Den konstruerade stagflationära kollapsen har anlänt – här är vad som händer härnäst

Brandon Smith
2022-06-20

http://www.renegadetribune.com/the-engineered-stagflationary-collapse-has-arrived-heres-what-happens-next/

Under mina 16 år som alternativ ekonom och politisk författare har jag ägnat ungefär hälften av den tiden åt att varna för att det slutliga resultatet av Federal Reserves stimulansmodell skulle bli en stagflationär kollaps. Inte en deflationär kollaps, eller en inflationskollaps, utan en stagflationär kollaps. Skälen till detta var mycket specifika – masskuldskapande motverkades med MER skuldskapande samtidigt som många centralbanker samtidigt har devalverat sina valutor genom QE-mått. Utöver det är USA i den unika positionen att förlita sig på dollarns världsreservstatus och den statusen håller på att minska.

Det var bara en tidsfråga innan deflationens och inflationens krafter möttes i mitten för att skapa stagflation. I min artikel   https://alt-market.us/infrastructure-bills-do-not-lead-to-recovery-only-increased-federal-control/ ”Infrastrukturräkningar leder inte till återhämtning, bara ökad federal kontroll”, publicerad i april 2021, konstaterade jag att:

” Produktion av fiat-pengar är inte detsamma som verklig produktion inom ekonomin… Biljoner dollar i program för offentliga arbeten kan skapa fler jobb, men det kommer också att blåsa upp priserna när dollarn går ner. Så, om inte lönerna ständigt anpassas efter prisökningar, kommer människor att ha jobb, men fortfarande inte ha råd med en bekväm levnadsstandard. Detta leder till stagflation, där priserna fortsätter att stiga samtidigt som löner och konsumtion stagnerar.

En annan Catch-22 att överväga är att om inflationen blir skenande kan Federal Reserve tvingas (eller hävda att de är tvingade) att höja räntorna avsevärt på kort tid. Detta innebär en omedelbar avmattning av flödet av dagslån till storbanker, en omedelbar avmattning av lån till stora och små företag, en omedelbar krasch i kreditalternativ för konsumenter och en total krasch i konsumenternas utgifter. Du kanske känner igen detta som receptet som skapade lågkonjunkturen 1981-1982, den tredje värsta på 1900-talet.

Med andra ord, valet är stagflation, eller deflationsdepression.”

Det är klart i dag vad Fed har valt. Det är viktigt att komma ihåg att under 2020 och 2021 sa mainstreammedia, centralbanken och de flesta regeringstjänstemän till allmänheten att inflationen var ”övergående”. Plötsligt under de senaste månaderna har detta förändrats och nu har till och med Janet Yellen erkänt att hon hade https://www.cnn.com/2022/05/31/politics/treasury-secretary-janet-yellen-inflation-cnntv/index.html ”fel” när det gällde inflationen. Detta är dock en missvisning eftersom Fed vet exakt vad den gör och alltid har gjort. Yellen förnekade verkligheten, men hon visste att hon förnekade verkligheten. Hon tog med andra ord inte fel om den ekonomiska krisen, hon ljög om den.

Som jag beskrev i december förra året i min artikel  ‘The Fed’s Catch-22 Taper is a Weapon, Not A Policy Error’ :

”Först och främst, nej, Fed är inte motiverad av vinster, åtminstone inte primärt. Fed kan skriva ut rikedomar efter behag, de bryr sig inte om vinster – De bryr sig om makt och centralisering. Skulle de offra ”den gyllene gåsen” på amerikanska marknader för att få mer makt och fulla av globalism? Absolut. Skulle centralbanker offra dollarn och spränga Fed som institution för att tvinga på massorna ett globalt valutasystem? Det råder ingen tvekan; de har tidigare utsatt USA:s ekonomi för att få mer centralisering.”

Fed har vetat i flera år att den nuvarande vägen skulle leda till inflation och sedan marknadsförstörelse, och här är beviset – Fed-ordförande Jerome Powell  varnade faktiskt för detta exakta resultat  i oktober 2012:

”Jag är orolig för fler köp. Som andra har påpekat, antar återförsäljar-gemenskapen nu en balansräkning på nära 4 biljoner dollar och köp under det första kvartalet 2014. Jag erkänner att det är en mycket starkare reaktion än jag förväntat mig, och jag känner mig obekväm med det under ett par skäl. För det första, frågan, varför stanna vid 4 biljoner dollar? Marknaden kommer i de flesta fall att heja oss för att vi gör mer. Det kommer aldrig att räcka för marknaden. Våra modeller kommer alltid att berätta för oss att vi hjälper ekonomin, och jag kommer förmodligen alltid att känna att de fördelarna är överskattade. Och vi kommer att kunna inse oss själva att marknads-funktionen inte är försämrad och att inflationsförväntningarna är under kontroll. Vad ska stoppa oss, annat än mycket snabbare ekonomisk tillväxt, som det förmodligen inte är i vår makt att producera?

När det är dags för oss att sälja, eller till och med sluta köpa, kan responsen bli ganska stark; det finns all anledning att förvänta sig en stark respons. Så det finns ett par sätt att se på det. Det handlar om cirka 1,2 biljoner dollar i försäljning; tar du 60 månader får du cirka 20 miljarder dollar i månaden. Det är en mycket genomförbar sak, låter det som, på en marknad där normen i mitten av nästa år är 80 miljarder dollar i månaden. Ett annat sätt att se på det är dock att det inte så mycket handlar om försäljningen, utan varaktigheten; det tar också bort vår korta volatilitetsposition.”

Som vi alla nu vet väntade Fed tills deras balansräkning var mycket större och tills ekonomin var MYCKET svagare än den var 2012 med att släppa lös åtstramningsåtgärder. De VISSTE hela tiden exakt vad som skulle hända.

Det är ingen slump att kulmen på Feds stimulansbonanza har kommit precis efter den otroliga skada som orsakats av ekonomin och den globala försörjningskedjan av covid-låsningarna. Det är ingen slump att dessa två händelser samverkar för att skapa det perfekta stagflationsscenariot. Och det är ingen slump att de enda människorna som drar nytta av dessa villkor är förespråkare för  https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/ ”Great Reset”-ideologin  vid World Economic Forum och andra globalistiska institutioner. Detta är en teknisk kollaps som har varit på gång i många år.

Målet är att ”återställa” världen, att radera det som finns kvar av frimarknadssystem och att etablera vad de kallar ”Delad ekonomi”-systemet. Detta system är ett där människorna som överlever kraschen kommer att göras helt beroende av regeringen genom Universal Basic Income och ett som kommer att begränsa all resursanvändning i namnet ”koldioxidminskning”. Enligt WEF kommer https://www.forbes.com/sites/worldeconomicforum/2016/11/10/shopping-i-cant-really-remember-what-that-is-or-how-differently-well-live-in-2030/?sh=42b883f31735” du att äga ingenting och du kommer att gilla det.

Kollapsen är konstruerad för att skapa krisförhållanden så skrämmande att de förväntar sig att majoriteten av allmänheten ska underkasta sig en kollektivistisk livsstil med kraftigt reducerade standarder. Detta skulle uppnås  https://www.weforum.org/agenda/2020/04/covid-19-universal-basic-income-social-inequality/” genom UBI,  digitala valutamodeller, koldioxidbeskattning,  befolkningsminskning , ransonering av alla varor och ett  socialt kreditsystem. Målet är med andra ord fullständig kontroll genom teknokratisk auktoritarism.

Allt detta är beroende av att krishändelser utnyttjas för att skapa rädsla i befolkningen. Nu när den ekonomiska destabiliseringen har kommit, vad händer sedan? Här är mina förutsägelser…

Fed kommer att höja räntorna mer än väntat, men inte tillräckligt för att stoppa inflationen

Idag bevittnar vi de giftiga frukterna av ett plus decennium av massiva fiat-pengar och vi är nu i det skede där Fed kommer att avslöja sin sanna plan. Höj räntorna snabbt, eller höj dem långsamt. Snabba höjningar kommer att innebära en nästan omedelbar krasch på marknaderna (utöver vad vi redan har sett), långsamma höjningar kommer att innebära en utdragen process av prisinflation och allmän osäkerhet.

Jag tror att Fed kommer att höja mer än väntat, men inte tillräckligt för att faktiskt bromsa inflationen i nödvändigheter. Det kommer att finnas en generell nedgång i lyxvaror, rekreationshandel och icke-nödvändiga varor, men de flesta andra varor kommer att fortsätta att klättra i kostnad. Det är till fördel för globalisterna att hålla inflationståget igång ytterligare ett år eller längre.

I slutändan KOMMER dock centralbanken att förklara att räntetakten inte är tillräcklig för att stoppa inflationen och de kommer att återgå till en Volcker-liknande strategi, som pressar upp räntorna så högt att ekonomin helt enkelt slutar fungera helt.
Marknader kommer att krascha och arbetslösheten kommer att öka plötsligt

Aktiemarknaderna är helt beroende av Fed-stimulans och lätta pengar genom lågräntelån – Detta är ett faktum. Utan låga räntor och QE kan företag inte delta i aktieåterköp. Det betyder att verktygen för att artificiellt blåsa upp aktier försvinner. Vi ser redan effekterna av detta nu med marknader som faller med 20 % eller mer.

Fed kommer inte att kapitulera. De kommer att fortsätta att vandra oavsett marknadsreaktion.

När det gäller jobb applåderar Biden och många vanliga ekonomer ständigt den låga arbetslösheten som ett bevis på att den amerikanska ekonomin är ”stark”, men detta är en illusion. Covid-stimulansåtgärder skapade tillfälligt en dynamik där företag behövde utökad personal för att hantera överskottsutgifter. Nu har covid-kontrollerna upphört och amerikaner har maxat sina kreditkort. Det finns inget kvar för att hålla systemet flytande.

Företag kommer att börja göra stora jobbnedskärningar under sista halvan av 2022.

Priskontroller
Jag tvivlar inte på att Joe Biden och demokraterna kommer att försöka genomdriva priskontroller på många varor när inflationen fortsätter, och det kommer att finnas en handfull republikaner som kommer att stödja taktiken. Priskontroller leder faktiskt till ett minskat utbud eftersom de tar bort all vinst och därmed alla incitament för tillverkare att fortsätta producera varor. Vad som vanligtvis händer vid den tidpunkten är att regeringen går in för att förstatliga tillverkningen, men detta kommer att vara undermålig produktion och med en mycket lägre avkastning.

I slutändan minskar utbudet ytterligare och priserna går ännu högre på den svarta marknaden eftersom ingen kan få tag på de flesta varor ändå.

Ransonering
Ja, ransonering på tillverknings- och distributionsnivå kommer att ske, så se till att köpa det du behöver nu innan det gör det. Ransonering sker i kölvattnet av priskontroller eller störningar i försörjningskedjan, och vanligtvis sammanfaller detta med en regeringspropagandakampanj mot ”hamstrare”.
De kommer att hålla upp några överdrivna exempel på människor som köper lastbilslaster med varor för att skalpa priserna på den svarta marknaden. Sedan, inte långt efter, kommer de att anklaga preppers och alla som köpt varor INNAN krisen för att ”hamstra” bara för att de planerat i förväg.
Ransonering handlar inte bara om att kontrollera tillgången på förnödenheter och därmed kontrollera befolkningen genom proxy; det handlar också om att skapa en atmosfär av skuld och misstänksamhet inom allmänheten och få dem att lura på eller attackera alla som är beredda. Förberedda människor utgör ett hot mot etablissemanget, så förvänta dig att bli demoniserad i media och organisera dig med andra förberedda människor för att skydda dig själv.

Var redo, det blir bara värre från och med nu

Det kan låta som att jag förutspår framgång för Great Reset-programmet, men jag tror faktiskt att globalisterna kommer att misslyckas i slutändan. Det kommer inte att hindra dem från att göra försöket. Ovanstående scenarier är också bara förutsägelser för den närmaste tiden (inom de närmaste åren). Det kommer att finnas många andra problem som härrör från dessa situationer.

Naturligtvis kommer matupplopp och andra pöbelaktioner att bli vanligare, kanske inte i år, men i slutet av 2023 kommer de definitivt att vara ett problem. Detta kommer att sammanfalla med återkomsten av politisk oro i USA då vänsterfraktioner, uppmuntrade av globalistiska stiftelser, kräver mer statligt ingripande i fattigdom. Samtidigt kommer konservativa att kräva mindre statlig inblandning och mindre tyranni.

I grunden kan de som är förberedda kallas för många elaka namn, men så länge vi organiserar och arbetar tillsammans kommer vi att överleva. Många oförberedda människor kommer INTE att överleva. Förstå att de ekonomiska förhållanden som ligger framför oss är historiskt destruktiva; det finns inget sätt att allvarliga konsekvenser kan undvikas för en stor del av befolkningen, om inte annat för att de vägrar att lyssna och vidta lämpliga åtgärder för att skydda sig själva.
Förnekandet är över. Kraschen är här. Dags att vidta åtgärder om du inte redan har gjort det.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: