World Economic Forums ”Young Global Leaders” avslöjade

Genom sitt Young Global Leaders – program har World Economic Forum varit avgörande för att forma en världsordning som undergräver alla demokratiska principer . I decennier har detta program fostrat lydiga ledare som fungerar som WEF-agenter i regeringar runt om i världen. Konsekvenserna är långtgående och kan visa sig förödande för mänskligheten.

”Jag måste säga att jag nämner namn som Mrs Merkel, till och med Vladimir Putin och så vidare, de har alla varit Young Global Leaders of The World Economic Forum. Men vad vi verkligen är stolta över nu med den unga generationen som premiärminister Trudeau, Argentinas president och så vidare, är att vi penetrerar regeringarna… Det är sant i Argentina och det är sant i Frankrike nu… ( Klaus Schwab )

1992 lanserade Klaus Schwab och World Economic Forum ett program som ursprungligen kallades Global Leaders of Tomorrow.

2004 omvandlades detta program till Forum för unga globala ledare (som jag tar upp i min bok The Global Coup D’Etat ) – ett 5-årigt program för indoktrinering av WEF:s principer och mål.

Syftet var – och är – att hitta lämpliga framtida ledare för det framväxande globala samhället. Sedan starten har programmet inkluderat politiker, företags-ledare, kungligheter, journalister, artister och andra kulturinfluenser som har utmärkt sig inom sina områden men som ännu inte har fyllt 40 år (ursprungligen 43 för att inkludera Angela Merkel).

Det har sedan dess vuxit till ett omfattande globalt nätverk av hängivna ledare med enorma resurser och inflytande, som alla arbetar för att implementera de teknokratiska planerna från World Economic Forum i sina respektive nationer och områden.

Nätverket skapar en kraft för världsomspännande inflytande genom kombinationen av individuella färdigheter och resurser hos sina medlemmar.

Som Klaus Schwab säger i öppningscitatet har det varit mycket lyckat.

Redan det första året, 1992, valdes ett antal mycket inflytelserika kandidater in. Bland de 200 utvalda fanns globala profiler som Angela Merkel, Tony Blair, Nicolas Sarkozy, Bill Gates, Bono, Richard Branson (Virgin), Jorma Ollila (Shell Oil) och José Manuel Barroso (EU-kommissionens ordförande 2004–2014). 

 • Kronprinsessan Victoria av Sverige
 • Kronprins Haakon av Norge
 • Kronprins Fredrik av Danmark
 • Prins Jaime de Bourbon de Parme, Nederländerna
 • Prinsessan Reema Bint Bandar Al-Saud, Saudiarabiens ambassadör i USA
 • Jacinda Arden, premiärminister, Nya Zeeland
 • Alexander De Croo, Belgiens premiärminister
 • Emmanuel Macron, Frankrikes president
 • Sanna Marin, statsminister, Finland
 • Carlos Alvarado Quesada, president, Costa Rica
 • Faisal Alibrahim, ekonomi- och planeringsminister, Saudiarabien
 • Shauna Aminath, minister för miljö, klimatförändringar och teknik, Maldiverna
 • Ida Auken, MP, tidigare miljöminister, Danmark (författare till den ökända artikeln ”” Welcome to 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better ”)
 • Annalena Baerbock, utrikesminister, ledare för Alliance 90/Die Grünen, Tyskland
 • Kamissa Camara, minister för digital ekonomi och planering, Mali
 • Ugyen Dorji, inrikesminister, Bhutan
 • Chrystia Freeland, vice premiärminister och finansminister, Kanada
 • Martín Guzmán, finansminister, Argentina
 • Muhammad Hammad Azhar, energiminister, Pakistan
 • Paula Ingabire, minister för informations- och kommunikationsteknologi och innovation, Rwanda
 • Ronald Lamola, justitieminister och kriminalvårdsminister, Sydafrika
 • Birgitta Ohlson, EU-minister 2010–2014, Sverige
 • Mona Sahlin, partiledare för Socialdemokraterna 2007–2011, Sverige
 • Stav Shaffir, ledare för Miljöpartiet, Israel
 • Vera Daves de Sousa, finansminister, Angola
 • Leonardo DiCaprio, skådespelare och klimataktivist
 • Mattias Klum, fotograf och miljöpartist
 • Jack Ma, grundare av Alibaba
 • Larry Page, grundare av Google
 • Ricken Patel, grundare av Avaaz
 • David de Rothschild, äventyrare och miljöpartist
 • Jimmy Wale, grundare av Wikipedia
 • Jacob Wallenberg, ordförande i Investor
 • Niklas Zennström, grundare av Skype
 • Mark Zuckerberg, grundare av Facebook

Från början har syftet varit att ”identifiera och främja en framåtblickande global agenda, med fokus på frågor i skärningspunkten mellan den offentliga och privata sektorn.”

Offentlig-privata partnerskap är en av hörnstenarna i World Economic Forums filosofi. Det vill säga en sammanslagning mellan statliga och stora företag (även känd som korporatism) med syftet att lösa globala problem på ett mer ”effektivt” sätt. Valet av ledare speglar tydligt denna ambition.

Young Global Leaders-gruppen fick ursprungligen i uppdrag att identifiera 2000-talets stora utmaningar. Dessa inkluderade fred, miljö, utbildning, teknik och hälsa – områden som dessa framtida ledare skulle kunna utnyttja politiskt, ekonomiskt och kulturellt under det nya millenniet.

Partners för Global Leaders of Tomorrow år 2000 var stora globala företag som The Coca Cola Company, Ernst & Young, Volkswagen och BP Amoco. Dessa kan bidra till agendan genom att ”spela en aktiv roll i att utveckla och implementera konceptet för GLT-projektet. Partnerna kan därför delta aktivt i utvecklingen av GLT-program; representanter för partnerföretagen såväl som deras gäster är inbjudna till GLT-möten .. ” Sedan Global Leaders of Tomorrow förvandlades till Young Global Leaders 2004 har partners som Bill & Melinda Gates Foundation, Google och JPMorganChase (med alumner från programmet) ) har också deltagit som sponsorer.

Den yttersta konsekvensen av både offentlig-privata partnerskap och dessa målområden är skapandet av ett i stort sett tyranniskt samhällskontrakt där individen har underordnats dessa mäktiga intressen. Ädla mål att skapa en bättre värld har också kapats. Detta är särskilt tydligt i samband med partnerskapet mellan WEF och FN och genomförandet av de globala målen (Agenda 2030) genom tillämpningen av den fjärde industriella revolutionens teknologier.

Det betyder att 1900-talets demokratiska principer och maktfördelning till stor del har underminerats och ersatts av en ny global klass som formar vår gemensamma framtid utifrån deras egna intressen.

Detta har lett till en de facto privatisering av både nationella regeringar och internationella organisationer , där lobbyister inte längre hålls kvar i lobbyn, utan har flyttat in i maktens säte och format politik som direkt påverkar våra liv. Vad detta innebär har blivit särskilt tydligt sedan pandemin deklarerades i mars 2020. Dessutom har ledande multinationella investeringsförvaltningsbolag som BlackRock , ledda av World Economic Forums egen Larry Fink, ständigt flyttat fram sina positioner.

Den tyske ekonomen och journalisten Ernst Wolff tror att många av de nationella ledarna som ingår i Young Global Leader-programmet har valts ut för sin vilja att genomföra den tuffa agendan med nedläggningar under de senaste åren utan att ställa några frågor , och att deras förestående misslyckande (som bevisas av ett växande missnöje bland massorna) kommer att användas som en ursäkt för att skapa en ny form av global regering där de gamla nationalstaterna i stort sett har blivit föråldrade.

En ny global digital valuta med Universal Basic Income (UBI) kan sedan gradvis introduceras för att ersätta vårt dömda monetära system.[3] Denna slutsats sammanfaller delvis med min egen.

Det stöds också av Paul Raskins scenarier från The Great Transition Initiative om hur en totalitär ”New Earth Order” upprättas, som så småningom kommer att ersättas av en global demokratisk regering (Earth Federation) med en världskonstitution.[4]

Covid-19-pandemin har understrukit det katastrofala misslyckandet med en land-för-sig själv-inställning till folkhälsa, och nationella ekonomiska intressen, snarare än globala behov, fortsätter att dominera klimatpolitiska diskussioner, vilket banar väg för klimatkaos.

Under trekammarvärldsparlamentet kommer de fyra huvudorganen i Earth Federation-regeringen: World Supreme Court System, World Executive, World Enforcement System och World Ombudsman.[5]Glen T. Martin, The Great Transition Requires the Earth Constitution.

Visionen är att en fredlig och harmonisk värld i balans skapas genom inrättandet av en världsfederation med ett världsparlament, världsregering och en världsdomstol. Detta är idéer som länge har cirkulerat i Club of Rome och tätt sammansatta New Age-cirklar.

Frågan är hur ett sådant nytt globalt maktsystem skulle undkomma ödet att bli kidnappad av samma intressen som skapade vårt nuvarande korrupta och misslyckade system?

Detta med tanke på de som stödjer projekt som The Great Transition (initierat med startkapital från Steven Rockefeller). Det som händer är snarare en metod för att ta oss till deras ultimata lösning i form av ett globalt teknokratiskt kontrollsystem.

Det är dock högst osannolikt att denna plan kommer att lyckas. Medvetenheten sprider sig som en löpeld och elitpaniken ökar när deras berättelse faller sönder och människor blir mer och mer immuna mot propagandan.

Därav alla inkvisitorer och ”faktagranskare” som fungerar som flitiga grindvakter av berättelsen och hjälper till att styra opinionen i ”rätt” riktning. De är verkligen att lita på eftersom till exempel David Roy Thomson, ordförande för Thomson Reuters Corporation , är en alumni från Global Leaders of Tomorrow , klass 1993.

Det är nu dags att ta kontroll över våra egna öden och undvika att hamna i nya fällor.

Tack till den undersökande journalisten Cory Morningstar för klippet som inspirerade denna bloggartikel.

Följ hennes blogg Wrong Kind of Green .Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: