Ukrainsk kvinna som utger sig för att vara Rothschild-familjemedlem infiltrerade Mar-a-Lago

En ukrainsk kvinna som utger sig för att vara medlem i bankfamiljen Rothschild har pekats ut som ett bedrägeri efter att hon ska ha infiltrerat den tidigare presidenten Donald Trumps egendom Mar-a-Lago, enligt rapporter.

Inna Yashchyshyn, 33, ljög för Ritzy Resort-medlemmar att hon var arvtagerska till den ansedda familjens massförmögenhet, Anna de Rothschild, enligt en undersökning av Federal Bureau of Investigation.

Hon dök upp vid många Mar-a-Lago-funktioner och blandade sig med sådana som Trump, South Carolina-senatorn Lindsey Graham och andra medan hon innehade positionen som president för United Hearts of Mercy, grundad av Florida-baserade ryska oligarken och tidigare affärspartnern Valery Tarasenko i Kanada 2015, enligt Pittsburgh Post-Gazette.

Efter hundratusentals dollar i betalningar till stiftelsen misstänkte processorn Stripe Inc., bedrägeri och stoppade medlen för kampanjen som skulle hjälpa familjer som förstördes av COVI-19-pandemin.

Yashchyshyn och Trump. En 33-årig ukrainsk kvinna har avsatts som en bedragare som utger sig för att vara medlem i bankfamiljen Rothschild.

Augusti 26, 2022

En ukrainsk kvinna som utger sig för att vara medlem av bankfamiljen Rothschild har pekats ut som ett bedrägeri efter att hon ska ha infiltrerat den tidigare presidenten Donald Trumps egendom Mar-a-Lago, enligt rapporter.

Inna Yashchyshyn, 33, ljög för Ritzy Resort-medlemmar att hon var arvtagerska till den ansedda familjens massförmögenhet, Anna de Rothschild, enligt en undersökning av Federal Bureau of Investigation.

Hon dök upp vid många Mar-a-Lago-funktioner och blandade sig med sådana som Trump, South Carolina-senatorn Lindsey Graham och andra medan hon innehade positionen som president för United Hearts of Mercy, grundad av den Florida-baserade ryska oligarken och tidigare affärspartnern Valery Tarasenko i Kanada 2015, skriver Pittsburgh Post-Gazette.

Yashchyshyn, 33, är nu föremål för flera federala utredningar efter att det avslöjades att hon faktiskt inte är medlem i familjen Rothschild. Hon är dessutom under utredning av kanadensiska myndigheter för påstådda ekonomiska brott.

I själva verket är Yashchyshyn den rysktalande dottern till en lastbilschaufför i Illinois. Det är oklart när hon kom till USA.

Hon ska ha gjort flera resor till expresidentens egendom i Florida med sin falska identitet för att knyta kontakter med några av landets största ledare, enligt tidningen.

Federala register som erhållits av Post-Gazette och Organized Crime and Corruption Reporting Project visade att Yashchyshyn hade två falska pass från USA och Kanada med namnet ”Anna de Rothschild.” Ett körkort i Florida i hennes namn listade en Miami Beach Mansion på 13 miljoner dollar där hon aldrig bodde.

Yashchyshyn arbetade tidigare i ett förortsföretag i Miami som kopplade gravida ryska kvinnor till amerikaner som ville adoptera ett barn, rapporterade Post-Gazette.

Men hennes nät av lögner utvecklades mitt i en juridisk tvist hon hade med sin tidigare medarbetare, Tarasenko.

Yashchyshyn och hennes grupp äter middag efter en golfinsamling. Hon gick under det falska namnet Anna de Rothschild.

Enligt Tarasenko, en 44-årig affärsman uppvuxen i Moskva, gjorde hon flera resor till Mar-a-Lago i ett försök att skapa kontakter och skapa nya affärsströmmar.

Bilder från 2021 visar att brunetten umgås med Trump, Graham och andra, enligt rapporterna.

– Det var inte bara att släppa släktnamnet. Hon pratade om vingårdar och familjegods och att växa upp i Monaco, säger John LeFevre, en före detta investeringsbankir och författare, till OCCRP.

Hon använde ”sin falska identitet som Anna de Rothschild för att få tillgång till och bygga relationer med amerikanska politiker], inklusive men inte begränsat till Donald Trump, Lindsey Graham och [tidigare Missouri Gov.] Eric Greitens”, sa Tarasenko, enligt en affidavit som erhållits av Post-Gazette.

Hon sa under ed att hon aldrig har använt ett annat namn och att hon inte har brutit mot några lagar. Hon berättade för Post-Gazette att hon aldrig hade hört talas om Anna de Rothschild.

– Det var det nästan perfekta knepet och hon spelade rollen, säger LeFevre till tidningen och minns kvinnans framträdanden i klubben.

Yashchyshyn hävdar att Tarasenko använde henne för egen vinning och var kränkande mot henne. Hon hävdade att alla falska identifieringar med Rothschild-namnet hade tillverkats av Tarasenko.

Mar-a-Lago Det är okänt när Yashchyshyn kom till USA och började posera som medlem i en av världens rikaste familjer

”Med tiden blev Tarasenko mer kontrollerande och aggressiv över mig”, sa hon i en affidavit, erhållen av Post-Gazette.

Det är oklart när Yashchyshyn kom till USA och började använda namnet Anna de Rothschild, rapporterade OCCRP.

En före detta make till Yashchyshyn, Sergey Golubev, berättade för tidningen att de två gifte sig 2011 så att hon kunde få amerikanskt uppehållstillstånd och stanna kvar i landet.

Golubev, en ryskfödd amerikansk medborgare, intervjuades av FBI, enligt Post-Gazette.

– Någon gång behövde hon ett permanent grönt kort, säger Golubev, 48, som inte har pratat med Yashchyshyn sedan de splittrades 2016, enligt tidningen.

Post-Gazette rapporterar att de har sett kopior av hennes falska amerikanska och kanadensiska pass i Anna de Rothschilds namn med Yashchyshyns fotografi, men har förnekat att hon skapade dem.

Den påstådda infiltrationen är ett av flera fall av säkerhetsproblem i Mar-a-Lago de senaste åren.

I januari 2020 åtalades en kvinna för att ha blåst igenom säkerhetskontroller efter att ha lett poliser på en höghastighetsjakt, även om hon senare befanns oskyldig på grund av sinnessjukdom. Månader senare gjorde tre tonåringar oavsiktligt intrång på Trumps egendom medan de bar en AK-47 i ett försök att undvika myndigheter, sa polisen då.

Och i december 2019 utlöste en kinesisk kvinna en säkerhetsskräck på fastigheten efter att hon påstås ha återvänt till Mar-a-Lago efter att hon sparkats ut. Hon befanns senare inte skyldig till intrång, men dömdes för att ha gjort motstånd mot en officer utan våld.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: