NASA medger att klimatförändringar sker på grund av förändringar i jordens solbana, inte på grund av stadsjeepar och fossila bränslen

jorden i brand

Ethan Huff
Natural News
fre, 30 aug 2019

https://www.sott.net/article/420049-NASA-admits-

I mer än 60 år har National Aeronautics and Space Administration (NASA) känt till att förändringarna i planetvädermönster är helt naturliga och normala. Men rymdorganisationen, av vilken anledning som helst, har valt att låta den konstgjorda globala uppvärmningens bluff bestå och sprida sig, till skada för mänsklig frihet.

Det var året 1958, för att vara exakt, när NASA först observerade att förändringar i jordens solbana, tillsammans med förändringar av jordens axiella lutning, båda är ansvariga för vad klimatforskare idag har kallat ”uppvärmning” (eller ” kylning”, beroende på deras agenda). På inget sätt, varken värmer eller kyler människor planeten genom att köra stadsjeepar eller äta nötkött, med andra ord.

Men NASA har hittills misslyckats med att sätta rekordet, och har istället valt att sitta tyst och se när liberaler flippar ut över att världen ska ta slut om 12 år på grund av för mycket boskap eller för många plastpåsar.

År 2000 publicerade NASA information på sin Earth Observatory-webbplats om Milankovitch Climate Theory, och avslöjade att planeten faktiskt förändras på grund av främmande faktorer som absolut inte har något med mänsklig aktivitet att göra. Men återigen, denna information har ännu inte blivit mainstream, cirka 19 år senare, vilket är anledningen till att förvirrade, klimatbesatta vänsterpartister nu har börjat hävda att vi egentligen bara har 18 månader kvar innan planeten dör av ett överskott av koldioxid ( CO2).

Sanningen är dock mycket mer i linje med vad den serbiske astrofysikern Milutin Milankovitch, som Milankovitch Climate Theory är uppkallad efter, föreslog om hur de årstids- och latitudinella variationer av solstrålning som träffar jorden på olika sätt och vid olika tidpunkter, har störst inverkan på jordens förändrade klimatmönster.

De två nedanstående bilderna (av Robert Simmon, NASA GSFC) hjälper till att illustrera detta, där den första visar jorden i en omloppsbana nästan noll och den andra visar jorden i en omloppsbana på 0,07. Denna omloppsförändring avbildas av den excentriska, ovala formen i den andra bilden, som avsiktligt har överdrivits i syfte att visa den massiva förändringen i avståndet som sker mellan jorden och solen, beroende på om den är i perihelium eller aphelion.

variation in orbital eccentricity

variation in orbital eccentricity

”Även den maximala excentriciteten för jordens omloppsbana – 0,07 – skulle det vara omöjligt att visa med upplösningen på en webbsida”, konstaterar Hal Turner Radio Show . ”Ändå, vid den nuvarande excentriciteten på .017, är jorden 5 miljoner kilometer närmare solen vid perihelium än vid aphelium.”

Den största faktorn som påverkar jordens klimat är SOL

När det gäller jordens snedställning, eller dess förändring i axiell lutning, visar de två nedanstående bilderna (Robert Simmon, NASA GSFC) i vilken grad jorden kan förskjutas på både sin axel och sin rotationsorientering. Vid de högre lutningarna blir jordens årstider mycket mer extrema, medan de vid lägre lutningar blir mycket mildare. En liknande situation finns för jordens rotationsaxel, som beroende på vilken halvklot som pekar mot solen under perihelium, kan i hög grad påverka de säsongsbetonade ytterligheterna mellan de två halvkloten.

variation i axiell snedhet

precession

Baserat på dessa olika variabler kunde Milankovitch ta fram en heltäckande matematisk modell som kan beräkna yttemperaturer på jorden som går långt tillbaka i tiden, och slutsatsen är enkel: Jordens klimat har alltid förändrats och är i en konstant tillstånd av flöde på grund av att vi inte har något fel som människor.

När Milankovitch först lade fram sin modell ignorerades den i nästan ett halvt sekel. Sedan, 1976, bekräftade en studie publicerad i tidskriften Science att Milankovitchs teori faktiskt är korrekt och att den motsvarar olika perioder av klimatförändringar som har inträffat genom historien.

1982, sex år efter att denna studie publicerades, antog National Research Council of the US National Academy of Sciences Milankovitchs teori som sanning och förklarade att:

… orbitala variationer förblir den mest grundligt undersökta mekanismen för klimatförändringar på tidsskalor av tiotusentals år och är det överlägset tydligaste fallet av en direkt effekt av förändrad solinstrålning på jordens lägre atmosfär.

Om vi ​​var tvungna att sammanfatta det hela i en enkel fras skulle det vara denna: Den största faktorn som påverkar väder- och klimatmönster på jorden är solen, punkten. Beroende på jordens position mot solen vid varje given tidpunkt kommer klimatförhållandena att variera dramatiskt och till och med skapa drastiska abnormiteter som trotsar allt som människor trodde att de visste om hur jorden fungerade.

Men istället för att omfamna denna sanning, insisterar dagens klimat-”forskare”, tillsammans med vänsterpolitiker och en medskyldig mainstream media, att inte använda återanvändbara matkassar i snabbköpet och inte ha ett elfordon som förstör planeten så snabbt att vi absolut måste implementera globala klimatskatter som lösningen.

”Klimatförändringsdebatten handlar inte om vetenskap. Det är ett försök att påtvinga befolkningen politiska och ekonomiska kontroller från eliten”, skrev en kommentator på Hal Turner Radio Show.

”Och det är ett annat sätt att dela befolkningen mot sig själv, med en del som tror på den globala uppvärmningen av människan och en del som inte gör det, alltså splittra och erövra.”

Du kan läsa hela Hal Turner Radio Show-rapporten på denna länk .Kategorier:klimatet, Media, Rättsstat, Rymden, Världspolitik

2 svar

  1. Dette var ikke noe nytt for meg, dette leste jeg i Milleniums skifte ca ca 2001 januar var jorden nærmest solen etter det begynner jorden også å gå lenger bort fra solen, så kommer denne hellingen i forhold til solen som også gjør at polarsirkelen vil forandre seg fra i dag ca 62 breddegrader som er fastsatt som grensen til polar sirkelen.
    Ja nå ser vi virkningen av den forandringen, men vi går mot ny istid samme om vi liker det eller ikke når vi fra ca 2001 kommer til å gå lenger bort fra solen, så atter en gang kan vi om noen millioner år se at det er vi på den nordlige halvkule som må rømme nærmere ekvator for å overleve mens isen kryper atter ned mot den Engelske kanal og over Nord Europa. Så se også denne sendingen.
    https://rumble.com/v1cajpz-doc-tv-tittel-kommer.html?fbclid=IwAR04KBDvbs7mtGMQG9oHrm2IfZCIX1JNfnB0_2sipfn5fCRGwzxhlo64VsI

    Gilla

%d bloggare gillar detta: