Besök på Gävle lasarett, rörande min hustru Anna-Gretha Ljungbecks sjukdom och slutliga död på Strokekliniken den 25 maj 2022.

2022-07-12

Olle Ljungbeck

Tidigare publicerat: https://bakomkulisserna.biz/2022/07/01/blir-man-verkligen-vardad-pa-gavle-sjukhus/


Klockan 11.00 tisdagen den 12 juli besökte jag och min dotter Gudrun Ahrman, dr Stefan Soneberg för att få ett klarläggande om min hustru Anna-Grethas död.
och äntligen få en förklaring till varför min hustru fallit och svårt skadat sig. Skador som slutligen vållade hennes död. Närvarande var viss personal samt repr från patientnämnden. Men det hör till saken att Soneberg inte tillät ”vårdande” personal att närvara eller yttra sig.

Anna-Gretha fördes den 13 maj med ambulans till strokenheten efter en mindre
stroke. Hon tog sig själv med rullator till ambulansen varefter hon forslades
till sjukhusets strokeavdelning. Den 15 på förmiddagen ringde jag sjukhuset och
bad att få komma till henne där. Jag fick då det chockerande svaret att det varit en ”fallolycka”. Inte att hon ramlat som det står i patientjournalen.

När jag  jag kommer in i rummet finner jag min hustru liggande medvetslös
med blåmärken från pannan ned till bröstet . Ett ögonbryn har måst sys pga av fallet. Likaså har hon fått kraftiga blodutgjutningar i hjärnan och en blodpropp.
Självklart blir jag chockad, men detta är ett för svagt ord i sammanhanget.

Dr Stefan Soneberg som äntligen kallat till ett möte om det inträffade försöker då på sitt sätt förklara det inträffade. Hela tiden är hans argumentation ett försök att försvara sig själv och bl a förklara det inträffade med ”för lite resurser” och ”för lite personal”. Detta resonemang håller inte. Anser han som chef att han har för lite personal vilket som, som i det här fallet kan leda till dödsfall, skall han ovillkorligen begära ytterligare sådan. Alternativt lämna tjänsten. I annat fall gör han sig själv ansvarig för det inträffade.

Enligt honom hände följande. Hon placerades i sjuksäng – som enligt honom var försedd med skyddsgaller (?) Eftersom ingen var närvarande när händelsen inträffade har jag inte fått några tydliga tidsuppgifter än natten till torsdagen den 14 maj. Man fann henne liggande huvudstupa med huvud och bröst i golvet och fötter och ben ”låsta” i sängen. Sålunda en situation som inneburit att hon handlöst fallit i golvet (och kanske förlorat medvetandet) utan att komma loss med ben och fötter. Framsidan av ansiktet hade sålunda fått ta emot detta fruktansvärda slag när hon nådde golvet. En fruktansvärd situation för en frisk människa men hur har det då inte varit för en nästan förlamad sådan!

Men inte nog härmed utan hon fastnade i denna fruktansvärda ställning efter som inte rummet var bemannat. Bla a spräckte hon ett ögonbryn, kraftig blodutgjutning i hjärnan samt en propp i denna. etc.



Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, ,

2 svar

 1. Fick hon en stelkrampsspruta därför att de sydde ögonbrynet ?
  Min mamma föll på sjukhuset och fick sys två stygn i bakhuvudet och de gav henne en stelkrampsspruta utan att fråga mig. Jag hade sagt nej för hon tålde inte aluminium. Dygnet efter släpade hon benet därför att kroppen började stöta ut skruvarna efter ett lårbensbrott.

  Hon blev oförmögen att gå och de sa att det var för att mamma fått TIA-attacker som inte kunde ses på någon provtagning. Så småningom kom skruvarna fram ur huden fram på höften. Vid det laget var det omöjligt att få kontakt med mamma. Hon var så förstörd av sin allergi mot färgämnet Titandioxid som finns i de flesta mediciner.

  Titandioxid har nyligen förbjudits i livsmedel men inte i läkemedel och det är inga stora rubriker om det. Till mig sa doktorerna att det var inte vetenskapligt bevisat att man inte tål färgämnen.
  Det fastän tandvårdsskadeförbundet hävdade att de flesta amalgamskadade inte tål färgämnet.

  De rättsliga instanserna behövde bara skriva att de arbetat efter vetenskap.
  Det sa också enhetschefen och en sjuksköterska på Birgittagården i Rimbo att de gjorde och det innebar att min väninna fick ligga ensam utan adekvat vård i sin lägenhet under 2018.
  Hon fick kontraktioner i benen och blev rullstolsbunden.

  Skolmedicinens personal har gått i Rockefelllers skola och de är okunniga och döljer det med att vara dryga och de har ingen som helst empati för de sjuka och absolut inte de som är gamla.
  Därtill har de ett korrupt rättssystem och myndigheter som stöttar dem.

  Man kan absolut INTE lämna sina anhöriga ensamma när de blir inlagda på sjukhus. Därtill behöver ni officiellt vara god man till er anhöriga , att vara dotter , man eller förälder betyder ingenting. Det är staten som bestämmer.

  Gilla

 2. Det som hänt din hustru är inte på något sätt försvarbart. Det är oerhört cyniskt ! Jag är av den åsikten att du bör snarast väcka ett åtal mot denna s.k. Läkare. Han måste ta ansvar för sitt tjänsteutövande inför en granskande domstol. Det får inte gå till så att en människa överhuvudtaget kan utsättas för något sådant här. Det finns aldrig några ursäkter att man ska kunna förolyckas inom vård funktionen i vårat land på ett sådant sätt att man mister livet om inte det är oreservabelt, vilket det i ditt fall absolut inte var. Detta är det skamligaste jag någonsin hört om hur människor behandlas inom vår sjukvård. Dessa människor ska ögonblickligen ställas till svars och förflyttas ur tjänst snarast möjligt. Om inte straffas med uppsåt till annans död. Mina seriösaste kondoleanser. ??Ulf Mårtensson

  Hämta Outlook för iOShttps://aka.ms/o0ukef ________________________________

  Gilla

%d bloggare gillar detta: