Steve Bannon säger till Alex Jones att ”Deep state” planerar att mörda Trump och FBI har planterat bevis

Tidigare rådgivare i Vita huset kallar FBI-razzior mot Trumps Mar-a-Lago-residens för ett ”vanhelgande”

2022-08-16

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/alex-jones-steve-bannon-fbi-raid-trump-b2142214.html

Den tidigare rådgivaren i Vita huset, Steve Bannon, har hävdat att den ”Djupa staten” planerar att mörda förre presidenten Donald Trump och att FBI planterade bevis mot honom under razzian mot hans Mar-a-Lago-residens i Florida .

”Jag tror inte att det ligger bortom denna administrativa stat och deras djupa statsapparat att faktiskt försöka arbeta på mordet på president Trump. Jag tror – jag tror att allt ligger på bordet”, sa Bannon i en intervju med högerkonspirationsteoretikern Alex Jones på Infowars.

”Jag tycker att säkerheten borde vara den högsta någonsin. Och ärligt talat så tycker jag att han borde göra det och jag tycker att han borde ha flugit ner till Mar-a-Lago i morse, gått ut vid lunchtid idag och sagt, hej, jag kandiderar som president i USA. Sug på det.”

Förra månaden dömdes Bannon för två fall av att ha ignorerat en stämning från kongressen att vittna inför 6 januari kommittén och riskerar maximalt två års fängelse.

Han hänvisade också till FBI:s räder mot Trumps bostad i Mar-a-Lago som en ”vanhelgning”.

”Vi behöver… du [Donald Trump] behöver komma till Mar-a-Lago, exakt den plats som de skändade, eftersom det var en skändning. De gjorde det med flit. De förstår hur Mar-a-Lago resonerar med inte bara Maga [Make America Great Again-rörelsen] utan för det amerikanska folket.”

Han beskrev Mar-a-Lago egendomen i Florida som ”en av de stora byggnaderna i detta land” som har sett ”många ikoniska ögonblick”.

Godset var värd för ett antal viktiga statsöverhuvuden, särskilt den bortgångne japanska premiärministern Shinzo Abe, Kinas premiärminister Xi Jinping och Brasiliens president Jair Bolsonaro. Trump koordinerade också USA:s svar på ett nordkoreanskt missiltest från Palm Beach-gården.

Med hänvisning till dessa sa herr Bannon: ”Så många viktiga saker hände där – att gå och vanhelga det som de gjorde, särskilt angående den här administrativa frågan på National Archives… uppenbarligen är de, som du vet, Alex, på en fiskeexpedition eller på en planteringsexpedition, skulle jag inte lägga det förbi [dem] att ha planterat saker … det här är brottsligt.”

”FBI och DOJ är i grunden laglösa kriminella organisationer.” tillade han.

På måndagen gjordes en razzia mot den tidigare presidentens bostad i Palm Beach i vad som verkar vara en del av en utredning om borttagandet av officiella presidentdokument från Vita huset.

Trump har fördömt razziorna som ”åklagarens oredlighet” och ”beväpning av rättssystemet” avsedda att hindra honom från att kandidera i presidentvalet 2024.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: