Har de som stöder Ukraina blivit förda bakom ljuset?

6 augusti 2022
Analys av Dr Joseph Mercola
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/08/06/ukraine-war-biowarfare-and-theft.aspx?ui=ae52def4047b28e6db9f70c188470615aa128943229cf8be57252b8032978d4f&sd=20210220&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1ReadMore&cid=20220806_HL2&mid=DM1231644&rid=1568991940

BERÄTTELSEN I ETT ÖGONKAST

  • I åratal erkändes Ukraina som en av de mest, om inte ”den” mest, korrupta nationen i Europa. De höll fast vid det ryktet ända fram till den dag då Ryssland invaderade det, då media världen över plötsligt började skriva om historien
  • Några dagar efter att ha avskedat flera topptjänstemän, utfärdade Zelensky också en svartlista över amerikanska ”pro-ryska propagandister”, som inkluderar senator Rand Paul, R-Ky, före detta rep. Tulsi Gabbard, D-Hawaii och den oberoende journalisten Glenn Greenwald.
  • Efter att ha tagit emot miljarder dollar från amerikanska skattebetalare vill Zelensky nu tysta amerikanska politiker och journalister som ifrågasätter regeringens användning av medel och USA:s fortsatta inblandning i Ukrainakonflikten – ett drag som väcker frågor om att Ukraina är en bastion för demokrati och frihet.
  • USA:s bistånd till Ukraina kan vara ett korrupt system för att stjäla skattebetalarnas medel, tvätta pengarna genom Ukraina och sedan föra tillbaka pengarna i händerna på den transnationella säkerhetseliten
  • En annan vinkel som kan hjälpa till att förklara USA:s stöd till Ukrainas auktoritära regim är att vi har ett antal biolaboratorier i Ukraina, vars syften den amerikanska regeringen är angelägen om att skymma. Ryssland hävdar att det kommer att släppa en omfattande rapport före USA:s mellanårsperiod som beskriver hur toppdemokrater underlättade olaglig forskning om biologisk krigföring i Ukraina, i samarbete med Big Pharma, som i sin tur skickade massiva kampanjbidrag tillbaka till demokraterna

I åratal erkändes Ukraina som en av de mest, om inte ”den” mest, korrupta nationen i Europa. Det höll fast vid det ryktet hela vägen fram till den dag Ryssland invaderade, då media världen över plötsligt började skriva om historien.

Vittvättar Ukrainas korruption och auktoritarism

Som noterat av Ted Galen Carpenter, en senior stipendiat för försvars- och utrikespolitiska studier vid Cato Institute, i en nykter och klarsynt artikel, publicerad i april 2022: 1

”Uttalanden från amerikanska och andra västerländska tjänstemän, såväl som genomgripande konton i nyhetsmedia, har skapat en förbluffande missvisande bild av Ukraina. Det har gjorts en samlad ansträngning för att framställa landet inte bara som ett offer för brutal rysk aggression, utan som ett modigt och ädelt bålverk av frihet och demokrati …

Förespråkarna för den berättelsen hävdar att det pågående kriget inte bara är ett bråk mellan Ryssland och Ukraina om Kievs ambitioner att ansluta sig till Nato och Moskvas territoriella anspråk på Krim och Donbas. Nej, de insisterar – kriget är en del av en global kamp mellan demokrati och auktoritärism …

Uppfattningen att Ukraina var en så tilltalande demokratisk modell i Östeuropa att landets blotta existens skrämde Putin kan vara en tröstande myt för amerikanska politiker och förståsigpåare, men det är en myt. Ukraina är långt ifrån en demokratisk-kapitalistisk modell …

Verkligheten är grumligare och oroligare: Ukraina har länge varit ett av de mer korrupta länderna i det internationella systemet… Ukrainas meritlista när det gäller att skydda demokrati och medborgerliga friheter är inte mycket bättre än dess prestation mot korruption. I Freedom Houses rapport från 2022 är 2 Ukraine listad i kategorin ”delvis fri”, med en poäng på 61 av 100 möjliga …

Redan innan kriget bröt ut fanns det fula exempel på auktoritarism i Ukrainas politiska styrning… Den nynazistiska Azovbataljonen var en integrerad del av president Petro Porosjenkos militär- och säkerhetsapparat, och den har behållit den rollen under Zelenskys presidentskap …

Man kan fördöma Putins agerande och till och med heja på Ukrainas militära motstånd utan att fostra en falsk bild av Ukrainas politiska system. Landet är inte en symbol för frihet och liberal demokrati, och kriget är inte en existentiell kamp mellan demokrati och auktoritärism. I bästa fall är Ukraina en korrupt, kvasidemokratisk enhet med oroväckande repressiv politik.

Med tanke på den nyktra verkligheten är uppmaningar till amerikaner att ”stå med Ukraina” felplacerade. Att bevara Ukrainas självständighet och territoriella integritet är absolut inte värt att USA riskerar krig med ett kärnvapenbeväpnat Ryssland.”

Media ”återupptäcker” Ukrainas korrupta förflutna

Med tanke på hur mainstreammedia har tjatat om Zelensky och föreställt honom som en hård kämpe för demokrati, var det förvånande att se Associated Press och NPR plötsligt återbesöka Ukrainas historia av korruption. En artikel den 20 juli 2022, ursprungligen publicerad av AP och återpublicerad av NPR, säger: 3

”Ukrainas president Volodymyr Zelenskyys avskedande av högre tjänstemän kastar ett obekvämt ljus över en fråga som Biden-administrationen till stor del har ignorerat sedan kriget bröt ut med Ryssland: Ukrainas historia av skenande korruption och skakig styrning.

När den går vidare med att tillhandahålla tiotals miljarder dollar i militärt, ekonomiskt och direkt ekonomiskt stöd till Ukraina och uppmuntrar sina allierade att göra detsamma, brottas nu Biden-administrationen återigen med långvariga oro över Ukrainas lämplighet som mottagare av massiva infusioner av amerikanskt bistånd.”

Den plötsliga kritiken kommer i hälarna på Zelenskijs avskedande av sin högsta åklagare, hans underrättelsechef och flera andra högre tjänstemän, som hävdar att de är spioner eller kollaboratörer med Ryssland.

Zelenskij har också dragit på sig när det kommer till att utse en ny antikorruptions-åklagare, något som skulle ha inträffat i december förra året, och som enligt USA:s ambassad i Kiev ”undergräver anti-korruptionsbyråernas arbete”.

Zelensky svartlistar amerikaner efter att ha fått miljoner från skattebetalarna

Några dagar efter att ha sparkat sina högsta tjänstemän, utfärdade Zelenskys Center for Countering Disinformation – etablerat 2021 – också en svartlista över amerikanska ”pro-ryska propagandister”, som inkluderar senator Rand Paul, R-Ky, före detta rep. Tulsi Gabbard, D. -Hawaii, oberoende journalist Glenn Greenwald, pensionerade överste Douglas Macgregor och University of Chicago professor John Mearsheimer4

Som noterat av Fox News-värden Tucker Carlson, ”Nu har den ukrainska regeringen beslutat att de kan införa censur i vårt land.” Carlson ifrågasatte hur president Biden möjligen kan hävda att vi ”försvarar demokratin” genom att skicka miljontals amerikanska skattebetalardollar till Ukraina.

Detta görs samtidigt som Zelenskij förbjuder alla oppositionspartier – 11 totalt – och svartlistar amerikanska politiker och journalister som ifrågasätter användningen av amerikanska skattebetalares medel och vårt engagemang i Ukrainakonflikten. 5 Det verkar snarare att vi hjälper auktoritärism, eller hur? Greenwald, som dök upp i Carlsons program för att diskutera svartlistan, sa: 6

”Ukrainarna har en konflikt med det här grannlandet i Ryssland. De är helt fria att föra vilken krigspolitik de vill. De kan bekämpa Ryssland under de kommande 10 åren om de vill. Men det är inte vad de gör.

De tigger och kräver på sätt och vis att andra länder, inklusive mitt eget, USA, ska förse dem med en till synes oändlig tillgång på vapen och pengar, vilket betyder att vi inte bara har rätten, utan också skyldigheten att diskutera det och fråga om det ligger i det amerikanska folkets intresse att göra.”

Ukraina är ingen försvarare av demokrati

I videon överst i den här artikeln har jag inkluderat tre avsnitt av ”The Jimmy Dore Show” där Dore diskuterar denna och andra nyheter kring Ukrainakriget. I det första segmentet granskar han tidigare nyhetsartiklar som diskuterar Ukrainas korruption. Upprepade gånger, 2014, 2015 och därefter, förklarades Ukraina som det mest korrupta landet i Europa.

I det andra segmentet granskar Dore hur Zelensky var tänkt att rensa ut korruption och inleda en ny era av gott styre. Det hände dock inte.

Panama Papers 7 , 8 – som beskrivs som ”en gigantisk läcka av mer än 11,5 miljoner finansiella och juridiska dokument [som] avslöjar ett system som möjliggör brott, korruption och missförhållanden” – har avslöjat Zelensky, hans fru och flera medarbetare som äger ”dolda offshore” tillgångar”, väcker misstankar om att Zelenskij kan vara lika korrupt som sina föregångare.

Det tredje Dore Show-segmentet granskar Ukrainas svarta lista över pro-ryska journalister, som nämnts, inkluderar Greenwald, Scott Ritter, Jeffrey David Sachs och många andra. Det fina med att bli misskrediterad av mainstream media är att de avslöjade för dig vem som faktiskt talar sanning.

Vad händer med amerikanska vapen i Ukraina?

Man undrar om USA:s ”stöd” till Ukraina också kan vara ett korrupt system i och för sig. Som medgavs av CNN, 9 vet inte den amerikanska regeringen vad som händer med miljarder dollars militär hårdvara och ammunition som fraktas till Ukraina.

Förnödenheterna går inte att spåra och den uppenbara risken är att vapnen kan hamna i händerna på miliser och terrorister. Detta är dock ”en medveten risk som Biden-administrationen är villig att ta”, säger CNN. Under tiden skickar USA och NATO helt enkelt över allt Zelensky hävdar att han behöver. Enligt CNN: 10

”Lastbilar lastade med pallar med vapen som tillhandahålls av försvarsdepartementet plockas upp av ukrainska väpnade styrkor – främst i Polen – och körs sedan in i Ukraina,” sa Kirby, ”då är det upp till ukrainarna att avgöra vart de går och hur de är tilldelas inom sitt land.”

Stöld genom ändlös krigföring

Som noterades av Wikileaks grundare Julian Assange 2011, var syftet med det afghanska kriget – det längsta kriget i USA:s historia, som varade från 1999 till 2021 11 – inte att underkuva Afghanistan. Det var att tvätta pengar genom krig.

”Målet var att använda Afghanistan för att tvätta bort pengar från USA:s skattebas, från de europeiska ländernas skattebaser, genom Afghanistan, tillbaka i händerna på den transnationella säkerhetseliten. Det är målet. Dvs. Målet är att ha ett oändligt krig, inte ett framgångsrikt krig”, sa Assange.

Är Ukraina bara ytterligare en upprepning av samma system? Det börjar se ut så. Istället för att skicka diplomater och uppmana Ukraina att förhandla om fred, insisterar Nato-alliansen på att Ukraina kämpar till sista man och skickar vapen och ekonomiskt bistånd som snabbt försvinner i ett ökänt svart hål.

Vad är målet med att hjälpa Ukraina?

Problemet för Nato och USA är att människor i allt högre grad blir medvetna om det faktum att saker och ting inte stämmer. Varför är vi inblandade i denna konflikt? Vi försvarar helt klart inte ”demokrati”; tvärtom. Vi bistår och stödjer en auktoritär regim – och verkliga nazistiska anhängare.

Som rapporterats av Jeff Childers, president och grundare av Childers Law Firm, i ett blogginlägg den 19 juli 2022: 12

”The Economist skrev en artikel i går med rubriken ”Blir Amerika trött på det långa kriget i Ukraina?” Tja. Jag blev omedelbart misstänksam, för Ukrainakriget har inte varat så länge…

Sent i artikeln satte The Economist sitt tobaksbefläckade finger på bläckfisken som markerar det verkliga problemet: ‘Mr. Bidens mål i kriget är oklart. Hans administration har slutat prata om att hjälpa Ukraina att ”vinna” och talar istället om att förhindra att det besegras.’

Det är problemet, okej. Vad ÄR målet, Joe? Om det är ”vinnande”, hur ser det ens ut och hur kommer vi dit? … Det verkar som om de krigsvänliga ukrainarna vill att USA bara ska hoppa över den röriga mitten och hoppa direkt in i ett direkt krig med ryssarna, för att lära dem en läxa eller något.

Men ryssarna har kärnvapenmissiler och domedagsubåtar och till och med kärnvapentorpoeder för guds skull. Ett fullständigt kinetiskt globalt krig kommer inte att hjälpa ukrainarna alls. Förmodligen precis tvärtom. Det är magiskt tänkande.”

Totalitarismens uppgång i Amerika

USA:s stöd för en auktoritär regim som Ukraina förklaras kanske bäst av insikten att USA självt har skiftat i den riktningen. Enligt den amerikanske filosofen, samhällskritikern och kognitionsvetaren Noam Chomsky13 som dök upp i Russell Brands podcast i juli 2022, lever USA ”under en sorts totalitär kultur, som aldrig har funnits under min livstid och är mycket värre på många sätt än Sovjetunionen före (Mikhail) Gorbatjov.

Orsaken till denna kulturella förändring tror Chomsky kan spåras tillbaka till censuren av globala nyheter. I grund och botten lever de flesta amerikaner i en ekokammare, där det inte finns någon mångfald av åsikter, särskilt inte från uppfattade motståndare:

”Om du i dag i USA vill ta reda på vad Rysslands minister (Sergey) Lavrov säger, kan du inte göra det. Det är spärrat. Amerikaner får inte höra vad ryssarna säger,” sa Chomsky till Brand. ”Kan inte få rysk tv, kan inte komma åt ryska källor …

Du vill ta reda på vad motståndarna säger, vilket är av yttersta vikt… Men USA har infört begränsningar för informationsfriheten, vilket är häpnadsväckande och som faktiskt går utöver vad som var fallet i post (Joseph) Stalin och Sovjetunionen Ryssland.”

Biolab-vinkeln

En annan vinkel som kan hjälpa till att förklara USA:s stöd till en tydligt auktoritär och antidemokratisk regim är det faktum att vi har ett antal biolaboratorier i Ukraina, vars syften den amerikanska regeringen är angelägen om att skymma. Childers tar upp detta också: 14

”Nästa berättelse kan möjligen vara den mest betydelsefulla nyheten jag någonsin rapporterat, och jag tror inte att jag överdriver. Nyheten är att vice ordförande för den ryska statsduman (kongressen) Irina Yarovaya gav en uppdatering i går om Rysslands officiell utredning av amerikanska Biolabs i Ukraina.

Det ryssarna säger är inte vackert. Och de säger sig ha ett berg av bevis. Hittills har USA inte värdigt att svara på någon av de dödligt allvarliga anklagelserna.

Kom ihåg att i maj presenterade ryssarna bevis för FN:s säkerhetsråd och hävdade att USA hade utfört olaglig utveckling av biovapen – OCH TEST – i Ukraina, inklusive anklagade de tre senaste demokraternas administrationer för att arbeta med George Soros, Bill Gates och Big Pharma för att bryta fördrag, utveckla illegal vapenteknologi, släppa ut biovapen i Ukraina, testa vapnen på soldater och mentalpatienter, och – framför allt – infektera det ryska folket och grödor …

Ett anmärkningsvärt diagram visar alla påstådda spelare som går långt utöver de som nämnts ovan, och inkluderar Pfizer, Bill och Melinda Gates Foundation och andra.

USA:s samordning av biologiska laboratorier och forskningsinstitut i Ukraina

Ryssarna anklagade toppdemokraterna för att underlätta illegal forskning för militära ändamål i förbund med stora läkemedel, som togs in närhelst det fanns tester eller läckor, för att utveckla lukrativa behandlingar för de nya sjukdomarna.

I gengäld, hävdade ryssarna, skickade stora läkemedel massiva kampanjbidrag tillbaka till demokraterna, vilket gjorde en olycksbådande och demonisk viral feedback-loop.”

Enligt Yarovaya inkluderar de viktigaste hjärnorna i denna konspiration USA:s demokratiska parti, Barack Obama, Hillary Clinton, Joe Biden och George Soros. Den amerikanska regeringen har under tiden inte gjort något för att motverka dessa ryska anklagelser, annat än att avfärda dem som ”rysk desinformation” ovärdig att ge så mycket som ett svar.

Childers misstänker att Bidens försök att inrätta en styrelse för desinformation till och med kan ha varit en ”ansträngning att skruva ett ännu tätare lock” på biolabs berättelse, eftersom Nina Jankowicz, utvald att leda styrelsen, tidigare arbetat för Zelensky själv. Hon arbetade också för det ukrainska utrikesdepartementet. 15

Rysk rapport att släppa före mellanperioderna i USA

Enligt Yarovaya avser den ryska regeringen att släppa en omfattande rapport om USA:s biolaboratorier i Ukraina någon gång innan mellanårsvalet i USA. I sin statusuppdatering till den ryska lagstiftaren den 18 juli 2022, sade hon: 16

”Som bevis i dag kan den parlamentariska kommissionen redan presentera fakta om att biolaboratorier som övervakas av Pentagon på Ukrainas territorium inte uppfyllde säkerhetskriterier. I det nuvarande sättet för sin verksamhet utgjorde och utgör de ett kolossalt hot för medborgare i Ukraina och för hela världen.

Anläggningen var inte bara osäker. Trots att de arbetade med farliga virus och patogener fanns det också en läcka. Det är ganska troligt att detta förklarar tillväxten av epidemier i Ukraina.

Men troligtvis var de som skapade dessa laboratorier intresserade av att se till att [de] inte var tillräckligt skyddade, inte bara för korruption, utan också för att utföra ett levande experiment; på så sätt att övervaka vad befolkningens reaktion skulle bli, hur dödligheten skulle bli, vilka konsekvenserna skulle bli.”

Ryssarna anklagar USA för avsiktlig vårdslöshet

För att vara tydlig, anklagar ryssarna USA för avsiktlig vårdslöshet, vilket inte är en liten sak. Som noterat av Childers verkar samma sak ha hänt i Wuhan.

Från 2018 och framåt utfärdade det amerikanska utrikesdepartementet rapporter där utredarna varnade att labbet var dåligt kört och redo för en olycka. Spola framåt till slutet av 2019, och SARS-CoV-2 dök mystiskt upp precis i närheten av samma labb.

Nu är alla tjänstemän som medger att covid var eller kan vara resultatet av en labbläcka också noga med att säga att det måste ha varit en olycka. Men om ett labb är avsiktligt oaktsamt, är en efterföljande läcka verkligen oavsiktlig?

Poängen som ryssarna tycks göra är att det inte alls är slumpmässigt. Avsiktlig försummelse gör det dock möjligt för den ansvarige parten att låtsas att en avsiktlig frigivning var oavsiktlig. På så sätt är de inte skyldiga till ett brott. Men det är inte allt. Childers fortsätter: 17

”Ryssarna påstod också att de amerikanska gärningsmännen gömmer sig bakom” djurforskning; ytterligare dölja sin skuld genom att genetiskt ympa mänsklig infektionskapacitet på existerande djurvirus, så att de kan göra anspråk på naturligt ursprung för de nyutvecklade insekterna. Som med COVID. Eller apkoppor …

Yarovaya sa att resultatet av all denna avsiktliga vårdslöshet har varit ”oförutsedda situationer över hela världen.” Hon pekade på USA för det nya appoxutbrottet. ”Allt relaterat till coronaviruset, apkoppor, bör sökas i provrören på amerikanska laboratorier”, sa hon.

Av en helt slumpmässig slump experimenterade samma Wuhan Institute of Virology där COVID utvecklades också med apkoppor … Eftersom ryssarna namnger specifika individer, börjar det se ut som att ryssarna planerar att lansera en internationell brottsling i Nürnbergstil. klagomål i den stil som så många amerikaner har önskat.”

”Game of Nuclear Chicken”

Om Childers misstänker att ryssarna planerar ett klagomål i Nürnberg-stil är det inte konstigt att den amerikanska regeringen försöker lägga locket på anklagelserna, även med risk för att deras tystnad framstår som kränkande i sig.

Childers tror också att Kina kan ansluta sig till Ryssland i denna ansträngning, eftersom Rysslands motivering för att invadera Ukraina för att ta ner farliga biolabb också skulle ”skapa en snygg motivering för en kinesisk invasion av Taiwan.” Som det visar sig är Taiwan hem för häpnadsväckande 1 251 biolabb som tjänar ”medicinska, jordbruks-, mat- och miljöbehov.”

Minst 31 av dessa labb arbetar med ”virologi, bakteriologi, parasitologi, mykologi och vektorbiologi”, och ett, ett biosäkerhetsnivå 4 (BSL4)-labb i norra Taiwan tillhör militären. Så Kina skulle lätt kunna motivera en invasion av Taiwan genom att säga att det finns osäkra biokrigföringsanläggningar där.

”Alla dessa anklagelser – helt ignorerade av företagsmedia – är otroligt allvarliga”, konstaterar Childers. 18 ” Ryssarna anklagar USA för en biologiskt massförstörelsevapenattack. Det har länge varit USA:s officiella policy att en biovapenattack är likvärdig med en kärnvapenattack och skulle motivera ett kärnvapensvar.

Det spelar ingen roll om de har rätt. Ryssarna verkar tro att de är juridiskt motiverade att hämnas mot USA med massförstörelsevapen. Och de bygger fallet med hjälp av en massa skumma saker som USA och dess allierade i djupledda företag har ägnat sig åt.

Det skulle verkligen vara ett bra tillfälle för den amerikanska regeringen att säga ifrån och bli helt transparent om det legitima syftet bakom alla dessa labb. Förutsatt att det FINNS ett legitimt syfte.

Men förövare, vilka de än är, skulle nästan säkert riskera kärnvapenkrig för att skydda sina hemligheter om bara hälften av vad ryssarna säger är sant. Så, medvetet eller inte, vi är alla involverade i en dödlig omgång kärnkraftskyckling. Och vår förare är Joe Biden.”

Finns det en utväg?

I en intervju med Lex Friedman diskuterade filmskaparen Oliver Stone historien om korruption i Ukraina – detaljerad i hans film ” Ukraina on Fire ” – propagandan kring den nuvarande Ryssland-Ukraina-konflikten, och hans förståelse för varför Ryssland agerar som det är .

I slutet av den intervjun frågade Friedman Stone om han tror att vi kan gå tillbaka från randen av kärnvapenkrig. Stone svarade:

”Ja, [genom] förnuft … och sedan diplomati. Prata med killen. Mr. Biden, varför inte lugna dig och gå och prata med Mr. Putin i Moskva. Och försök att föra en diskussion utan att falla in i ideologier .”

Förutsatt att den amerikanska regeringen i allmänhet och Biden i synnerhet inte är inblandade i kriminella biokrigföringsaktiviteter i Ukraina, så är Stones förslag rimligt. Men om deras handlingar är baserade på ett behov av att skydda en smutsig hemlighet (eller två), så skulle diplomati inte ens finnas på menyn med alternativ.

Ryssland skulle förmodligen vilja ha sitt pund kött. De skulle vilja att rättvisa ordnas, vilket i fallet med olaglig tillverkning av biokrigföring kan innefatta livslångt fängslande av vissa individer. När man ser hur Biden är på Rysslands lista över ”nyckelkonspiratörer”, verkar det rimligt att anta att han inte skulle bli släppt lätt .

Och det för oss direkt tillbaka till Childers förutsägelse, som är att förövarna ”nästan säkert skulle riskera ett kärnvapenkrig för att skydda sina hemligheter om bara hälften av vad ryssarna säger är sant.”

Så även om tredje världskriget hittills har varit ett informationskrig som förts mot allmänheten, är kärnvapenkrig mellan nationer fortfarande en möjlighet – tack vare korruption på högsta nivå, vilket förhindrar diplomatiska lösningar.

– Sources and References


Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: