Militären dömer och avrättar Michael Sussmann

https://realrawnews.com/2022/07/military-convicts-and-executes-michael-sussmann/

Vid sin militärdomstol den 22 juni sa den före detta Clinton-advokaten Michael Sussmann i en öppningsförklaring att han trodde att han var ”hemförlovad” efter att en federal DC-jury frikände honom efter att ha ljugit för FBI om att han hade kunskap om en datorserver som länkade president Trump till en Moskvabank och till Rysslands president Vladimir Putin. Sussmann, som representerade sig själv, anklagade U.S. Navy Judge Advocate General’s Corps and Office of Military Commissions för illvilligt åtal och sa att de hade blivit Donald Trumps personliga polisstyrka – ”En Gestapo som Trump använder för att göra upp vendettor med mot alla han inte gillar.” Han liknade Trump vid Joseph Stalin, vars folkkommissariat för inrikes frågor (NKVD) hade monopol på sovjetisk brottsbekämpning till slutet av andra världskriget. NKVD var ökänd för att få Stalins fiender – och deras familjer – att försvinna.

När vice amiral Darse E. Crandall åtalade Sussmann för att stå på plats, blev den sistnämnde synligt arg och kallade både amiralen och panelen med tre tjänstemän för ”Donald Trumps personliga kärringar.”

”Vi har hört detta nonsens gång på gång, arresterade Sussmann,” sa vice amiral Crandall lugnt. ”Du är här i dag på grund av dina brott, inte president Trump. Han hade ingenting att göra med vår utredning eller din arrestering. Du kan uppträda civiliserat, eller så kan vi sätta munkavle på dig.”

”Detta är dubbelt fara,” ropade Sussmann. ”En jury med mina kamrater fann mig oskyldig!”

Sussmanns uttalande hänvisade till en klausul i det femte tillägget till den amerikanska konstitutionen som förbjuder någon att åtalas två gånger för i huvudsak samma brott. Som advokat hade han dock dålig förståelse för lagen. Undantag från klausulen om dubbelfara säger att en individ kan ställas inför rätta två gånger baserat på samma fakta om elementen i varje brott är olika, och olika jurisdiktioner kan anklaga samma person för samma brott baserat på samma fakta utan att bryta mot dubbelfara.

Och vice amiral Crandall hade en annan anledning. ”Du kanske är förvirrad, häktade Sussmann. Vi anklagar dig inte för att ljuga för FBI. Vi anklagar dig för förräderi och konspiration för att begå valfusk, vilket du fick bra betalt för, sa han.

Han skrev in Sussmanns bankuppgifter för september 2016. Den 16:e samma månaden fick Sussmann en insättning på $1 400 000. Det hade kommit från Act Blue, en förslappad amerikansk ideell teknologiorganisation som grundades i juni 2004 och som gör det möjligt för vänsterinriktade ideella organisationer, demokratiska kandidater och progressiva grupper att samla in pengar från enskilda givare på Internet genom att förse dem med programvara för insamling av pengar online. Tre dagar senare berättade Sussmann för den tidigare FBI-tjänstemannen James Baker att datordata visade hemlig kommunikation mellan Trump, Trump Organization och Rysslandsbaserade Alpha Bank. Fyra dagar efteråt fick Sussmann ytterligare en ansenlig insättning, denna gång från Clinton Foundation
$2 220 000.

Ingen av utbetalningarna nämndes vid hans federala rättegång.

Baker, som lämnade FBI 2018 och nu arbetar på Twitter, sa vid Sussmans federala rättegång, ”Michael är en vän till mig och en kollega, och jag trodde på honom och litade på att uttalandet var sanningsenligt.”

”Låt oss lägga undan Act Blue-insättningen. Om, fånge Sussmann, familjen Clinton inte anställde dig för att ge FBI falsk information om president Trump, skulle du vilja förklara varför de betalade dig över två miljoner dollar?” frågade vice amiral Crandall.

”För konsultarvoden och taluppdrag,” svarade Sussmann.

”Vilken konsultation? Och var pratade du om?” frågade vice amiral Crandall.

”Det är privat,” sa Sussmann.

”Fånge Sussmann, ditt liv hänger på dina svar. Och du är inte villig att motivera varför du fick en utbetalning på flera miljoner dollar? Bevisen tyder på att du fick betalt för att göra allt i din makt för att förtala Donald J. Trump, för att stoppa hans anspråk på presidentposten 2016. Och det är ditt sista svar?”

”Jag har inget mer att säga,” sa Sussmann.

Vice amiral Crandall bordlade sin sak och bad panelen med tre tjänstemän som hade till uppgift att bedöma Sussmanns öde att noga överväga varför Clinton Foundation – och Act Blue – välgörande skulle ha överlämnat miljontals dollar utan uppenbar anledning.

Det tog panelen bara 10 minuter att nå en dom: skyldig.

Sussmann befanns skyldig till förräderi och dömdes till döden.

Han avrättades med ett skott åtta timmar senare.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: