Korruptionen i Sverige

Så här ser den ofärdiga annonsen ut. Vi är inte heller klara med texten men det blir en bredsida mot korruptionen och lobbyisterna.

2022-08-17

“Snabbtesta alla förortsbarn för ADHD”. “Tvångsomhänderta tvååringar som inte lärt sig svenska”. De desperata utspelen från Moderaterna och Liberalerna för bort valdebatten från skolan, där välfärdsoligarker fortsätter stoppa skattemiljarder i egen ficka.

Stormedia ignorerar avslöjanden om före detta politiker som samarbetar med välfärdsoligarker för att plundra välfärden.

Visste du att moderatledaren Ulf Kristersson äger ett fritidshus med en lobbyist som jobbar för välfärdsoligarkerna? [1]

För mig blev detta droppen som fick bägaren att rinna över. Hur kan det vara möjligt att politiker inte får stå till svars för sina täta band till lobbyisterna? För lobbyisterna är detta ren vinst: istället för att övertyga folket om att skolpengen ska bli deras vinst så kan de påverka makthavarna direkt istället.

Nu är det nog. Genom en stor helsidesannons i en kvällstidning tänker vi sätta fokus på korruptionen i välfärden. Vi bryter igenom flodvågen av förslag riktade mot människor i fattiga förorter med en kontroversiell annons om Kristerssons korrupta fritidsboende.

Annonser är dyra och precis nu när jag skriver sitter partiernas kommunikationsavdelningar och bokar upp varenda annonsplats. Om du bidrar med 50 kronor innan fredag morgon så kan jag kasta mig på telefonen och se till att boka helsidan.

Länk » donera.skiftet.org/cms/forms/annons-val22-2
Swish 123 395 1381 | Bankgironummer 801-8764

“Jag skickar sms då och då och säger när jag tycker att [Kristersson] varit duktig.”

Orden kommer från Peje Emilsson, välfärdsoligark och lobbyist, när han intervjuas i Dagens Nyheter inför valet. [2] Det är en man som känner sig säker på att ingen kommer begränsa eller stoppa vinstuttaget ur välfärden. Och Kristersson, som får sin klapp på huvudet, är ingen hobbypolitiker utan statsministerkandidat.

Det enda lobbyisterna inte har räknat med är väljarna, och de Skiftet-aktiva. Tillsammans kan vi föra upp hoten mot välfärden högst på agendan, och torka bort hånleendet från de överbetalda lobbyisterna i Stockholm. I slutändan så väger demokratin tyngre än pengar.

Vi har gjort liknande saker förr: annonser och protester fick till slut Internationella Engelska Skolan att dra sig ur köpet av en kommunal skola i Gubbängen. [3]

Lobbyister och välfärdsoligarker måste fram i ljuset om vi ska kunna stoppa dem. Därför tänker vi sätta en helsidesannons i en kvällstidning som varenda politiker, varenda lobbyist och hundratusentals väljare läser. Det ska ge valrörelsen det den desperat behöver: en uppgörelse med den svenska korruptionen, som nästan aldrig benämns som korruption, och ett fokus på de dolda makthavarna som vill runda demokratin.

Det brinner i knutarna: just nu köper partierna annonser för att leda iväg diskussionen från välfärden. Vi kan vända den rätt igen: ger du 50 kronor innan fredag morgon kan vi boka vår kraftfulla annons mot korruptionen.

Tack för allt du gör,

Med vänliga hälsningar

Christian – Skiftet

Källor:

[1] Nyheter 24, Här ligger politikernas sommarstugor – och så mycket kostar de https://nyheter24.se/nyheter/965112-har-ligger-politikernas-sommarstugor-och-sa-mycket-kostar-dem

Twitter, Marcus Larssons research om Kristerssons kontakter: https://twitter.com/skolinkvisition/status/1518623884437864450

[2] Dagens Nyheter, Peje Emilsson: Kunskapsskolan är ingen gåva till skattebetalarna https://www.dn.se/sverige/peje-emilsson-kunskapsskolan-ar-ingen-gava-till-skattebetalarna/


Knarkkändisens hemliga möte med Ulf Kristersson

Inte bara i de kungliga kretsarna.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att den dömde kokainkändisen även har försänkningar in i toppolitiken.
Mannen har själv berättat om sitt möte med moderaternas Ulf Kristersson.

STOPPA PRESSARNA Får obegränsad tillgång till allt:

| 2022-08-13

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat sanningen om den knarkdömde tv-kändisen. Mannen har medverkat i ett stort antal tv-produktioner i både TV4 och SVT.

Genom åren har mannen byggt upp sitt kändisskap och sin förmögenhet med hjälp av tv-produktionerna och sina sociala medier. Han har även skrivit flera böcker inom sitt fackområde.

Till ävnster ser vi den kokaindömde tv-profilen i en svart läderjacka. till höger ser vi moderatledaren ulf Kristersson i en ljusblå skjorta, han håller en blå kåsa i sin vänstra hand och ler stort mot kokainmannen.

Försänkningar direkt in i kungahuset

Tv-mannen har mycket goda försänkningar direkt in i kungahuset. Han är officiell medlem i nätverket kring prins Daniels Fellowship som är en organisation som syftar till att främja företagande bland unga.

Att tv-kändisen fortfarande är med på hemsidan trots att han dömts för kokaininnehav upprör flera medarbetare vid hovet. Stoppa Pressarna har även avslöjat att flera framgångsrika företagare nu överväger att lämna Prins Daniels Fellowship då de inte vill bli förknippade med kokain.

Mannen har tidigare varit ambassadör för drottning Silvias, 78, insamlingsstiftelse Mentor Sverige och kokainkändisen har även kopplingar till prinsessan Christina, 79, och hennes make Tord ”Tosse” Magnuson, 81.

Känner prinsessan Sofia

Känd vd: “Jag tog kokain hos prins Daniel”

Dessutom kunde Stoppa Pressarna nyligen avslöja att den knarkdömde tv-profilen även står nära prinsessan Sofia, 38, vars storasyster Lina Hellqvist, 40, ofta brukar festa med mannen. Det finns otaliga bilder på prinsessans syster och kokainkändisen från glammiga premiärer med snittar och gratis champagne.

Men det är inte bara i kungahuset som mannen har nästlat sig in. Han har även goda ingångar i den absoluta toppolitiken. Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, 58, har haft ett hemligt möte med kokainmannen.

– Jag är glad att han kom förbi, skriver tv-mannen invid en bild på honom och Ulf Kristersson.

Moderatledaren hälsade på den knarkdömde mannen vid ett av hans företag och de hade en längre pratstund. Exakt vad som sades har inte Stoppa Pressarna lyckats utröna.

Vill bli statsminister

Att Ulf Kristersson, som aspirerar på att bli statsminister, umgås med en kokaindömd kändis är naturligtvis ingen bra reklam inför valet den 11 september.

Kokainkändisens umgänge kan dock få större politiska följdverkningar än så. Stoppa Pressarna kan nu avslöja att tv-mannens sambo står mycket nära en annan partiledare.

Sambon är framgångsrikt styrelseproffs och företagare och mycket förmögen, han uppges vara en nära vän och informell rådgivare till en partiledare och mannen påstås även ha ett stort inflytande på politikern.

Dessutom finns kopplingar mellan tv-mannen och flera chemsex-profiller från Stockholms gayvärld. En mycket framgångsrik PR-man med ett nästintill osannolikt politiskt nätverk har flera ingångar på framför allt den borgerliga sidan men han har även professionella samarbeten med högt uppsatta socialdemokrater.

Kan påverka valet

Kommer fler knark- och chemsexavslöjanden inför valrörelsen är det inte osannolikt att det kan påverka valet i en oanat stor utsträckning. Speciellt tufft kan det bli för partiledaren som står nära den kokaindömde kändisens sambo.

Det var i början av juni som civilklädda knarkspanare tog mannen med kokain på nattklubben Tyrol på Gröna Lund i Stockholm. Mannen hade 0,41 gram kokain på sig i en snusdosa och han erkände på plats.

Därefter dömdes mannen genom ett så kallat strafföreläggande till böter på 68 000 kronor, han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: