Vad är pengar?

Money makes the world go ‘round” skrevs det en gång. Pengar – vad är det egentligen? Vad det bör vara, är inget annat är en värdebeskrivande enhet för att samhället ska kunna ha arbetsfördelning. Alla ska inte behöva vara självförsörjande helt enkelt, då olika människor behöver bidra med olika saker för att samhället ska fungera och utvecklas. Beskriver våra pengar något egentligt realvärde i dagsläget?

Vad ÄR våra ”pengar” idag, ens? När man talar om för människor att minst 98% av de cirkulerande ”pengarna” i samhället idag består att räntebelastade krediter – som bara finns i bankernas balansräkningar – ja då möts man minst sagt av en del skepticism. Fler människor än någonsin börjar dock förstå hur det egentligen ligger till. Vad är egentligen det grundläggande problemet med skapandet av vårt allmänna betalningsmedel? Inte minst – vilka är det egentligen som skapar våra pengar? Vad leder det till när privata vinstmaximeringsintressen kontrollerar samhällets allmänna betalningsmedel?

Bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken. Detta är grundbulten till varför samhällsutvecklingen har sett ut som den gjort. Det kunde aldrig blivit på något annat sätt, helt enkelt. Men när det nu börjar bli uppenbart för många fler människor att den ekonomi vi lever inom inte riktigt verkar till samhällets bästa, och med tanke på att det finns en hel del missuppfattningar runt ekonomin – och att detta bara görs värre av hur bankernas företrädare handskas med sanningen, så ska vi ta det här en gång till – i lite mer detalj.

Först går vi igenom exemplet med husfinansiering och hur det fungerar, för att sedan ta hela grundproblemet i mer pedagogiska termer. Det är viktigt att förstå detta nu!

#CarlNorberg#DeFria Vidare läsning: https://bladet.se/nyheter/pengarrante…
De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 – 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se
HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.seKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

%d bloggare gillar detta: