Donald Trump säger att Mar-A-Lago har plötsligt blivit överfallet av ”en stor grupp FBI-agenter”

AV  

Donald Trump säger att hans bostad i Mar-A-Lago har plötsligt blivit överfallet av ”en stor grupp FBI-agenter”, och karaktäriserar intrånget som ett politiskt beräknat drag för att hämma den tidigare presidentens framtida politiska ambitioner.

Trump publicerade ett uttalande på sin Truth Social-plattform på måndag kväll där han fördömde razzian mot hans hem som ”inte nödvändig eller lämplig”, och beskrev hans hem som ”under belägring, plundrat och ockuperat.” Även om orsaken till att den federala brottsbekämpningen hade slagit ner på Trumps egendom i Palm Beach, Florida, kommer att följa månader av spekulationer om varför federala åklagare hade riktat sin uppmärksamhet mot den tidigare presidenten för hans agerande i försöket att störta presidentvalet 2020.

”Inget liknande detta har aldrig någonsin hänt en president i USA tidigare”, sa Trump i uttalandet. ”Efter att ha arbetat och samarbetat med relevanta statliga myndigheter var denna oanmälda razzia mot mitt hem inte nödvändig eller lämplig”.

Trump kallade razzian ”åklagarens förseelser” och en ”beväpning av rättsväsendet” och sa att razzian kläcktes av ”radikala vänsterdemokrater som försökte hindra honom från att kandidera till presidentposten 2024. Trump liknade denna behandling vid korruptionen  ”som förekommer i tredje världens länder.”

”De tog sig till och med in i mitt kassaskåp!” sa Trump. ”Vad är skillnaden mellan detta och Watergate, där agenter bröt sig in i demokraternas nationella kommitté? Här, omvänt, bröt sig demokrater in i USA:s 45:e presidents hem.”

Trump syftade på Watergate-skandalen som ledde till att president Richard Nixon avsattes. 1972 bröt sig ett team av män in i Washington DC:s Watergate-komplex där den demokratiska nationella kommittén hade sitt kontor. Inbrottstjuvarna agerade på order av G. Gordon Liddy, en FBI-agent som arbetade för Nixons omvalskommitté, för att felsöka DNC-telefoner.

Gripandet av fem män ledde till en av de värsta politiska skandalerna i USA:s historia.

Trump erbjöd inte någon officiell anledning till razzian, och justitiedepartementet har varit tystlåtet om sina avsikter gällande den tidigare presidenten som fortsätter att styra i det republikanska partiet. Men parlamentets 6 januari kommitté har hållit en serie nationellt tv-sända utfrågningar som har tolkat Trump som ett försök att hindra kongressen från att certifiera presidentvalet 2020.

William Barr, Trumps tidigare justitieminister, sa i fredags att de påstådda olagliga bevisen mot hans gamla chef hopade sig. Under ett framträdande på CBS News kallade Barr de senaste stämningarna av storjuryn för högt uppsatta Trump-administrationstjänstemän för ”betydande”.

National Archives and Records Administration sökte tidigare i år hjälp från FBI för att hämta 15 kartonger med hemligstämplade dokument som Trump påstods ha tagit till sin resort i Florida, enligt rapportering från The Washington Post.

Trump har förnekat att han gjort något fel i samband med presidentvalet 2020 eller att han hanterat dokumenten felaktigt.

När mellanårsvalet 2022 närmar sig har spekulationerna ökat om att Trump kommer att göra en ny kanditatur för Vita huset. I slutet av förra månaden sa Trump i en podcast att det skulle vara ”mycket svårt för mig att inte kandidera, om jag ska vara ärlig”. Nyligen sågs hans son, Eric Trumpbära en golfbag med orden ”Trump 2024”.

Newsweek har kontaktat justitiedepartementet för en kommentar.

https://www.bitchute.com/video/5OUGWjWQfS5Y/Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: