Ledaren 189 – Politikernas smutsiga samarbete med tech-bolagen

2022-07-29
Karl-Olof Arnstberg

Google, som äger Youtube, har utformat ett repressivt system för att tysta misshagliga röster. De kan utdela strikes (varningar) för att kontoinnehavare brutit mot någon av Youtubes community guidelines. Efter tre varningar blir kanalen permanent bortplockad. Google har tillsatt en ny censurmyndighet ledd av 42-åriga Sara Övreby, bosatt på Södermalm. Hon har sagt ”När nu många vänder sig till Google och Youtube för att hitta information kring valet är det extra viktigt att våra plattformar inte missbrukas.” Hon har också sagt att det mesta av det censurerade materialet plockas bort redan innan det läggs ut på Youtube.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: