Så tänker Erdogan stoppa Sveriges Nato-ansökan

Som alla vet, har Turkiet för avsikt att sänka Sveriges och Finlands Nato-ansökan vid mötet i Madrid. Jag kollade in den turkiska sajten Sabah och lade in en svensk Google-översättning om vad som diskuteras i Turkiet. – Knappast något som når de svenska medierna.


20 jun 2022
Johan Ronge
https://www.expressen.se/nyheter/sa-tanker-erdogan-stoppa-sveriges-natoansokan/

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan planerar att backa upp sina PKK-anklagelser mot Sverige under Natos toppmöte i Madrid, rapporterar turkiska regeringstrogna tidningen Sabah.

Det rör sig om dokumentation som ska backa upp påståendena om det svenska stödet till PKK, YPG och PYD.

Anklagelserna har avvisats av Sverige – som i själva verket klassar PKK som en terrororganisation.

I slutet av juni håller militäralliansen Nato sitt toppmöte i spanska Madrid.

Vissa har spekulerat i att Sverige och Finland redan då skulle kunna gå grönt ljus till medlemskap av Turkiet.

Det finns dock inget i turkiska regeringsföreträdares retorik som tyder på att så skulle vara fallet.

I stället verkar det som president Erdogan planerar att använda toppmötet som ett tillfälle till att försöka backa upp sina anklagelser om terrorkopplingar mot Sverige.

Ska bevisa att Sverige skickat pansarskott

Presidenten kommer att presentera bevis, i form av filer och dokument, på hur Sverige men även Finland påstås ha stöttat PKK, YPG och PYD, politiskt, finansiellt och genom att skicka vapen till organisationerna, rapporterar Sabah.

Sverige har avvisat Turkiets påståenden och ger inte något riktat stöd till det kurdiska självstyret i Syrien. Däremot tar syriska kurder del av det stöd som ges till nordöstra Syrien, enligt UD.

Statsminister Magdalena Andersson har tidigare sagt att det funnits oklarheter som ska redas ut med Turkiet.

– Vi skickar ju inte pengar eller vapen till terrororganisationer, sa hon i maj.

PKK är terrorklassat av såväl Turkiet som Sverige, EU och USA. I Turkiet är även partiet PYD och dess väpnade gren YPG terrorklassade och de betraktas som samma organisation som PKK.

Tidningen uppger även att Turkiet säger sig ha beslagtagit det svensktillverkade pansarskottet m/86, med exportnamnet AT4, under sina strider mot YPG i Syrien och norra Irak. Bilder har tagits på pansarskotten och deras serienummer har dokumenterats, enligt Sabah.

Efter att Erdogan har presenterat materialet kommer det slås fast att en allians med Sverige och Finland är utesluten om ”den fientliga attityden fortsätter”, enligt Sabah.

Den turkiske presidenten sa redan i samband med Sveriges och Finlands Nato-ansökningar att länderna fungerade som ”vandrarhem för terrorister”.

Turkiskt raseri efter PKK-projiceringen på Stadshuset

De senaste dagarna har turkiska regeringsföreträdare gjort nya utspel mot Sverige efter att aktivistgruppen Rojavakommittéerna publicerat en video på sociala medier som sägs visa hur de projicerar PKK-flaggan och en bild på fängslade PKK-ledaren Abdullah Öcalan på Stockholms stads och på Globen.

Erdogans talesperson och topprådgivare, Ibrahim Kalin, menade att videon visar hur Sverige ”gullar” med PKK, rapporterade tidningen Hürriyet.

– Om Sveriges regering trots utmaningen inte vidtar steg för att totalt eliminera dem så finns inte en chans för dessa förhandlingar att röra sig framåt, sa Kalin under lördagen.

– Terroristorganisationen PKK skadar inte bara oss i Turkiet men också Sveriges nationella intressen. I synnerhet gör den allt för att hindra Sverige från att bli en Nato-medlem, sa Mevlut Cavusoglu till turkiska nyhetskanalen TRT World under fredagen.

Under måndagen planeras ett möte om Nato-frågan mellan turkiska, svenska och finska företrädare i Bryssel.


Vem kommer att kasta en skugga över toppmötet i Madrid?

Tisdagen den 21 juni 2022
BURHANETTIN DURAN

https://www.sabah.com.tr/galeri/gundem/uzman-isimden-van-icin-korkutan-deprem-firtinasi-uyarisi-4-5-buyuklukteki-depremler/2

Under de två sista dagarna i juni kommer Nato-toppmötet att hållas i Madrid. Detta toppmöte är nyfiket på förnyelsen av det strategiska konceptet 2030 och budskapen till Ryssland och Kina. Det ses som den viktigaste toppen de senaste 21 åren. Natos generalsekreterare Stoltenberg sa att de skulle förklara att ”Ryssland inte längre är en partner , utan ett hot” och att Kinas framväxt är en ”utmaning” för alliansens intressen, värderingar och säkerhet.meddelade att det skulle bli det Madrid Summit uppmärksammas av alla huvudstäder när det gäller nya medlemsansökningar (Sverige och Finland) och relationer mellan allierade. Som ni vet, efter att president Erdoğan tillkännagav villkoren för medlemskap i dessa två länder, flyger västerländska diplomater mellan Turkiet, Sverige och Finland. Ankara vill att dessa två länder ska visa att de konkret har skurit ner sitt stöd till terrororganisationen PKK-YPG och att häva embargon mot Turkiet inom försvarsindustrin. Han beskriver dessa krav som kraven för medlemskap i Nato. Återigen hävdar grekiska medier att premiärminister Mitsotakis kommer att utöka kampanjen mot Turkiet som lanserades i Washington i Madrid. Dessa diskussioner har hållits av några experter inom NATO

***

Den ryska invasionen av Ukraina den 24 februari markerade början på en ny era för väst och Nato. De första reaktionerna på invasionen (tunga sanktioner, ökade försvarsbudgetar, vapenstöd till Ukraina och nya trupper till alliansens östra gräns) uppfattades som västerländsk solidaritet. Men Rysslands fortsatta överhöghet i södra Ukraina efter fyra månader visade uppfattningen att detta krig kunde pågå i åratal. Inte ens de fyra europeiska ledarnas solidaritetsbesök i Kiev kunde dölja splittringen i Europa om ” vad man ska göra mot Ryssland ” : a- Låt oss kompromissa b- Låt oss fortsätta kriget mer effektivt genom att ge Ukraina fler tunga vapen. Naturligtvis är Ryssland en ”partner” för Europa med denna invasion. Det har blivit ”fara” . Men det finns ett Europa som måste leva med Ryssland under de kommande decennierna. Medvetna om detta började västerländska ledare ge olika budskap. Påven Franciskus sa att Rysslands invasion av Ukraina var ”kanske provocerad på något sätt” , med hänvisning till Natos utvidgning . Återigen sa Frankrikes president Macron innan han åkte till Kiev, ”Vi bör inte förödmjuka Ryssland så att vi kan bygga en väg ut genom diplomatiska kanaler den dag kriget är över . ” Dessa tecken tyder på att allt eftersom kriget drar ut på tiden kan den gemensamma antiryska hållningen inom den västliga alliansen försvagas. Putin, å andra sidan, fortsätter sin ryska nationalistiska retorik.
Han jämförde sina expansionistiska drag med den tidigare ryske tsaren Peter den stores erövring av Östersjökusten i krig med Sverige på 1700-talet. Dessutom har 25th St. Petersburg Economic Forum, utmanade han väst genom att säga ” den unipolära världsordningen är över” . Han hävdade att sanktionerna mot Ryssland inte kunde skada dem, tvärtom förvärrades den ekonomiska situationen i Europa och USA.

***

Vid toppmötet i Madrid, som kommer att äga rum i en sådan internationell miljö, måste NATO-medlemmarna fatta rationella beslut för solidaritet inom alliansen. Främst bland dessa är stödet för Turkiets kamp mot PKK och FETO. Kampen mot terrorism har varit på Natos dagordning sedan 2001. Turkiet är i princip inte emot Nato-utvidgningen. Turkiet, som alltid har gett mer än vad det tar till Nato i 70 år, vill bli behandlat i enlighet med alliansens anda.
Den förväntar sig att Sverige och Finland uppfyller medlemskraven. Stoltenberg är en av dem som ser Turkiets plats bäst i det föränderliga internationella systemet. Natos ledare sa ”Turkiets strategiska betydelse mellan Europa, Ryssland, Irak och Syrien” och ”inget Nato-land är säkert från terrorism”. Han måste komma ihåg att han inte led lika mycket som Turkiet.” . Så säkerställs solidariteten inom alliansen. Trots Greklands praxis som strider mot internationell rätt, Mitsotakis svar om Mitsotakis skapar en agenda mot Turkiet i Madrid, har president Erdogan tidigare uttryckt : ”Bestämma dig.” Turkiet’ Att ignorera Turkiets rättmätiga krav kastar en skugga över det kritiskt viktiga toppmötet i Madrid.


Sista minuten: Dokumenterat avlägsnande från president Erdogan till Nato! Två viktiga ämnen på toppmötet

Vapnen som Sverige gav till terrororganisationen, som lämnade kraven på återlämnande av medlemmarna i Fetullah Terrorist Organization (FETO) och PKK obesvarade, spelades också in med serienummer och fotografier.

Sista minuten: Dokumenterat avlägsnande från president Erdogan till Nato! Två viktiga ämnen på toppmötet

Ett stort antal AT-4 pansarvärnskanoner har beslagtagits i regionerna Hakkari, Şırnak, Hakurk och Avaşin-Basyan i norra Irak sedan 2018 under Mehmetçiks operationer mot terrororganisationen.

Sista minuten: Dokumenterat avlägsnande från president Erdogan till Nato! Två viktiga ämnen på toppmötet

Svensktillverkade AT-4 pansarvärnsmissiler , som används flitigt av terrorister i Turkiet, Irak och norra Syrien, är designade för att förstöra eller inaktivera pansarfordon och befästningar av infanterienheter.


Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige ! Bilder som motiverar Turkiet : MORGON gick in i PKK:s lya i Stockholm

Breaking news: SABAH gick in i hålan för PKK/PYD-terroristorganisationen som verkade i Sveriges huvudstad Stockholm , där Turkiet lade in sitt veto mot NATO -medlemskap. SABAH News Coordinator Abdurrahman Şimşek visade Sverigedemokratiska Kurdish Community Center, där PKK bedriver sin verksamhet.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

På morgonen , efter kriget mellan Ryssland och Ukraina , under ett försök att bli medlem i NATO (North Atlantic Treaty Organisation) på begäran av USA, lade Turkiet veto mot terrororganisationen PKK/PYD i Sveriges huvudstad Stockholm. med uttalanden av president Recep Tayyip Erdoğan gick in i sitt högkvarter.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

Fotografierna vi tog på adresser som vi hittade genom en omfattande underrättelseundersökning i Sverige, där Turkiet motsätter sig dess medlemskap i Nato på grund av sitt öppna stöd till terrororganisationen, dokumenterar att Stockholm har blivit en PKK/PYD-håla.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

Terrororganisationen blockerade tillfälligt centra på olika adresser eftersom Sverige, som lobbar för medlemskap i Nato, varnade PKK av rädsla för Turkiets reaktion.

Organisationschefer och medlemmar i de center vars verksamhet avbröts ett tag flyttade till Sverigedemokratiska Kurdiska Samhällscentrum som ett enda centrum. MORGON gick in i Sverigedemokratiska Kurdiska Församlingshusets högkvarter på Fridhemsgatan 44-46 112 40 Stockholm.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

Şimşek gick också in i avsnittet där fotografierna av terroristerna som neutraliserades av de turkiska väpnade styrkornas operationer eller den nationella underrättelseorganisationen (MIT) ramades in och visades, och såg allt organisatoriskt material.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

När de tänker gå med i
NATO, PYD-kontoret på Hammarby Fabriksväg 23 12033 Stockholm, som är ett av de viktigaste centran där organisationen lobbar under namnet politiska och kulturella aktiviteter och skickar terrorister till berget. genom att rekrytera terrorister från Stockholm, ligger på en plats som kallas Sverigedemokratiska Kurdiska Samhällshuset.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

Svenska Kurdiska Kulturföreningen och det så kallade Kurdistans ungdomsförbund började också verka på adressen till Sverigedemokratiska Kurdiska Samhällscentret . I linje med den svenska regeringens beslut att vara rädd för Turkiet började PKK och PYD använda detta så kallade kulturcentrum som sitt huvudkontor, under påtryckningar från den svenska underrättelsetjänsten.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

Det har fastställts att Svenska Kurdiska Institutet har varit verksamt på adressen Wallingatan 37 Kat: 3 Stockholm tills nyligen, men detta institut, som är terrororganisationens kulturella pelare, har tills vidare flyttats till Svenska Demokratiska Kurdiska Samfundscentrum. . Man fick veta att denna flytt, som ägde rum efter president Erdogans uttalanden, var tillfällig och att dörrarna till det gamla organisationshögkvarteret var låsta ett tag.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

Det uppgavs att cheferna och medlemmarna i organisationen som verkar på dessa kontor somnade ett tag med taktiken ”döda celler”. Med andra ord, PKK, PYD; Organisationen fortsätter sin verksamhet i många städer i Sverige, särskilt i huvudstaden Stockholm. Dessa aktiviteter inkluderar ”arbeten” som att finansiera organisationen och skicka personal från Europa till bergspersonalen.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

ŞİAR ALİ, PYD:S ANSVARIG FÖR SVERIGE
Enligt den information vi har inhämtat är representanten för PYD i Sverige en syrisk terrororganisationschef vid namn Şiar Ali. Şiar Ali, född den 7 januari 1963, bor på Korpvagen 23 802 64 Gävle, cirka 120 kilometer från Stockholm. Man fick veta att Feriala Shukur, som verkar vara bosatt på denna adress, är Şiar Alis älskare.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

Namnet som ger kopplingen mellan Şiar Ali och svenska staten är en svensk som heter Benny Gustafsson. Man fick veta att Gustafsson spelade en roll för att lösa organisationens ekonomiska frågor genom Şiar Ali i bakgrunden. Gustafsson var också med och grundade grupper som Rojovas solidaritetskommitté och Stödkomitten för Kurdistan.

Sista minuten: Kandil i hjärtat av Sverige! Bilder som motiverar Turkiet: MORNING gick in i PKK:s lya i Stockholm

Ledaren för PKK/PYD :s kvinnoorganisation i Sverige, som heter Amara, är en terroristorganisationschef vid namn Şükran Kaya. Amara är fortfarande verksam på Friedhemsgatan 44, 112 40 Stockholm.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: