De hemliga dokumenten om razzian…

2022-08-12

Ibland kan Aftonblaskan lysa till… då jag hittade de hemligstämplade dokumenten där. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8QrrVd/fbi-hittade-hemliga-dokument-hos-trump

Här är de offentliggjorda dokumenten


Domare avslöjar Mar-a-Lago rädorder, avslöjar varför FBI utreder Trump

Av Jack Phillips
 

Den sju sidor långa arresteringsordern som gav FBI tillstånd att genomsöka  president Donald Trumps egendom tidigare i veckan släpptes i fredags, och de visar att Trump är under federal utredning för att hindra rättvisa och andra påstådda kränkningar.

Trump är under utredning för påstådda kränkningar av 18 USC 2071—döljande, avlägsnande eller stympning; 18 USC 793 i spionagelagen – samla in, överföra eller förlora försvarsinformation; och 18 USC 1519 – förstörelse, ändring eller förfalskning av register i federala utredningar, enligt beslutet, som avslöjades av domare Bruce Reinhart på fredagseftermiddagen. En fällande dom enligt dessa stadgar kan leda till fängelse eller böter.

Husrannsakan och beslagsordern visar att FBI-agenter riktade in sig på ”45-kontoret”, alla lagerrum och alla andra rum eller områden inom lokalerna som används eller är tillgängliga för att användas av FPOTUS (före detta president i USA) och hans personal och i vilka kartonger eller dokument som skulle kunna förvaras, inklusive alla strukturer eller byggnader på gården.”

Agenter fick befogenhet att beslagta ”alla fysiska dokument och register som utgör bevis, smuggelgods, frukter av brott eller andra föremål som ägts olagligt”, enligt beslutet. Det inkluderar dokument med klassificeringsmarkeringar och presidentposter som upprättades mellan 20 januari 2017 och 20 januari 2021 – när Trump var i tjänst.

FBI försökte inte få tillgång till att genomsöka privata gästrum, inklusive medlemmar av Mar-a-Lago, enligt beslutet. Tidigare den här veckan beordrade domaren justitiedepartementet att lämna in ett svar efter att flera grupper begärt att ordern skulle hävas.

Federala agenter tog också en uppsättning av påstådda ”tophemliga/SCI”-dokument, fyra uppsättningar ”topphemliga” dokument, tre uppsättningar ”hemliga” dokument och tre uppsättningar ”konfidentiella” dokument, enligt ett fastighetskvitto som inte förseglats tillsammans med fullmakt fredag. Det är oklart vad handlingarna innebar.

Svar

Trumps advokater har hävdat att den tidigare presidenten använde sin auktoritet som president för att ta bort materialet innan han lämnade sitt uppdrag i början av 2021.

”Biden-administrationen är i uppenbar skadekontroll efter deras misslyckade razzia där de beslagtog presidentens bilderböcker, en ”handskriven anteckning” och hemligstämplade dokument,” sa Trumps talesman Taylor Budowich till Fox News när beslutet öppnades på fredagen. ”Denna razzia mot president Trumps hem var inte bara oöverträffad, utan onödig – och de läcker lögner och insinuationer för att försöka bortförklara regeringens beväpning mot deras dominerande politiska motståndare. Det här är upprörande.”

Trump Mar-A-Lago Raid

Justitiedepartementet lämnade på torsdagen in en motion om att upphäva beslutet om inte Trump motsätter sig flytten. Anmälan kom ungefär samtidigt som justitieminister Merrick Garland meddelade att han personligen godkände FBI:s sökning i Florida.

”Jag kommer inte bara att motsätta mig att dokumenten släpps”, skrev Trump på torsdagen, med hänvisning till FBI:s order. ”Jag går ett steg längre genom att uppmuntra till omedelbar utgivning av dessa dokument,” sade han.

Och på fredagen publicerade Trump att de dokument som FBI påstods ha beslagtagit var ”alla icke hemliga sekretessbelagda” och agenter ”de kunde ha haft [dokumenten] när de ville utan att spela politik och bryta sig in i Mar-a-Lago.” Han tillade, ”Det var i säker förvaring, med ett extra lås satt på enligt deras begäran.”

Tidigare president Obama, skrev han också, ”höll 33 miljoner sidor med dokument, många av dem hemligstämplade. Hur många av dem gällde kärnkraft? Ordet är, massor!”

Washington Post, med hänvisning till icke namngivna källor, rapporterade på torsdagen att vissa dokument relaterade till kärnvapen var bland de föremål som FBI sökte. Men Trump sa på fredagsmorgonen att rapporten är en bluff och en fortsättning på berättelsen om samverkan mellan Trump och Ryssland som drevs av äldre nyhetsmedier som började i slutet av 2016.

Republikanerna har sagt att FBI-razzian utan motstycke är ett politiserat försök att rikta in sig på en före detta president som för närvarande funderar på att ställa upp i valet 2024. Sedan i måndags har flera GOP-lagstiftare uppmanat federala myndigheter att släppa intyget, som skulle ge mer information om vilken information FBI agerade efter när de försökte erhålla ordern.

Sen. Lindsey Graham (RS.C.) skrev på Twitter i fredags att justitiedepartementet ”måste släppa informationen om varför ett beslut var nödvändigt, inte vad som togs … de kan redigera namnen och annan känslig information, men DOJ måste lägga sina kort på bordet.”Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: