Intervju med ärkebiskop CARLO MARIA VIGANÒ, APOSTOLISK AMBASSADÖR

En rutinerad Vatikandiplomat varnar världen för globalism och berättelsen om covidkrisen

Robert W Malone MD, MS
30 juni
https://rwmalonemd.substack.com/p/interview-with-archbishop-carlo-maria?utm_source=substack&utm_medium=email

Ärkebiskop Carlo Maria Viganò var apostolisk ambassadör i USA från 2011 till 2016. Han var även tidigare generalsekreterare för guvernören i Vatikanstaten från 2009 till 2011. Han är känd för sin roll i att uppmärksamma skandaler och korruption inom den katolska kyrkans hierarki och i världen, särskilt när det gäller att avslöja den omfattande mörkläggningen av Theodore McCarricks övergrepp.

INTERVJU MED STEVE BANNON

AV ÄRKEBISKOP CARLO MARIA VIGANÒ APOSTOLISK AMBASSADÖR

ER EXCELLENS, efter psykopandemin har vi nu den rysk-ukrainska krisen. Är vi i ”fas två” av ett enskilt projekt, eller kan vi nu anse att Covid-farsen är över och oroa oss för ökningen av energipriserna?

Om vi ​​under de senaste två åren hade ställts inför en verklig pandemi, orsakad av ett dödligt virus som det inte fanns några andra botemedel mot förutom ett vaccin, skulle vi kunna tro att nödsituationen inte var avsedd. Men det här är inte vad som hände: SARS-CoV-2-viruset är inget annat än en säsongsinfluensa som kunde ha botats med befintliga behandlingar och effektiva förebyggande åtgärder som bygger på att stärka immunförsvaret. Behandlingsförbudet, misskrediteringen av effektiviteten hos läkemedel som har använts i decennier, beslutet att lägga in äldre som blev sjuka på vårdhem och införandet av en experimentell genbehandling som har visat sig inte bara vara ineffektiv utan också skadlig och ofta dödlig – allt detta bekräftar för oss att pandemin har planerats och hanterats med syftet att skapa största möjliga skada. Detta är ett faktum som har fastställts och bekräftats av de officiella uppgifterna, trots den systematiska förfalskningen av samma uppgifter.

Visst, de som ville hantera pandemin på detta sätt är nu inte benägna att ge efter, även för att det finns miljardintressen bakom det hela. Men vad ”de” vill behöver inte alltid hända.

Enligt din åsikt, Ers excellens, hanterades pandemin på detta sätt på grund av oerfarenhet? Eller berodde det på korruptionen hos dem i kontrollpositioner som är i en intressekonflikt eftersom de betalas av läkemedelsindustrin?

Detta är det andra elementet att överväga: svaret på pandemin var detsamma över hela världen, där hälsomyndigheter slaviskt anpassade sig till hälsoprotokoll som stred mot den vetenskapliga litteraturen och medicinska bevis, istället för efter direktiven från självutnämnda ”experter” , som har ett register över sensationella misslyckanden, apokalyptiska förutsägelser helt skilda från verkligheten och mycket allvarliga intressekonflikter. Vi kan inte tro att miljontals läkare över hela världen har tappat sina grundläggande kunskaper om medicinkonsten, eftersom de tror att en influensa ska tillåtas utvecklas till lunginflammation och sedan behandlas med tachypirin eller genom att placera patienter på ventilatorer. Om de har gjort detta beror det på påtryckningar – till och med utpressning – från hälsomyndigheter mot medicinsk personal, med hjälp av en skandalös kampanj för medieterrorism och med stöd av västerländska ledare. De flesta av dessa ledare är medlemmar i en lobby – World Economic Forum – som utbildade dem och placerade dem på de högsta nivåerna av nationella och internationella institutioner för att vara säkra på att de som styr skulle vara lydiga. Klaus Schwab har offentligt, vid många tillfällen, skrutit om att kunna störa även religiösa ledare. Även dessa är dokumenterade fakta i alla länder som följt WHO:s och läkemedelsföretagens direktiv. Det finns helt klart ett enda manus under en enda regi: detta visar förekomsten av en kriminell design och illviljan hos dess skapare.

I några av dina andra uttalanden har du talat om en ”golpe bianco” (en ”tyst kupp”).

En ”tyst kupp” är en statskupp som sker utan användning av våld, utförd av en regering som utövar makten på ett grundlagsstridigt sätt.

I det här fallet genomfördes kuppen i alla västerländska nationer nästan samtidigt, med början på 1990-talets första år. För Italien började denna kupp med avyttringen av bolagen som investerats i och privatiseringen av tjänster som normalt belastade statskassan, såsom hälso- och transporttjänster, enligt direktiven som gavs av högfinans till Mario Draghi den 2 juni 1992 på yachten Britannia. . Ja, Mario Draghi, som vid den tiden var generaldirektör för finansministeriet och som den dåvarande presidenten för Italienska republiken Francesco Cossiga kallades en ”feg affärsman”. I andra nationer skedde denna kupp på ett analogt sätt, med en serie progressiva överföringar av suveränitet till övernationella enheter som Europeiska kommissionen, Europeiska centralbanken, Internationella valutafonden och Världsbanken. Med införandet av euron [2002] togs den monetära suveräniteten bort från de nationer som anslöt sig till Maastrichtfördraget och överförde den till Europeiska centralbanken, som är en privat bank. Denna bank bestämmer i vilken takt den finansierar nationella budgetar, med hjälp av pengar som samma nationer redan har gett den. I praktiken kräver Europeiska centralbanken ränta på pengar som den bara ger tillbaka som en slant åt gången, och endast på vissa villkor: reformer, nedskärningar i offentliga utgifter, införande av lagar som främjar jämställdhet, aborträtt, indoktrinering av barn, etc. Införandet av ett balanserat budgetkrav i den [italienska] konstitutionen – som om staten vore ett företag – ingick också en del av den tysta kuppen.

Alla medlemmar i dessa organ, inklusive samma härskare som har utsetts på rekommendation av icke-valda makter eller som har lyckats vinna val tack vare manipulering av information, är samtidigt tjänare av högfinansmaktsgrupper eller stora investeringsfonder – några var deras anställda, som Draghi i Goldman Sachs – andra blev anställda efter att deras mandatperiod upphörde. Precis som läkemedelsmyndigheter och hälsoorganisationer är sammansatta av före detta BigPharma-anställda, som ofta får konsultkontrakt och som får betalt av just de läkemedelsföretag som de ska hålla ett öga på.

Fram till pandemin förvaltades makten i praktiken fortfarande åtminstone formellt av enskilda nationer, och lagar antogs av parlament. Men under de senaste två åren har parlamenten berövats auktoritet, och alla dessa som World Economic Forum och andra lobbygrupper har lyckats placera på de höga nivåerna av regeringar och internationella institutioner har börjat lagstifta mot konstitutionen och mot konstitutionens intressen. Nationen, som lyder order som ges till dem från de högsta – ”från marknaderna”, säger de till oss – som i själva verket består av ett mycket litet antal multinationella företag som uppslukar konkurrerande företag, plattar till yrkeskunskaper med skada på kvaliteten på produkten, och minskar skyddet och lönerna för arbetare tack vare fackföreningarnas och vänsterns medverkan.

Kort sagt, vi styrs av ett högt befäl av ockrare och spekulanter, från Bill Gates som investerar i stora gårdar precis innan livsmedelskrisen eller i vacciner strax före pandemins utbrott, till George Soros, som spekulerar i fluktuationer i valutor och statsobligationer och tillsammans med Hunter Biden finansierar ett biolaboratorium i Ukraina.

Att tro att det inte finns något samband mellan anstiftarna till dessa brott och dem som utför dem på högsta nivåer av nationella regeringar, EU och FN är ett tecken på ond tro, eftersom till och med ett barn kan förstå att vi är fängslade som gisslan av en grupp teknokrater som är ideologiskt avvikande och moraliskt korrupta. Världens folk behöver återta sin suveränitet, som tillskansats sig av den globalistiska eliten.

Anstiftarna till detta brott visar sig stolta på Davos Forum, vid möten i Trilateral Commission eller Bilderberggruppen tillsammans med makthavare, premiärministrar, direktörer för tidningar och tv-sändare, vd:ar för sociala bankirer och chefer för sociala plattformar och multinationella företag, bankirer och direktörer för kreditvärderingsinstitut, ordförande för stiftelser och självutnämnda filantroper. Alla dessa delar samma agenda – som de publicerar på sina webbplatser – och är så säkra på sin egen makt att de bekräftar det ostraffat – som Soros och Schwab nyligen har gjort – att det är nödvändigt att skapa en berättelse som ska förmedlas genom mainstream media, för att göra deras beslut acceptabla för folket. De omfamnar censur och massmanipulation som instrumentum regni, och vi har fått bevis för detta både med pandemifarsen och med den pro-Zelensky-propagandan i Ukraina.

Vi måste förstå att våra härskare är vår nations förrädare som är hängivna åt att eliminera befolkningar, och att alla deras handlingar utförs för att orsaka största möjliga skada för medborgarna. Det är inte ett problem med oerfarenhet eller oförmåga utan snarare en intentiono nocendi – en avsiktlig avsikt för att skada. Ärliga medborgare tycker att det är ofattbart att de som styr dem skulle kunna göra det med den perversa avsikten att undergräva och förstöra dem, så mycket att de har väldigt svårt att tro. Den främsta orsaken till detta mycket allvarliga problem finns i korruptionen av auktoriteter tillsammans med den uppgivna lydnaden av dem som styrs.

Den katolska kyrkan har också, med början med revolutionen under Vatikanen II och framför allt under de senaste nio åren av det bergoglianska ”pontifikatet”, upplevt samma kognitiva dissonans: de troende och prästerskapet har resignerat för att lyda enbart cyniska tjänstemän – som är inte mindre korrupta och perversa än deras motsvarigheter i den djupa staten – även om det har varit uppenbart att syftet med de påstådda ”reformerna” alltid har varit att systematiskt förstöra kyrkan utförd av dess högsta ledare, som är kättare och förrädare. Och jag noterar att den djupa kyrkan har använt sig av samma falska argument för att förbigå den doktrinära, moraliska och liturgiska upplösningen: först och främst det falska påståendet att dessa reformer begärdes ”från grunden” och inte påtvingades med kraft från hem högst upp. Precis som de reformer som planeras av World Economic Forum, antas Bilderberggruppen och Trilaterala av sina infiltratörer på de högsta nivåerna av nationer och internationella organismer, vilket gör att det verkar som om deras planer är ratificerade med folkligt samtycke.

Och vilket är ert råd, Ers excellens, för att ta sig ur denna återvändsgränd?

Respekt för auktoritet är naturligt för den civiliserade människan, men det är nödvändigt att skilja mellan lydnad och underdånighet. Du förstår, varje dygd består av det rättvisa medelvärdet mellan två motsatta laster, utan att vara en kompromiss, men också som toppen mellan två dalar, så att säga. Olydnad syndar genom att komma till korta, inte vilja underkasta sig en god ordning av en legitim auktoritet; underdånighet å andra sidan syndar genom överdrift, underkastar sig orättvisa order eller order som ges av en olaglig myndighet. Den goda medborgaren bör veta hur man inte lyder civil auktoritet, och den goda katoliken hur man gör detsamma med kyrklig auktoritet, olydig närhelst auktoriteten kräver lydnad mot en orättfärdig order.

Verkar inte sådant prat vara lite revolutionerande, ers excellens?

Långt ifrån. Anarkisterna och hovmännen har båda ett förvrängt auktoritetsbegrepp: de förra förnekar den medan de senare idoliserar den. Det rättvisa medelvärdet är det enda moraliskt gångbara sättet, eftersom det svarar på den ordning som Herren har inpräntat i världen och som respekterar den himmelska hierarkin. Vi är skyldiga att lyda legitim auktoritet i det mått som dess makt utövas för de syften för vilka auktoritet har fastställts av Gud: medborgarnas timliga goda när det gäller staten och de troendes andliga bästa när det gäller de troende. Kyrka. En auktoritet som påtvingar sina undersåtar ondska är av just den anledningen olaglig och dess order är ogiltiga. Låt oss inte glömma att den sanne Herren från vilken all auktoritet kommer från är Gud, och att den jordiska auktoriteten – civil såväl som andlig – alltid är ställföreträdande, det vill säga, den lyder under Jesu Kristi, kung och översteprästs auktoritet. Att inrätta härskarnas ställföreträdande auktoritet i stället för Herrens kungliga auktoritet är en galen gest och – ja – revolutionär och upprorisk.

Vad vill eliten uppbringa? Det lovar oss fred, säkerhet, välstånd och arbete, men det pågår för närvarande mer än femtio väpnade konflikter i världen; våra städer är odrägliga, fulla av kriminella, nedsänkta i förfall och dominerade av minoriteter av avvikande människor.

Detta är det tredje obestridliga elementet som inte bör förbises: pandemin planerades som ett instrument för upprättandet av en totalitär regim, skapad av icke-valda teknokrater som saknar varje känsla av demokratisk representation.

Samma sak händer med Ukrainakrisen: majoriteten av medborgarna är absolut inte för att skicka vapen till Ukraina och införa sanktioner mot Ryska federationen, och ändå agerar regeringschefer som om de har fullständigt stöd från sina egna nationer, stöds av pinsamma verklighetsförfalskningar från mainstream media. Och i vissa länder som Italien, sker detta i en situation av störande medverkan av alla statens befogenheter, både när det gäller att legitimera kränkningen av grundläggande rättigheter enligt anti-Covid-bestämmelserna samt att ratificera deltagande i en konflikt, till och med även om det aldrig har förekommit någon överläggning om att gå in i den av det italienska parlamentet, och som till och med republikens president, konstitutionens garant, godkänner och uppmuntrar till, under applåder från europeiska teknokrater. Även i detta fall lyder de som styr, inte folkets vilja som inte strävar efter det gemensamma bästa, utan följer snarare order som de fått från överstatliga enheter med egna intressen, som vi vet är subversiva.

När de talar om ”omvandling av varor till tjänster”, om ”delningsekonomi” genom den digitala sektorn, avser de att expropriera privat egendom från medborgarna: ”Du kommer att äga ingenting och du kommer att vara lycklig.” Och när de tvingar på dig privatiseringen av statliga varor eller tjänster vill de tillägna sig vinsterna samtidigt som de lämnar kostnaderna på samhällets axlar. Men eftersom inte alla länder är villiga att göra denna ”återställning”, tvingar de dem att acceptera den genom att provocera fram ekonomiska kriser, pandemier och krig. Detta är högförräderi och omstörtning.

Den uttänkta karaktären av denna omstörtning är uppenbart tydlig, liksom medvetenheten om de katastrofala konsekvenserna av de sociala, ekonomiska och hälsomässiga besluten som har fattats både med avseende på pandemin och Ukraina-krisen. Bergoglio har också erkänt det: en statschef avslöjade för honom, månader före Putins militära operation i Ukraina, att Nato och Europeiska unionen medvetet provocerar Ryska federationen, efter att i flera år ha ignorerat den etniska rensningen som Kiev genomförde mot den rysktalande minoriteten i Donbass och Krim. Syftet med denna provokation var att utlösa en konflikt som skulle ge ett skydd för att legitimera införandet av sanktioner mot Ryska federationen och tvinga västerländska nationer att genomföra den ”gröna övergången”. Och samtidigt skulle det göra nationernas ekonomi hjälplöst till fördel för ett fåtal internationella investeringsfonder och marknadsspekulationer. I huvudsak ges samma premisser som gjordes för att motivera Enclosure Acts i England 1) och senare Holodomor i Ukraina 2) för att omvandla bondemassorna till lågkostnadsarbetare för industrialiseringen av storstäderna. Om krig skulle undvikas borde Nato inte ha utvidgats i strid med fördragen, och skydd borde ha garanterats för den rysktalande minoriteten i Ukraina, enligt Minsk-protokollet från 2014.Kaler

Om detta inte har gjorts beror det på att det verkliga syftet som de har velat uppnå, inte har något att göra med det uppenbara syftet som de offentligt har deklarerat. Och jag noterar att detta inte är abstrakta spekulationer utan konkreta fakta som förutsågs och planerades för decennier sedan av Great Reset-teoretiker, med syftet att framtvinga en social förändring som ingen vill ha, vilket får västvärldens ekonomi och finans att börja om från början – precis som man startar om en dator.

Det faktum att detta orsakar elände, konkurs, företagsmisslyckanden, arbetslöshet, social instabilitet och att klyftan mellan rika och fattiga ökar, sjunkande födelsetal och minskning av nödvändiga tjänster anses vara en försumbar detalj, med den enda angelägenheten att indoktrinera massorna med falska argument till förmån för krig eller kontroll av varje detalj i människors liv, kriminalisera dem som avviker och pekar på


1) Med början på 1600-talet avskaffade Enclosure Acts det öppna fältsystemet för jordbruk i England och gjorde det möjligt för regeringen att ta över marken i syfte att uppnå effektivitet och lönsamhet.

2) Den mänskliga hungersnöden 1932-33 där Stalins Sovjetunionen dödade miljontals ukrainare.


dem som folkets fiende. Det förefaller mig som om den här berättelsen sjunker under tyngden av elitens och dess medbrottslingars lögner.

Kan du ge oss ett exempel, Ers excellens?

Det mest uppenbara exemplet är att upptäcka att Richard Kalergi, en av EU:s grundare, ville driva social ingenjörspolitik som syftade till att modifiera europeiska nationella samhällen genom invandring och korsningbefruktning, driva på migrationsvågor med attraktiviteten av billigare arbetskostnader. Att se den onda envisheten med vilken vågorna av illegala invandrare fortsätter att välkomnas, även när denna inverkan som detta fenomen har på städernas säkerhet och på den allmänna brottsligheten och den nationella befolkningens identitet är uppenbar, visar den att den ursprungliga planen har förverkligas till största delen, och att åtgärder måste vidtas för att förhindra att den fullföljs.

Och ändå är detta inte saker som händer av en slump: de har berättat det för oss.

Du har helt rätt: det som förbryllar mig är att notera med vilken fräckhet förespråkarna för Agenda 2030 har berättat för oss i god tid i förväg vilka kriminella projekt de hade för avsikt att påtvinga oss mot vår vilja; trots dessa bevis finns det de som är förvånade över att de efter år av ostoppbar infiltration faktiskt förverkligar sina planer mitt framför våra ögon även när de anklagar oss för att vara ”konspirationsteoretiker”. Det finns definitivt en konspiration, men de som måste ställas inför rätta är de som har genomfört den, inte de som fördömer den.

Joe Biden lägger ansvaret för krisen vid Vladimir Putins fötter. Håller du med om denna dom?

Amerikanerna är väl medvetna om att priset på bensin hade stigit långt före den rysk-ukrainska krisen och ökat ytterligare på grund av sanktioner – verkliga eller påstådda – från det internationella samfundet mot Ryska federationen. Idag vet vi att sanktioner – vilket var förutsägbart – inte har påverkat Putin det minsta, men motivet bakom dem är att de var tänkta att drabba västerländska nationer, och i synnerhet nationerna i Europa, för att provocera fram en ekonomisk och energikris med hjälp av vilka man kan legitimera den ekologiska övergången, ransoner, befolkningskontroll och censur av information.

Putin tog inte betet som erbjöds honom av provokationerna från den djupa staten, och begränsade sig till att ingripa endast när det var nödvändigt för att ge säkerhet och skydd till det rysktalande Donbass. Och han stormade Azovstals stålverk, som gömde ett av de hemliga amerikanska biolabben som producerade bakteriologiska vapen och utförde experiment med SARS-CoV-2. Å andra sidan hade familjen Biden allt intresse av att få ett krig i Ukraina, för att dölja korruptionsfallen som involverade Hunter Biden och för att distrahera människor från de annalkande skandalerna som hägrar angående Obama och Hillary Clinton för Russiagate och över djupa statens valfusk mot Trump.

USA:s proxykrig mot den ryska invasionen är i verkligheten ett krig från den djupa staten mot en nation som har vägrat att acceptera att bli uppslukat av de globalistiska teknokraternas vanföreställningar och som idag har bevis på de brott som begåtts av den djupa staten. Men även om EU kan utpressa europeiska nationer och binda utbetalningen av medel och räntor på lån till genomförandet av ”reformer” – eftersom dessa nationer har begränsad monetär och skattemässig suveränitet – är detsamma inte sant för Ryssland, som är en suverän och finansiell suveränitet, oberoende nation, samt självförsörjande när det gäller råvaror, energi och jordbruksmatresurser.

Är denna bipolära vision, som åter föreslås det kalla krigets konfrontation mellan USA och Sovjetunionen, inte längre giltigt?

Den hegemoniska vänstern har etablerat en manikisk uppdelning mellan gott och ont: vänstern vs. högern, liberalism vs. fascism, globalism vs. suveränism, vaccinism vs. No-vax. De ”goda” är uppenbarligen de till vänster: liberala men stödjande, globalistiska, inkluderande, ekumeniska, motståndskraftiga och hållbara. ”De onda” är lika självklart patrioter, kristna, högermän, suveräna och heterosexuella.

Vad skiljer västländernas nuvarande struktur från det förflutna?

Sammanslagningen av det värsta av liberalismen med det värsta av den kollektiva socialismen. Idag ser vi, efter två år av pandemifarsen, hur den globalistiska liberalismen har använt sig av kommunistiska och diktatoriska metoder för att påtvinga sig sin stora återställning, och hur de kommunistiska regimerna använder liberala metoder för att berika partiets övre skikt utan att förlora total kontroll över befolkningen. Detta visar att den geopolitiska balansen håller på att skifta mot en multipolär vision och att bipolarism som drivs av den djupa staten men är på tillbakagång.

Finns det någon analogi mellan det som händer inom den katolska kyrkan under Jorge Mario Bergoglios pontifikat?

Den djupa kyrkan är en utlöpare av den djupa staten, i en viss mening. Av denna anledning borde det inte förvåna oss att vi bevittnar rivningen av tro och moral i ekumenikens och synodalitetens namn, och tillämpar liberala misstag inom den teologiska sfären; och å andra sidan omvandlingen av påvedömet och den romerska kurian till en politbyrå där den kyrkliga auktoriteten är både absolut och också befriad från sin trohet mot läroämbetet, enligt reglerna för maktutövning i en diktatur av kommunistisk typ. Lagen är inte längre grundad på rättvisa utan snarare på bekvämligheten och användbarheten för dem som tillämpar den: det räcker att se hur hårt prästerskapet och de troende som är traditionella, behandlas av Vatikanen, och å andra sidan med hur mycket överseende Vatikanen hyllar ökända pro-abortaktivister (jag tänker på Biden och Pelosi bland de mest slående fallen) samt propagandisterna för HBTQ-ideologin och genusteorin. Även här har liberalism och kommunism bildat en allians för att riva institutionen inifrån, precis som det har skett på det civila området. Men vi vet att contra legem fit, quod in fraudem legis fit – det som kringgår lagen görs mot lagen.

Ers excellens, hur tror du att saker och ting i USA kan förändras inom en snar framtid?

Donald Trumps eventuella återkomst till Vita huset skulle möjliggöra verkliga fredsförhandlingar, när väl den djupa staten har utrotats från administrationen och statliga myndigheter. Men återuppbyggnaden kommer säkerligen att kräva samarbete och uppoffringar från alla, och en solid andlig vision som inspirerar till återuppbyggnaden av den sociala strukturen. Om allt detta har skett genom det påvisade valfusket från det senaste presidentvalet, skulle Trumps seger bli ännu mer slående och skulle få starka återverkningar på konsekvenserna för den djupa staten i Europa och i synnerhet i Italien.

I vilket fall som helst kan mellanårsvalet tillåta republikanerna att ha majoritet i kammaren och i senaten, när väl den djupa statens tjänare – inklusive först och främst ”neo-cons” – har avsatts.

Misslyckandet i ansträngningen att skylla på Trump för farsen med attacken mot Capitolium borde avskräcka dess arrangörer – bland vilka vi inte kan undgå att nämna Nancy Pelosi – från att försöka replikera scenen i nästa höst, skulle det falla in i det groteska, förutom att det vore ett fall av déjà vu.

Så har den stora återställningen misslyckats? Kan vi sjunga en segersång?

En segersång kan bara sjungas när kriget har vunnits. Den stora återställningen är ontologiskt avsedd att misslyckas, eftersom den är inspirerad av omänskliga och djävulska principer. Men dess slut, hur oundviklig den än är, kan fortfarande ta lite tid, beroende på vår förmåga att motsätta oss den och även vad som finns i den gudomliga försynens planer.

Om Herren vill ge oss en vapenvila, en period av fred efter att vi har förstått hur hemskt helvetet på jorden är, som Guds och människans fiender önskar, då måste vi förbinda oss att bygga upp det igen – inte ”bygga upp bättre” utan bara tvärtom – ja, bygga upp det som förstörts: familjen, bandet

+ Carlo Maria Viganò, ärkebiskop

av äktenskap, moralisk utbildning av barn, kärleken till vårt land, hängivenheten till hårt arbete och broderlig välgörenhet, särskilt mot dem som är mest försvarslösa och behövande. Vi måste bekräfta livets helighet och oberörbara helighet från befruktning till naturlig död; att försvara de två könens komplementära karaktär mot genusideologins vansinne, skydda barnen från korruption och garantera dem oskuld som de har rätt till. Vi måste äntligen lägga vinstens logik åt sidan – vilket är typiskt för den liberala mentaliteten – för att återfå stoltheten att fullgöra vår plikt även när ingen tittar på oss, att producera det vi gör på ett professionellt sätt och sälja det till en ärligt pris. Och vi måste sluta betrakta oss själva som underlägsna bara för att någon har bestämt att i sin gudlösa modell av dystopiskt samhälle. Att vara ärlig, lojal, uppriktig och gudfruktig är något att skämmas över. De som borde skämmas är snarare de som uppmanar till dödandet av barn och äldre, den planerade utrotningen av befolkningen genom elaka vaccinkampanjer, massterilisering, sodomi, pedofili och alla de mest avvikande avvikelserna.

Ers excellens, tror du att världen kan återvända till Gud?

Världen kan och måste återvända till Gud: detta är en nödvändighet som dikteras av den gudomliga ordningen som Skaparen har inpräntat i skapelsen. Den måste återvända till Gud, för endast där Kristus regerar kan sann rättvisa och sann frid skapas. Och världen kan göra detta, men inte i en kollektivistisk eller kommunitär vision där individer försvinner in i massan, utan snarare i en personlig och individuell vision, där var och en av oss fritt inser att ingenting kan vara bättre än vad Vår himmelske Fader har förberett för oss, eftersom han älskar oss och vill göra oss till deltagare i sin härlighet.

Om vi ​​alla återvänder till Gud kommer våra nationer också att erkänna hans herravälde och anpassa sina lagar till hans lag. Låt oss därför be att det som psalmisten sjunger må förverkligas: Laudate Dominum omnes gentes; laudate eum omnes populi (Ps 116:1) – Prisa Herren, alla ni folk, prisa honom alla ni folk. Quoniam confirmata est super nos misericordia ejus; et veritas Domini manet in æternum (Ps 116:2) – Ty hans nåd är bekräftad över oss, och Herrens sanning består för evigt.

21 juni 2022

Sankt Aloysius GonzagaKategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , , , , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: