NATO: en enhet inställd på katastrof

av Jan Westh, EU-korrespondent för VT
2022.08.20

https://www.veteranstoday.com/2022/08/20/nato-oversattning-disaster-eu-usa/

Ända sedan starten, 1949, då USA redan var en betydande kärnvapenmakt, har organisationen kontinuerligt arbetat för att skapa konflikter som berikar den egna vapenindustrin. Som Johan Galtung uttryckte det:

”Konflikten kunde ha lösts med lite tålamod och kreativitet, men Nato vill inte ha lösningar. Den använder konflikt som råvara som den kan bearbeta till interventioner för att tala om för världen att den är den starkaste i militära termer.”

Tiden sedan 1949 är därför belamrad med ett 40-tal exempel på militära interventioner, i olika nationer, av Nato som helhet eller specifik medlemsnation, med demokrati som förevändning. Nato har dock aldrig försökt lösa några konflikter – fredliga lösningar tjänar inte en militärmakt.

Nato beväpnar också ryssarna via tillfångatagna vapen. Och Ukrainska hustlers kan sälja US Stingers till terroristgrupper för 200 000 USD per pop, att använda på flygplan.

Det senaste exemplet på detta är kriget i Ukraina.

I början var det ingen konflikt mellan Ryssland och Ukraina. USA skapade denna konflikt med hjälp av EU. Den skapades av dessa makter, politiserad och militariserad av olika Nato-nationer, och nu ser vi resultatet.

Det är viktigt, inte minst för eleverna, att de får en annan version av det geopolitiska tillståndet än vad mainstreammedia presenterar. En version som inte är agendabaserad utan där ambitionen är en korrekt beskrivning av en konfliktfylld värld.

Boken: ” NATO – an Entity set on Disaster ” av Hans Myrebro, är starkt bidragande till en faktabaserad, mångsidig och hållbar syn på aktuella händelser. Hans Myrebro har skrivit en mycket viktig analys av Nato.

NATO, An Entity Set on Disaster, är en lättläst och väldokumenterad beskrivning av Natos destruktiva och sjukliga aktiviteter under mer än 70 år. Boken är en fantastisk källa till kunskap, framtagen genom ett enkelt och pedagogiskt narrativ. Boken har en självklar plats i historieundervisningen på högskolan – men också på universitetsnivå.

Boken berättar att Natos övergång från att vara en försvarsorganisation till att fungera som ett verktyg för USA-imperialismen endast har varit möjlig med den mycket manipulerade och kontrollerade globala massmedieinfrastrukturen. Resultatet är ett Nato som betraktar folkrätten och mänsklig överlevnad som ovärdiga bagateller, och som prioriterar strävan efter att förverkliga USA:s ointagliga vilja – att etablera världsherravälde.

Som ett resultat har USA och dess NATO-allierade från 2001 till idag invaderat och ockuperat många territorier – de har dödat, allvarligt skadat och fördrivit mer än 10 miljoner människor från Mellanöstern och Nordafrika.

Nu vill de fortsätta med sina härjningar, samtidigt som de försöker peka ut ryska aggressioner. Nato är en enhet inställd på katastrof.

Krim – en judisk republik? Del 1Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: