Europeiska unionen avlossar skottet för att starta WWIII i Nederländerna

6 juli 2022 – bunkerville
https://bunkerville.wordpress.com/2022/07/06/european-union-fires-the-shot-to-start-wwiii-in-the-netherlands/

Nederländerna är på väg att förlora många av sina gårdar genom konfiskering. Åtminstone ett försök till det är på gång. Hur kom Nederländerna hit? ”I huvudsak har EU nu uppnått vad Kaiser Wilhelm och Adolf Hitler misslyckades med mellan 1914 – 1945.” Nederländerna är nummer två som exportör av livsmedel, näst efter USA Medan vi hela tiden hör om Ukraina som brödkorgen, är det holländarna som leder.

För att få reda på vad det här handlar om.

Nederländska bönder slår ”desperat” tillbaka mot regeringens ”gröna” agenda

Först att förstå, låt oss börja med Europeiska unionen och deras domstol. Domstolen låter på många sätt ganska lik USA:s hemliga FISA-domstolar. EU hade inte kunnat komma dit de är utan EG-domstolen.

EU-domstolen

Vi vet inte mycket om domstolens inre verksamhet, utöver vad dess stadgar och arbetsordning säger oss. 2  Överläggningarna är hemliga och endast styrande domare kan närvara. Avvikande åsikter offentliggörs inte. 3  Domstolen har jämförts med ”ett svart hål, från vilket ingenting – förutom mycket korta, domaravgöranden utan antydan till oenighet mellan domarna – kan fly” (Pollack  2017 : 602). Sekretess var inbyggt i dess DNA: ett arbetsspråk (franska) antogs enligt uppgift för att förhindra att tolkar skulle närvara vid de hemliga överläggningarna (Saurugger och Terpan  2017 : 14).

Jag kan intyga det efter att ha försökt läsa deras fall. Inget är på engelska.

Hur kraftfullt är EG-domstolen?

Inte bara bekräftade EG-domstolen Van Gend en Loos-domen, den fastställde att  europeisk lag alltid ersätter nationell lag eftersom stater överförde rättigheter till gemenskapen. Detta har blivit känt som principen om överhögheten, och tillsammans med direkt effekt ger det EU-rätten konstitutionell status. 13 november 2020 För de som är intresserade av en läsning som befinner sig helt i ogräset erbjuder jag följande:


Guardians of Public Value
  s 135–159

Palgrave Macmillan

EU-domstolen: Väktare av den europeiska integrationen

Ladda ner boken PDF

Ladda ner boken EPUB

EU-domstolen: Väktare av den europeiska integrationen

Här är startsidan för att börja

Abstrakt

Europeiska domstolen (EG-domstolen) grundades 1952. Då var det få observatörer som skulle ha förutspått framtiden för en mäktig institution, som formade Europas tro genom sina avgöranden. Men det är precis vad som hände. Efter en långsam start utvecklades EG-domstolen gradvis till en av Europeiska unionens viktigaste institutioner. Det här kapitlet beskriver hur denna lilla domstol, höljd i sekretess, lyckades klättra på institutionsstegen. Den analyserar det institutionella ledarskapets roll, relationen mellan EG-domstolen och dess auktoriserande miljö, den nästan existentiella kris som den stod inför på 1970-talet och de potentiella sårbarheter som har vuxit under åren.

Som ett exempel på hur långt EU kan gå erbjuder jag ett tidigare inlägg som ett exempel:

EU ska införa böter på 300 000 USD per barbar för icke-acceptans

4 maj 2016 – Bunkerville

Tjänstemän som såg förslaget i förväg sa att böterna skulle fungera som en sanktion mot nationer som vägrar att ansluta sig till EU:s asylsystem. Medan det exakta straffet fortfarande är i förändring, sa en diplomat att det skulle uppgå till ”hundratusentals euro”.

Så nu har vi idén om hur den här saken fungerar.

Forskare är överens om att EG-domstolen har varit mycket inflytelserik när det gäller att främja europeisk integration utöver vad som kunde ha uppnåtts via beslut av EU:s politiska institutioner (Schmidt  2018 : 27; Stone Sweet  2010 ). Enligt Stone Sweet ( 2010 : 2) ”påverkar betydelsen av EG-domstolens betydelse mot världens mäktigaste domstolar”.

Det är notoriskt svårt att bedöma  samhällets stöd  för en organisation som den större allmänheten för det mesta inte är medveten om. Även de som är medvetna om dess existens är i allmänhet inte informerade om domstolens agerande (Dehousse  1998 : 145; Gibson och Caldeira  1995 : 470).

För att lägga till denna saga om hur vi kom till slutspelet för holländarna:

Stiga på:

Den fd tyska försvarsministern Ursula von der Leyen som med nöd och näppe har  bekräftats  som nästa ordförande för Europeiska kommissionen, Europeiska unionens mäktiga administrativa arm. (juli 2019) Bunkerville

Europeiska unionen väljer att gå mot en kommunistisk utopi

Detta sammanfattar det tycker jag:

Brexitpartiets ledare Nigel Farage kan vara hennes största kritiker. Till Europaparlamentet  sa han :

”Det du har sett från Ursula von der Leyen idag är ett försök från EU att ta kontrollen över varje enskild aspekt av våra liv. Hon vill bygga en centraliserad, odemokratisk, uppdaterad form av kommunism som kommer att göra [föråldrade] nationalstatsparlament, där staten kontrollerar allt, där nationalstaternas parlament kommer att upphöra att ha någon som helst relevans.

”Jag måste säga ur vårt perspektiv, på vissa sätt är jag verkligen ganska nöjd, eftersom du just har gjort Brexit mycket mer populärt i Storbritannien. Tack gode gud att vi åker!

”Men det är i försvarsaspekten som jag tycker att folks sinnen bör fokuseras. Hon är en fanatiker för att bygga en europeisk armé, men hon är inte ensam. När det är klart kommer Nato att upphöra att existera eller inte ha någon relevans i Europa alls.”

Nu är skruvarna applicerade:

Ursula von der Leyen från Europeiska unionen tar upp egendomskonfiskering

Nederländerna lägger ner gårdar för att uppfylla klimatförändringsmandaten

Under sken av att minska ”föroreningar” har EU hittat ett enkelt mål. Bönderna. Med tanke på mängden föroreningar som industrin producerar, leder hur kon blev målet att man spekulerar i att en ytterligare agenda kan vara på gång.

Regeringen säger att utsläppen av kväveoxid och ammoniak, som boskap producerar, måste minska drastiskt nära naturområden som ingår i ett nätverk av skyddade livsmiljöer för hotade växter och vilda djur som sträcker sig över EU:s 27 länder.

Boskap producerar ammoniak i sin urin och avföring. Regeringen har tidigare uppmanat bönder att använda foder till sina djur som innehåller mindre protein som ett sätt att minska ammoniakutsläppen.

Jordbrukare hävdar att de på ett orättvist sätt riktas mot dem som förorenare medan andra industrier, såsom flyg, bygg och transport, också bidrar till utsläppen och står inför mindre långtgående regler. De säger också att regeringen inte ger dem en tydlig bild av deras framtid mitt i de föreslagna reformerna.

Regeringen har tvingats vidta åtgärder efter en rad domstolsbeslut som blockerade infrastruktur- och byggprojekt på grund av rädsla för att de skulle orsaka utsläpp som bryter mot miljöreglerna. Det ger provinsmyndigheter ett år på sig att utarbeta ett sätt att nå utsläppsminskningsmålen.

Och nu ligger det i holländarnas händer. Kommer de att ge efter? Eller slåss?

Några tweets för att låta oss veta hur det går:

Det bästa av träsket i världen.Kategorier:klimatet, Media, Naturen, naturförstöring, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

1 svar

  1. Thanks for the link.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: