran ensamma, blir det fel är det delat ansvar, om de inte kan hitta en syndabock. I sin egen verklighetsuppfattning är psykopaten felfri.

När psykopaten väl har uppnått sitt mål händer det oundvikliga, de förstör det de har erövrat. När fartyget sjunker tänker han bara på att rädda sitt eget skinn och försvinner först och främst.

Forskning med  fMRI  visar att funktionsnedsättningar i hjärnans empatiska centrum är den gemensamma nämnaren för en lång rad personlighetsdrag som narcissism, psykopati, sociopatie med mera.

Pressen har stämplat Donald Trump som en narcissist, vilket det är fullt möjligt att han är, men samma press är inte alls intresserad av att ställa frågor om makthavare här hemma har sådana personlighetsstörningar.

Det är hög tid att rikta strålkastarljuset mot dem som använder vår empati mot oss, som använder  propaganda och härskarteknik för att täcka över sina egna synder och mänskliga tillkortakommanden och som framställer sig själva som altruistiska, trots att de är raka motsatsen.

Hela det gröna skiftet  och elkrisen är en riktig bluff. Under den kommande vintern kommer det att stå rungande klart för hela den norska befolkningen att de som förvaltar vår makt, vare sig det är politikerna eller elbolagens chefer som regelbundet stjäl elen och säljer stöldgodset med en galen vinst, de är helt enkelt kriminella och det kommer att behöva bli en rättslig uppgörelse som får konsekvenser för ligisterna.
Om det hade varit du eller jag som hade begått samma kriminella handlingar som politikerna och elcheferna nu öppet gör, då hade vi fått enorma ersättningskrav, böter och många år bakom lås och bom samtidigt som dessa får fortsätta plundra en hel nation utan det får konsekvenser för dem.
Är det inte hög tid att de som utför detta milt sagt grova brott får sina pass påskrivna och utfärdade?
Damen i den här artikeln tillhör förmodligen denna grupp, och det gör Støre, Erna, Søviksnes och Barth Eide också för att nämna några. Det blir inte bättre om vi går runt gröten och inte kallar en spade för en spade, det kommer bara att göra situationen värre.
Jonas Gahr Støre säger i denna 1 minut och 56 sekunder långa video att det är norska invånare och norsk industri som ska dra nytta av den norska makten, och att vi måste tänka mycket noga innan vi bygger utlandskablar, dvs raka motsatsen till vad han säger i dag. Om den här videon inte förstör all trovärdighet för AP-ledaren för all framtid, så kommer ingenting att göra det. MÅSTE SE!!! https://olehartattordet.blogg.no/store-tatt-med-buksa-nede-denne-to-minutter-lange-videoen-ma-du-se.html

Relaterad och rekommenderad läsning:

https://www.samfunnet.org/samfunnsblogg/empatibrist/

https://www.nettavisen.no/na24/i-disse-yrkene-jobberdetflestpsykopater/3423147728.htmlfbclid=IwAR28aduJAqskY50agNAJco__sbmmwn_D18w5qgMBbvjpAmlOCdMHqLp-7Qw

https://olehartattordet.blogg.no/1520970611_konstruktive_og_destructive_karismatiske_ledere.html

https://olehartattordet.blogg.no/1474108490_psykopatene_kontrolle.htmlKategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: