Flynn varnar för att ”det största hotet” mot USA är ”Security State Complex” efter FBI:s räd mot Trump

Cathy He
11 augusti 2022
https://www.theepochtimes.com/michael-flynn-has-warning-to-americans-after-fbi-trump-raid-greatest-threat-to-our-country-right-now-is-clearly-internal_4658838.html?utm_source=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2022-08-12&utm_medium=email&est=bO9Y7bNgKVx9h73kG7%2BNvVK05AYg4yFNilhUvjCtNv6b2YmXdW9J587GR82JLk3bXLhSAg%3D%3D

Den pensionerade generallöjtnant Michael Flynn har varnat för att USA står inför ett aldrig tidigare skådat hot från insidan i kölvattnet av FBI:s razzia mot tidigare president Donald Trumps hem i Florida tidigare i veckan.

Den tidigare chefen för Defense Intelligence Agency och nationell säkerhetsrådgivare till Trump sa att även om USA står inför en rad externa hot från den kinesiska regimen till Iran, ”är det största hotet mot vårt land just nu helt klart internt.”

”Säkerhetsstatskomplexet och säkerhetsstatens komplexiten – när det har vuxit med stormsteg under de senaste 20 åren eller så – går det nu om vårt regeringssystem och vår rättsstat”, sa Flynn i en Intervju 11 augusti med programmet ”Capitol Report”NTD Television Network, Epoch Times systermedia.

”Vi kan inte längre förneka det.”

Epoch Times foto

”Oamerikansk”

Flynn blev inte förvånad över razzian mot den tidigare presidentens Mar-a-Lago-egendom, och pekade på hans egna erfarenheter av att vara måltavla för FBI.

Den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren var föremål för en FBI-utredning 2016 medan byrån undersökte påstådda kopplingar mellan Trumps presidentkampanj 2016 och Ryssland. FBI hade liten anledning att misstänka kampanjen och Flynn, och dokument som senare släpptes av justitiedepartementet (DOJ) avslöjade att agenter ansåg att Flynns fall borde avslutas.

Flynn anklagades i slutet av 2017 för att ha ljugit för FBI under en intervju i januari 2017 om hans samtal med den dåvarande ryske ambassadören i USA Sergej Kislyak. Flynn erkände sig skyldig senare samma år, men drog sedan tillbaka sin vädjan.

DOJ flyttade för att lägga ner åtalet i maj 2020, efter att ha funnit att FBI inte hade något legitimt syfte med att förhöra honom om samtalen med Kislyak, annat än att försöka fånga honom i en lögn, vilket inte är ett korrekt utredningssyfte. Fallet mot Flynn lades ner i slutet av 2020 efter att Trump benådat den pensionerade generalen.

”FBI hade haft ett falskt fall mot mig i över fyra år,” sa Flynn.

”Det var en absolut förföljelse av justitiedepartementet och FBI, och, ärligt talat, delar av det tidigare Vita huset, som vi nu vet är helt falska”, tillade han.

”De visste det från början. Precis som de vet vad som pågår här med president Donald J. Trump”, sa Flynn med hänvisning till FBI-razzian.

Räden ska ha genomförts i samband med DOJ-undersökningen om huruvida Trump tog med sig presidentposter efter att han lämnade ämbetet. Motiveringen för husrannsakningsordern förblir förseglad, även om DOJ gjorde en motion den 11 augusti om att upphäva förseglingen.

Justitieminister Merrick Garland (bilden) sa i avdelningens första kommentarer i ärendet på torsdagen att han personligen godkände beslutet att söka husrannsakan. Garland  avböjde, med hänvisning till federal lag och etiska skyldigheter, att ge ytterligare detaljer om sökningen, men sa att ”avdelningen inte tar lätt på ett sådant beslut.”

”Där det är möjligt är det standardpraxis att söka mindre påträngande medel som ett alternativ till en sökning, och att begränsa varje sökning som görs,” sa Garland.

Den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren uttryckte besvikelse över FBI:s agerande.

”För att de här människorna ska gå in där och göra något så fruktansvärt, är det mest oamerikanska, jag är verkligen mer än upprörd,” sa Flynn.

”Jag står absolut på president Donald J. Trumps och hans familjs sida.”

pensionerad general Michael Flynn

”Gå ut och rösta”

Det enda sättet att motverka vad som händer med landets demokratiska institutioner, sa Flynn, är att medborgarna går ut och röstar.

”Vi kan inte ha 30 procents valdeltagande. I primärval kan vi inte ha 60 procents valdeltagande. I allmänna val måste vi ha 100 procents valdeltagande – folk måste dyka upp till matchen”, sa han.

”Människor måste vakna; sluta förneka det faktum att vi är på väg att förlora hela vårt regeringssystem, hela vår demokrati.”

Amerikaner bör inte avskräckas om de inte direkt kan forma politiken i Washington eftersom, enligt Flynns uppfattning, handlingar på gräsrotsnivå har en nationell inverkan. Människor kan påverka förändringar i sina kyrkor, lokala samhällen, län och skolstyrelser, sa han.

”Människor måste nu stå upp och resa er, och gå ut och delta och göra era röster hörda.”Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: