Människors olika värde… och diskriminering

2022-08-31
 
Människors olika värde.
Någonstans på ett lasarett ligger en liten flicka (efter mer än en månads medvetslöshet) som fått sitt underliv och övriga kropp söndertrasat av en dåre som släppts in i Sverige.  Om han tillhör de afghaner som med Annie Lööfs vädjan fick komma till Sverige vet jag inte. Men vi vet att bland dessa är det många som utfört likartade våldsdåd.
När man nu hör godhetsapostlarnas jeremiader över att Annie Lööf kanske var ett tänkt offer i stället för den kvinna som mördades på Gotland nyligen, förstår man att 
det är något fel på de förstnämnda. Fel, därför att vederbörande saknar någon som helst förmåga till samhällsanalys och verklig medkänsla.
 
Det råder väl ingen som helst tvekan om att många av de afghanska ”pojkar” som genom Annie Lööfs brist på verklig humanism och omsorg om våra egna flickor/kvinnor är skyldiga till ett stort flertal av brotten mot
dessa.
 
Hon är med andra ord inte värd vår medkänsla men däremot vårt avståndstagande oavsett vilket hot hon än varit utsatt för. Vem är hon? Jo en känslokall maktsträvare där kvinnors och andra människors liv inte har något värde i kampen om makten.
 
Medan den ”lilla flickan” aldrig får ett normalt liv i framtiden, hyllar man den – Annie Lööf – som är orsak till så många flickors/kvinnor helvete, resten av livet!
 
Olle Ljungbeck


Malmö 31-8-2022

Till Do, anmälan mot diskriminering

På er hemsida står det att man kan göra en anmälan om man är diskriminerad när man söker jobb, bostad,  handlar eller när man går till läkare.

Denna anmälan gäller att jag inte får handla hos Matmissionen i Malmö p g a att jag tydligen har för hög pension.

Matmissionen drivs av Statsmissionen tillsammans med Axfood. Hos Matmissionen kan man köpa matvaror till en tredjedel av normalpriset i butik. Det är varor som har en kort utgångstid och som istället för att slängas säljs hos Matmissionen.

Man är automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos Matmissionen om man har försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller har dagersättning från Migrationsverket.

Man kan bli medlem om man lever på sjukersättning, sjukpenning, A – kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller månadslön som efter skatt understiger 11 190 kr.

Eftersom jag har en pension som med god marginal överstiger 11 190 kr efter skatt så får jag alltså inte bli medlem hos Matmissionen och kan då inte handla billig mat.

Jag anser mig diskriminerad för att jag jobbat heltid i ca 45 år och därmed nu har en god pension och en f ö en bra standard. Jag har aldrig haft några som helst bidrag från
varken stat eller kommun utan hela mitt vuxna liv stått för min egen försörjning. Varför skall jag straffas för detta genom att jag inte kan komma i åtnjutande av billig mat hos Matmissionen?

Det är diskriminerande att personer med min bakgrund inte har denna förmånen och därför så anser jag att DO skall agera och se till att den ekonomiska gränsen för att handla
hos Matmissionen tas bort.

Även personer med god ekonomi skall kunna ha rätt att äta sig mätta för en billig kostnad och det särskilt nu när matpriserna har rusat i höjden.

Att ha en bra pension skall inte innebära att man om man råkar ha en pension efter skatt som uppgår till 11 191 kr inte får bli medlem hos Matmissionen och på så vis utsätts för
diskriminering.

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

2 svar

 1. Något blev fel med mitt förra inlägg. Jag svarade på något jag fick i mailet från ”Bakom kulisserna” och la inte märke till att det var två olika avsändare bakom de två inläggen i mailet. Klickade på kommentera och då blev det som det blev.

  Så en ursäkt till Olle! Det var inte du som stod bakom den texten utan Sandor.

  Så mitt förra inlägg ( om Matmissionen ) är till Sandor.

  Ber om ursäkt för missen där!

  Tone

  Gilla

 2. Ja, du Olle . ..

  Det är inget rättvist land vi lever i. Ingen rättvis värld heller. Och mig veterligen så står det ingenstans att det ska vara rättvist. Att alla ska ha lika mycket av allt är ingen lag. Rätta mig om jag har fel. Däremot har vi alla rättighet till vissa saker som att t ex ha tillgång till frihet – på alla sätt (undantaget de kriminellt dömda av icke-korrupta domstolar) – som t ex frisk luft, obesprutad mat, rent vatten, frihet att uttrycka sig (utan att skada någon) och självklart fri vilja. I den fria viljan ingår att säga nej eller att säga ja.

  Inte mycket av de ovanstående rättigheterna existerar, tyvärr. Vår luft förorenas uppifrån, våra grödor förorenas uppifrån, människor tvingas till massor av olika saker för någon annans vilja (våldtäkter, rån, ansiktsblöjor, injektioner mm) eller inte få det man önskar för någon annans vilja, som t ex ovanstående saker som frisk luft, friskt vatten, tillgången till dig egen kropp och egna beslut, rättigheten att få uttrycka sin åsikt. Listorna kan göras hur långa som helst när det gäller orättvisor.

  När det gäller vissa saker som t ex Matmissionen så förstår jag idén bakom den. Att kunna få äta sig mätt minst en gång om dagen (helst fler) borde väl få vara en rättighet, kan jag tycka. Det borde kanske bedömas från person till person om man har rätt till att handla billigare? Någon kanske har låg inkomst, men sitter på pengar i form av t ex en dyr bil, en sommarstuga, båt eller annat av värde. Jag trycker väl kanske inte att den/de ska ha rätten att köpa billigare mat idet läget. Har man lite medmänsklighet kanske man säljer de sakerna man faktiskt inte behöver och hjälper Matmissionen istället… Någonstans måste man kanske sätta gränser? Inte bara vid riksgränserna..

  Istället för att gnälla över att inte kunna köpa lika billig mat som dom som har mindre resurser än dig så gnäll mer över att såna ställen som behöver Matmissionen finnas.

  Matmissionen finns bara på vissa ställen i landet. Ytterst få faktiskt. Vi som lever på existensminimum har inte tillgång till sån ”lyx” ( fel ord, men i brist på bättre så fick det duga) som Matmissionen. Jag får köpa samma jävla dyra mat som du. Och jag har ca 2000 kr kvar upp till den summan på dryga 11 000 kr. Och jag gnäller inte över att jag inte har tillgång till Matmissionen.

  Det finns mat så det räcker i världen till oss alla. Dock så finns det andra som styr och ställer som tycker annorlunda. Det är DÄR vi behöver sätta in resurserna. Stoppa de ondskefulla girigbukarna som bestämmer vem som ska svälta och vilka som får äta sig mätta! Dom bestämmer även vilka av oss som får vara friska, vilka som ska utrotas, vilka som ska ha fördelar och vilka som ska ha gynnsamt väder för att odla grödor och ha djurhållning.

  Får vi ordning där så kommer världen i balans och folk flyttar hem till sina egna länder, för det är där dom vill bo om det finns möjlighet. Att bo i ett land där det nästan är omöjligt att få något att växa upp ur marken så man kan överleva vill ingen. Inte du, inte jag, inte någon annan heller. Om vi, med gemensamma resurser, går in för att fixa bort det som förstör en fantastisk värld så löser sig allt annat av sig själv. Eller?

  Tone

  Gilla

%d bloggare gillar detta: