Memo avslöjar utrikesdepartementet att labbläckan som bedömdes i början av 2020 var det mest troliga ursprunget till covid-19

Det amerikanska utrikesdepartementet visas i Washington den 26 januari 2017. (Win McNamee/Getty Images)
Jeff Carlson
6 april 2022 Uppdaterad: 12 april 2022
https://www.theepochtimes.com/memo-reveals-state-department-assessed-in-early-2020-lab-leak-was-most-likely-origin-of-covid-19_4387879.html

Ett nyligen släppt memo från det amerikanska utrikesdepartementet avslöjar att regeringstjänstemän tidigt visste att covid-pandemin troligen har sitt ursprung i ett labb i Wuhan, Kina.

Det PM, daterat april 2020, säger att av fem möjliga orsaker till covid var en labbläcka den absolut mest sannolika. Promemorian antyder också att alternativa teorier hade införts för att förhindra att en labbläcka undersöktes. Memot, som nästan helt fokuserar på sannolikheten för en labbläcka, innehåller en stor mängd information som inte var känd offentligt när den skrevs.

Även om en labbläcka nu är allmänt accepterad som ett troligt ursprung för viruset, när PM skrevs, pågick en samlad ansträngning för att misskreditera den möjligheten. Det väcker också frågan om vad högre ledarskap i utrikesdepartementet – inklusive dåvarande utrikesminister Mike Pompeo – visste och varför informationen undanhölls från allmänheten.

Enligt det nyligen släppta memo visste utrikesdepartementet från och med april 2020 att den centrala frågan omgav en besatthet av att samla in och testa en enorm mängd virusbärande fladdermöss från Wuhan Institute of Virology och Kinas Wuhan-lokaliserade centrum för Disease Control and Prevention (CDC).

Utrikesdepartementet noterade att laboratorietester av det tidigast kända patientet vid Wuhan Central Hospital i december 2019 fastställde att viruset var ett ”Bat SARS-liknande Coronavirus.” När detta patient testades hade det kinesiska kommunistpartiet (CCP) inte avslöjat att det fanns några problem alls.

När de till slut erkände ett utbrott, skyllde de först på lunginflammation. Det var först i slutet av januari som CCP äntligen började erkänna att covid-19 orsakades av ett nytt virus som överfördes mellan människor.

Vid den tiden hade viruset redan såtts över hela världen och alla möjligheter till undertryckande hade gått förlorade. Det var under samma period som chefen för National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Dr. Anthony Fauci, blev medveten om virusets troliga ursprung, efter att ha fått veta av en grupp forskare som han finansierade, att det fanns en hög sannolikheten att viruset var konstruerat.

Även om det har varit känt sedan juni 2021 att Fauci och NIH täckte över sin kunskap om virusets ursprung, var utrikesdepartementets tidiga insikt i dessa frågor inte helt känd förrän i slutet av mars 2022, när transparensgruppen US Right to Know inhämtade april 2020 memo.

Två labb

Memot, med titeln ”An Analysis of Circumstantial Evidence for Wuhan Labs as the Source of the Coronavirus”, omfattar fem sidor och är skrivet i militär BLUF-stil, vilket betyder ”bottom line up front.”

Promemorian börjar med att säga att ett av två Wuhan-labb är den troliga källan till covid-utbrottet. De två labb som identifierats av utrikesdepartementet är Wuhan CDC:s labb beläget i centrala Wuhan och Wuhan Institute of Virology, där Shi Zhengli var känd för att ha utfört farliga experiment med fladdermusvirus.

Utrikesdepartementets fokus på Wuhan CDC-labbet som en möjlig källa är särskilt betydelsefull eftersom den anläggningen ligger bara några hundra meter från Huanan Seafood Market där en redan infekterad kund kan ha orsakat en superspridningshändelse i december 2019.

Det är särskilt viktigt att Världshälsoorganisationens ledande utredare av virusets ursprung, Peter Ben Embarek, privat berättade för ett danskt tv-team att han misstänkte att Wuhan CDC-labbet var ursprunget till pandemin. Embarek, som främjade ett naturligt ursprung för viruset i sin offentliga rapport, noterade privat att CDC-labbet på mystiskt sätt hade flyttat till sin nya plats i centrum i början av december och att en sådan flytt kan ha ökat chanserna för en labbläcka eller oavsiktligt spill.

Det andra labbet som identifierats av utrikesdepartementet som den troliga källan till pandemin är Wuhan Institute of Virology, som har varit i fokus under de senaste två åren.

Utrikesdepartementets memo noterade att Wuhan-institutet, den överlägset mest logiska platsen för att undersöka virusets ursprung, helt hade stängts av från extern undersökning av CCP. Memot noterade också att en gag-order angående båda Wuhan-labben hade utfärdats den 1 januari 2020, och en generalmajor från People’s Liberation Army hade tagit kontroll över Wuhan Institute of Virology sedan början av januari 2020.

Utrikesdepartementets memo sade med eftertryck att ”Alla andra föreslagna teorier kommer sannolikt att vara ett lockbete för att förhindra förfrågningar till Wuhan CDC och Wuhan Institute of Virology.”

Det tål att upprepas att PM skrevs i april 2020.

Det beror på att utrikesdepartementets lockbeteargument speglar de åtgärder som vidtagits av Fauci och dåvarande chefen för National Institutes of Health (NIH) Dr Francis Collins som – samtidigt som detta memo skrevs – aktivt undertryckte och censurerade all offentlig diskussion om labbet. läckage scenario. När Fox News publicerade en berättelse i april 2020 som antydde att viruset kom ut från ett Wuhan-labb, kontaktade Collins omedelbart Fauci för att utforska hur de två männen kunde ”lägga ner denna mycket destruktiva konspiration.”

Collins hade tidigare sagt till Fauci och hans grupp av forskare att ”vetenskap och internationell harmoni” skulle kunna skadas om teorin om labbläckage fick fäste. Collins direktiv ledde till att Faucis grupp publicerade två artiklar som kategoriskt avfärdade teorin om labbläckage, en i den medicinska tidskriften Lancet och den andra i den vetenskapliga tidskriften Nature. Dessa två papper skulle bli hörnstenen i kombinerade ansträngningar från Faucis forskare, media, Big Tech och den amerikanska regeringen för att undertrycka alla diskussioner om en labbläcka, samtidigt som de främjar teorin om naturligt ursprung.

Utrikesdepartementets promemoria listar också många fakta som allmänheten bara har fått kännedom om bitvis under de senaste två åren. Vi har tidigare täckt många av dessa detaljer på vår show, inklusive att Wuhan CDC hade en invånare ”Batman” – Tian Junhua – som skröt om att personligen ha samlat in mer än 10 000 virusbärande fladdermöss som labbprover från kinesiska grottor.

Tian var också allmänt känd för sin hänsynslöshet och slarv under sin insamlingsprocess.

När det gäller Wuhan Institute of Virology, noterade utrikesdepartementets memo att chefen för labbet, Shi Zhengli, hade utfört konstruktion av fladdermusvirus för att göra dem lättare att överföra till människor. Som vi nu vet är det avgörande kännetecknet för COVID-19-viruset, dess furinklyvningsställe, det som gör viruset särskilt överförbart hos människor. Även om inget furinklyvningsställe någonsin har observerats i naturligt förekommande SARS-coronavirus, var Shi en del av ett forskningsförslag från 2018 som syftade till att infoga exakt en sådan funktion i coronaviruset.

Utrikesdepartementets memo belyser också de dåliga säkerhetsstandarderna vid Wuhan Institute, ett faktum som lätt kan leda till ett oavsiktligt läckage av det dödliga viruset till befolkningen utanför. Intressant nog ifrågasätter PM också försvinnandet av labbarbetaren Huang Yanling, vars biografi, profil och bild rensades från institutets webbplats kort efter utbrottet. Än i dag är Huangs vistelseort och välbefinnande okänt.

Till sist tar memot en detaljerad titt på en kinesisk läkare vars onlinenamn är Wu Xiaohua. Wu hävdade att Shi Zhengli lekte Gud genom att skapa coronavirus med det specifika syftet att göra dem mer överförbara hos människor. Wu hävdade också att Shi använde mellanliggande djur i sitt labb och att hennes labbs hantering av dödliga virus var fruktansvärt dålig och oaktsam.

Utrikesdepartementets memo fann Wus påståenden som trovärdiga och den bedömningen håller väl, med tanke på informationen som har offentliggjorts under de mellanliggande två åren. Vi vet nu att Shi hade en aktiv plan för att infoga furinklyvningsställen i fladdermusvirus, vi vet att hon använde humaniserade möss för att testa hur hennes virusskapelser skulle påverka människor, och vi vet att hennes labb upprepade gånger citerades för sina dåliga säkerhetsresultat.

Det mest slående medtaget från PM är att det nästan helt fokuserar på labbläckagescenariot, vilket återspeglar att utrikesdepartementet i april 2020 var nästan säker på att viruset hade sitt ursprung i ett labb. Det som förblir helt oklart är varför varken utrikesdepartementet eller minister Pompeo släppte denna information så snart de hade den.

Hade PM gjorts offentligt för snart två år sedan när det skrevs, hade händelseförloppet varit väldigt annorlunda. Att veta att viruset kom ut ur ett labb skulle ha omfokuserat allmänhetens uppmärksamhet och sökandet efter botemedel kunde ha varit mer fokuserat.

Det skulle också ha gjorts mer samlade ansträngningar för att förhindra framtida läckor. Istället för att missrikta allmänheten mot ett naturligt ursprung skulle Fauci och NIH ha blivit avslöjade för sin roll i finansieringen av arbetet vid Wuhan Institute.

Viktigast av allt, det kinesiska kommunistpartiet skulle ha utsatts för ett större internationellt tryck för sin roll i att undertrycka all förhandsinformation om utbrottet. Promemorian kan också ha haft en inverkan på presidentvalet 2020, eftersom väljarna tenderade att se Donald Trump som mycket mer kapabel än Joe Biden att ta sig an CCP.

Även om vi inte med säkerhet vet varför memo dolts, var den enda personen som hade en konstitutionell roll i att avgöra om undertryckande av en labbläcka skulle vara den amerikanska regeringens politik president Trump. Även om det är möjligt att Trump bestämde sig för att det skulle vara bättre att dölja fakta, är det mycket mer troligt att presidenten, precis som vi alla, hölls i mörker.

Kina-tillfredsställande WHO-chef, Lancet-kommissionens ordförande kommer ut till stöd för laboratorieteori | Sanning över nyheter

https://www.theepochtimes.com/china-appeasing-who-chief-lancet-commission-chairman-come-out-in-support-of-lab-leak-theory-truth-over-news_4553893.html?utm_source=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2022-06-23&utm_medium=email&est=cODZMtIUgxSFHA1ptdye33ri2hPNVphcp2fHxbdLstXb6AcGzufFuK9Dgi3EcRRAnUWQBA%3D%3D

Jeffrey Sachs, ledaren för Lancet Commission on COVID-19 , medger nu att covid-19-pandemin startade i ett labb. Ännu mer häpnadsväckande erkänner han nu också att viruset framställts med amerikansk bioteknik.

Sachs kommenterade i förra veckan vid en konferens i Spanien dit han hade bjudits in av Spaniens förre premiärminister José Luís Zapatero.

Sachs häpnadsväckande avslöjanden upphävdes av Världshälsoorganisationens direktör Tedros Adanom Ghabrieysus när han enligt uppgift erkände för en senior europeisk politiker att viruset med största sannolikhet kom ut från ett Wuhan-labb.

Erkännandena från två av de mest framträdande covid-myndigheterna i världen, som också råkar vara etablissemang som har en erfarenhet av att blidka det kinesiska kommunistpartiet, är en stor spelomvandlare.

Välkommen till Truth over News med Jeff Carlson och Hans Mahncke .


Fantastiska nya e-postmeddelanden avslöjar pågående mönster av lögn från regeringstjänstemän angående Wuhan Lab | Sanning över nyheter

https://www.theepochtimes.com/stunning-new-emails-reveal-ongoing-pattern-of-lying-from-government-officials-regarding-wuhan-lab-truth-over-news_4458073.html

Bill Gates lade nyligen fram det motbevisade argumentet att COVID-19 uppstod i den mänskliga befolkningen naturligt genom kontakt med djur.

Att Gates skulle framföra detta argument vid denna sena tidpunkt – och göra det offentligt – är mycket märkligt, eftersom hans kommentarer inte bara strider mot mycket av det som har upptäckts under det senaste året om virusets ursprung, utan också i relation till slutsatserna. från de som var närmast virusets uppkomst i början av 2020.

Vi vet att James Le Duc, chef för det Fauci-finansierade Galvelston-labbet – som utbildade Wuhan-labbetspersonal – var mycket oroad över att viruset kom från Wuhan-labbet.

Vi vet också att Le Duc förmedlade dessa farhågor till både chefen för Wuhan-labbet och till en skum myndighetstjänsteman som var kopplad till både Peter Dazsaks EcoHealth Alliance och till Le Duc själv.

En ny grupp av e-postmeddelanden om informationsfrihet från Le Ducs labb kastar nu ytterligare ljus över det faktum att alla stora aktörer mycket tidigt visste att viruset hade kommit ut ur labbet.

Välkommen till Truth over News med Jeff Carlson och Hans Mahncke .Kategorier:Hälsa, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , , , ,

%d bloggare gillar detta: