Lite nostalgi med Yrsa

2022-07-05

Jag går igenom lite gamla pärmar jag sparat i ett förråd och hittade lite artiklar jag en gång skrivit eller bidragit till. Det är kul att se, att ”problemen” fortfarande är desamma. Följ med mig på en nostalgitripp.Vad får vi för skatten?

Den frågan ställde jag mig långt innan Leif Östling frågade ”Vad får vi för pengarna?
Den här artikeln låg inne i Barometern 980514.

Daniel Svensson, SSU, påstår i en insändare att vi har en god välfärd i Sverige. Det är inte sant, för Sverige ligger på en femte plats från slutet på rikedomsskalan i Västeuropa. Folket har relativt sett blivit fattigare för varje år. I Dagens Nyheter den 3 juni 1997, konstaterade familjeekonomen Catharina AndrénSparbanken, att arbete inte mera lönar sig. Heltidsarbetande familjer får inte längre ekonomin att gå ihop.

Under valrörelsen 1994 lovade vice statsminister Mona Sahlin att skattehöjningen skulle bli högst 3,7 miljarder kronor/år 1995. Men efter bara 50 dagar vid makten hade sossarna hunnit höja skatten redan med 50 miljarder kronor. Till detta kom höjda kommunalskatter och höjda punktskatter. Av bensinpriset är egentligen 75 procent skatt och arbetsgivaravgifterna utgör 40 procent av den fastställda bruttolönen. Till detta kommer ännu åtta osynliga punktskatter, varav momsen på 25 procent, som betalas på redan skattade pengar, är den högsta i världen. I Sverige har man byggt upp den hårdaste ekonomiska diktatur som finns i någon västerländsk stat.

Vad har vi fått för alla dessa skatter i betalar? En sjukvård som inte är värd namnen, och åldersrelaterad vårdbesparing där inte alla får rätt till vård. Sverige är det land som sparar mest inom cancervården. Därför kan dödligheten i cancer öka, det varnade professor Jerzy Einhorn för redan 1997. Åldringar vanvårdas, skolungdomar får en näringsfattig kost som gör att de inte orkar med skolarbetet. Rätts- och polisväsendet skärs ned, så att vanliga människor inte vågar röra sig ute kvällstid.

Allt detta, och mycket till kan knappas kallas ”god välfärd”. 

Yrsa Häggström


Ja, inte har det blivit bättre sedan dess…


Vilket parti tänker avskaffa de skatter som kallas ”egenavgifter”?

Det här är från en debattsida som pågick på Aftonbladet och där jag var flitig debattör. Det här är från en debatt skriven 1998-07-02. På den tiden var jag aktiv inom Ny Demokrati och som sådan debatterade jag ofta på nätet. 


Och vad är det för skillnad för mig om jag betalar skatt eller om jag får betala enorma summor för att få tillgång till att sådant som sjukvård, tandvård, skolor, etc. vilka med nödvändighet kommer att kosta mer och mer eftersom de numera måste hela tiden gå med allt större vinst och helt i onödan tvingas lägga ut förmögenheter på reklam- och propaganda, istället för att få koncentrera sig på sina uppgifter. Och då kommer – typiskt nog – ingen räknenisse från Handelshögskolan för att mässa om vikten av att hålla sig till ”kärnverksamheten”.

I England har alla barn, vuxna och pensionärer gratis medicin. Det får man för en skatt som är bara hälften av vad svenskarna betalar! Den svenska sjukvården kostar 100 miljarder kr. Men sossarna tänker endast på att ohälsan kostar drygt 60 miljarder kr om året. De förstår inte vidden av alla besparingar inom kommun och landsting där de anställda går på knä. Hur mycket kommer det att kosta samhället?

”Båd stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna er”. Detta citat är hämtat ur andra versen till ”Internationalen”. Läsaren kan ju fundera över Sveriges relativa levnadsstandard har fallit avsevärt sedan år 1971. Idag befinner vi oss på femte plast från slutet i världen. Sossarna har vägrat sänka den till normal nivå ty Karl Marx hade ju i sitt ”Kommunistiska manifest” krävt införandet av hög progressiv inkomstskatt för att försvaga det borgerliga samhället. Sossarna avskyr låga skatter som tillåter människor att hederligt leva på sin lön.

Ny Demokrati vill att löneskatten inte får överstiga 50 %. I den berömda skatteuppgörelsen kom man överens om att inte ta ut högre skatter och de högre skatter vi idag har är till stor del punktskatter och de måste i verka för att de minskas.

Vi sänker bensinskatten med 2:50 kr/l och dieselskatten med 1 kr/l. Det kostar ca 8 miljarder, men sänkningen ska vara generell och gälla samtliga innevånare oavsett bostadsort. Vi vill skapa förutsättningar för att få ”hjulen att rulla” igen och samtidigt se till att alla hushåll får en skattesänkning som de verkligen märker.

Sänk fastighetsskatten med 50 %. Detta kostar ca 12 miljarder, men vår målsättning är att ta bort denna skatt helt och hållet när det finns pengar över. Det är helt orimligt att en fastighetsägare inte ska ha råd att bo kvar på sin helt ägandes och betalda fastighet pga av skatteregler som saknar all sans.

Sänk företagsbeskattningen till 20 % och beräkna skatten på bruttovinsten. Denna skatt är idag 28 % och här föreslår vi en sänkning med 8 procentenheter Utfallet är idag 11 % och därför ger detta ett tillskott i statsbudgeten med ca 80 miljarder.

Sänk skatten på alkohol och tobak. Detta förslag kommer att ta bort hembränning och spritsmuggling. Cigarettsmugglingen kommer också att drastiskt minska.

Sänk el-skatten med 2 öre per kilowattimme. Detta ger en sänkning på ca 7 000 kr för en normal villa årligen. Vi gör också veka för att fasta avgifter tas bort och kostnaderna läggs på förbrukningen.

För att montera ned ett blomstrande samhälle och göra människor mer beroende av staten, ande sossarna i Sverige det förödande skattetrycket och lögnen som vapen. Under valrörelsen hösten 1994 lovad vice statsminister Mona Sahlin att skattehöjningarna skulle bli högst 3,7 miljarder kr år 1995. Efter bara 50 dagar vid makten hade sossarna hunnit höja skattena med 50 miljarder kr. Ha det i minnet när du går till val i höst!


Inte har det ju blivit bättre sedan dess…


Möte stormat av anarkister

1998-07-08
Ian Wachtmeister

Kl 17 idag söndag 5 juli hade vi ett politiskt möte på torget i Fiskehamnen i Nynäshamn. Efter ca 30 min stormade ett 30-tal anarkister – syndikalister – veganer – kommunister in på det välbesökta mötet i avsikt att störa, fördärfa, bråka, skrika osv. i det hittills framgångsrika syftet att få publicitet för sin egen verksamhet (mötet fullföljdens givetvis).

Media har hittills följt dessa olagliga mötesförstörares önskan och därför har de uppmuntrats av de mediala framgångarna i Gävle och Norrtälje (Norrmalmstorg gav väl inget eftersom Polisen kom i tid) för att fortsätta i Nynäshamn och sedan i Almedalen, Visby…

 • Nu vill jag på skarpen varna för vad som pågår! Två personer såg tydligt en tungt beväpnad person i samlingen av huliganer. Han var ljushårig, ca 175 cm lång oc inte klädd som de andra (vi känner mönstr4et från de andra platserna). Han avvek från platsen i bil innan de ca 5 nynäshamnpoliserna hann ingripa. Att en äldre dam slogs ned av en huligan ingår tydligen i föreställningen…
 • Ingen häktas trots upprepade lagbrott… säger Ian Wachtmeister, som efterlyser kommentarer/avståndstaganden från SSU och Expressen. De senare skyldiga till övertramp som ska behandlas av pressens opinionsnämnd och om vilket inget stått att läsa om i någon tidning. Händer något är media uppenbart medskyldiga!

På den tiden kunde man ge signalement på våldsverkarna, men inte idag. Samma huliganer då som idag…


VERKSAMHETSREVISOR I NY DEMOKRATI MORDHOTAD

Visst gick det hett till redan på den tiden. Eftersom detta gällde min sambo, blev ju jag också indirekt inblandad. Vi hade direktnummer till polisen en tid och stod inför polisbeskydd. Eftersom jag var sekreterare i den interimistiska styrelsen som avsatte Per-Anders Gustafsson och hans styrelse, administrerade jag på den tiden en hemsida där jag berättade för medlemmarna om vad som hände i partiet. Den hemsidan blev sedan min första egna hemsida ”Politisk hemsida” när Ny Demokrat gått i graven, försatt i konkurs, med endast 25 kr i kassan. Resten hade förskingrats av styrelsen, och utan att någon någonsin ställts inför rätta.


Här svarar jag på något inlägg från Patrik Åberg

Till Patrik Åberg!

Eftersom du nämner Ny Demokratis politik här, ska jag passa på att informera dig om det som är SANNING! Det har NyD alltid stått för och gör det än idag. Det är därför vi inte accepteras av de etablerade partierna.

Jag vill snabbt ta dig ur den villfarelsen att NyD öppet sympatiserar med högerextremister. Vår förre partiledare John Bouvin hade visserligen något sådant samarbete på gång. Men när det kom till vår kännedom uteslöts han med omedelbar verkan. Vid vår partistämma i Vrigstad i maj sade vi ett bestämt nej till något som helst samröre med dem.

och så den ständiga debatten om invandrar- och flyktingpolitik.

Först vill jag klargöra skillnaden mellan invandrare och flykting. Ett begrepp som ofta blandas samman. INVANDRARE: är den som kommer hit t ex från våra  nordiska grannländer. FLYKTING: är den som lämnar sitt land i händelse av krig.

Sverige har i särklass flest flyktingar 1000 invånare i hela Europa! Och detta samtidigt som vi har haft ett stort budgetunderskott och fortfarande har en stor statsskuld. En vanlig 5 pers. flyktingfamilj kostar det svenska samhället 1 (en) miljon om året! Har vi råd med det? Sveriges årskostnad per asylsökande ligger på
200 000 kr. För den summan kunde hjälpa 100 krigsflyktingar i Jugoslavien eller dess närområden. Det vore väl en långt humanare flyktingpolitik än den som förs idag?

Det är svenska folket som står för kostnaderna, och då tycker vi att det är medborgarna som ska få bestämma om hur frågorna ska hanteras. När hade vi senast en omröstning i någon fråga här i landet?

De flesta flyktingar som kommer till Sverige är i arbetsför ålder och är i sina hemländer högutbildade. OAU (samarbetsorganisation i Afrika) har vädjat till Sydeuropas länder att försöka få afrikaner boende där att åka tillbaka hem för att hjälpa sina hemländer att få igång dem. Detsamma gäller för många här i Sverige boende ”flyktingar”.

Ofta har hela grupper beviljats permanent uppehållstillstånd (PUT). Vi anser tt PUT ska beviljas individuellt och med föresatsen om att de en gång ska flytta hem och tjäna sina hemländer.

Vi ska inte acceptera kriminalitet i någon befolkningsgrupp, varken svensk eller utländsk. Det är ett moraliskt förfall om vi tillåter brottsliga flyktingar att stanna. De har kommit hit som ”gäster” med behov av skydd och ska bete sig som gäster. De flyktingar som sköter sig blir mycket lidande av dem som beter sig olagligt.

Dessutom anser vi, att invandare som flyttat hit för ett arbetes skull, eller av familjeskäl, också ska leva som övriga svenskar utan nån som helst jform av särbehandling. De ska kunna försörja sig själv.

Är du nöjd med mitt svar Patrik? Vill du veta mer så hör av dig igen!


Tänk att på 1990-talet kunde man ha dessa tankegångar, men idag på 2000-talet är de rasistiska eller främlingsfientliga! Opinionen har verkligen svängt till godhetsknarkarnas fördel.
Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:,

1 svar

 1. Det var djupa statens plan att först låta oss tro att vi byggde något bra. De hade väl kommit på att bara suga ut befolkningen inte fungerade i längden. De var tvungna att höja standaren för oss så det blev en marknad för deras produkter.

  Vi fick lön för vårt slit så vi fick råd att konsumera. Och konsumerat har vi gjort. Dessvärre på ett sätt som förstört vår hälsa. De har lurat oss att tro att sjukvården är vetenskaplig när det är precis tvärtom. Till en början hade vi råd att sjukskriva och förtidspensionera alla de som man låtit bli att bota. Man har bara tryckt ner symtomen så att det bildas värre problem.
  Sen har man gjort på det viset att denna värdelösa sjukvård har skattesubventionerats. Därmed har de flesta inte råd att gå till alternativa som botar.
  Därtill kommer att de förgiftar oss med vacciner och mediciner. Barn som redan under småbarnsåren
  får knapra piller som förstör deras ekologiska system i kroppen. Hur mycket ska en lever klara ?

  Redan på 90-talet började sossarna att montera ner offentliga sektorn. Man bytte regeringsparti under några perioder för att ge sken av att sossarna , VPK och MP var de goda men egentligen är det högerpolitik och det har det alltid varit.
  De som röstar till vänster tror de är så goda och har de rätta åsikterna. De ska hjälpa hela världen och funderar inte på vilka som startar ” krigen ”.
  De som tycker det borgerliga blocket är bra ser bara ensidigt på invandringen och tror att allt ska bli bra om vi kastar ut de kriminella. Men de ser inte bedrägeriet med sjukvården och vill satsa mer pengar där.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: