Väckning

Malmö 23-6-2022

I en artikel i Sydsvenskan den 21-6 som har överskriften ”Årets betyg de lägsta någonsin för niorna” kan man läsa om en rent ut sagt häpnadsväckande detalj i sammanhanget. Och naturligtvis så rör även detta individer som i huvudsak är av utländsk härkomst.

Här kommer vad man kan läsa i den aktuella artikeln som i huvudsak berör Johannesskolan i Malmö:

”Hälften av de 46 eleverna har haft så mycket social problematik att lärarna har tagit stöd av elev- koordinatorn  med mentorskapet, tiden har inte räckt till för lärarna att delta i möten med BUP eller individ och familjeomsorgen, att ringa och väcka eleverna på morgnarna eller att träffa deras föräldrar varje vecka.”

Ja det står faktiskt så, att ringa och väcka eleverna! Lärarna ringer tydligen eleven för att väcka denna så att vederbörande skall komma i tid till lektionerna.

Man undrar ju vad i h -e gör föräldrarna? Det kanske finns någon kommunal tjänsteman som även ringer den manliga föräldern för att väcka denne så att han kommer i tid ner till det lokala fiket för att dra det första blosset på vattenpipan och träffa likasinnade kompisar eller för att mödrarna skall komma i tid till den skattefinansierade träffpunkten vars syfte är att skingra tristessen i det nya landet.

Jag undrar hur många av er som läser detta också blev väckta av en lärare som ringde hem på morgnarna?

Jag blev det i varje fall inte och inte heller några av mina skolkamrater.

Och inte heller behövde någon av mina lärare träffa mina föräldrar varje vecka för att berätta hur lille Sandor skötte sig och vad han hade hittat på för rackartyg under veckans gång.

Med dagens rackartyg menas att bränna  ner skolan, förnedringsråna svensk elev, våldta eller i bästa fall bara tafsa på svensk flicka, misshandla lärare.

Det måste vara en paradisisk tillvaro att vara s k flykting i dagens Sverige. Inte behöva tänka på sådana trivialiteter som att stå för sin egen försörjning, försörjningsbidraget dimper in på kontot punktligt varje månad precis som barnbidraget samt flerbarnstillägget, bostadsbidraget likaså och nu har ju en kurdisk skräcködla som sitter i riksdagen sett till att dom stackars utsatta och diskriminerade flyktingarna även får 1000 kr mer i s k garantipension vilket naturligtvis svensken som jobbat hela sitt liv kan glömma att få.

Och tydligen så behöver vissa föräldrar nu i Malmö  i varje  fall  inte ens bemöda sig om att väcka avkommorna på morgnarna för det åligger tydligen skolan att göra detta.

Kan man ha det bättre?

Sandor Herold, invandrare som mestadels vaknat av egen kraftKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: