Först JPMorgans Dimon, nu Goldman Sachs’ Waldron: världen är på väg att drabbas av en ekonomisk ”orkan”

Bild: Först JPMorgans Dimon, nu Goldman Sachs' Waldron: världen är på väg att drabbas av en ekonomisk "orkan"

Ytterligare en framstående bankchef, John Waldron från Goldman Sachs, förutspår stor ekonomisk undergång inom en mycket nära framtid.

Vid ett  investerarmöte nyligen ekade känslorna från JPMorgans Jamie Dimon angående vad Dimon kallade en ”ekonomisk orkan” som är på väg att nå land.

Waldron skämtade om att han skulle undvika att ”använda alla väderanalogier” som Dimon gjorde, och Waldron uttryckte liknande rädsla för inflation, ständigt föränderlig penningpolitik och naturligtvis Rysslands invasion av Ukraina, den senare är varje västerländsk influencers favoritsyndabock för vad som nu utvecklas .

”Detta är bland – om inte de mest – komplexa, dynamiska miljöer jag någonsin har sett under min karriär”, sa Waldron till investerare. ”Sammanflödet av antalet chocker till systemet är för mig utan motstycke”.

En av de hårdaste kritikerna av Federal Reserve i bankvärlden, Waldron, säger att han förväntar sig att det kommer att bli ”tuffare ekonomiska tider” än till och med den nuvarande inflations- och bristkrisen som vi alla ser och känner.

”Ingen tvekan om att vi ser en tuffare kapitalmarknadsmiljö”, förklarade han.

När det gäller fusionsmarknaden säger Waldron att han förväntar sig en avmattning från de nuvarande ”tåliga” nivåerna.

”Det kommer att börja rulla över eftersom man ser en förstörelse av efterfrågan, VD:ar blir lite mindre självsäkra,” förklarade Waldron. ”Det är en rimlig förväntning, men vi tittar noga på det som en signal.”

Från mitten av oktober till slutet av april verkade global makrodata röra sig i en något positiv riktning, vilket vissa såg som en möjlig vändning. Allt detta förändrades dock plötsligt när Citi Economic Surprise Index rasade från över 50 för bara några månader sedan till runt 8,60 när detta skrivs.

Är ”allt”-bubblan på väg att spricka?

Under större delen av denna nations historia under privata centralbankers förtryckande styre (Fed) har inflation tekniskt sett alltid varit ett problem. Det är bara det att den förblev dold på grund av snygga knep och verktyg som utformades för att hålla massorna förvirrade och distraherade medan värdet på dollarn urholkas.

Feds små system – som knappast är små alls – är dock inte idiotsäkra. Då och då blåser bubblan upp för mycket och de får slut på hattrick för att hålla den innesluten, vilket resulterar i en krasch. Vi såg detta senast i början av Wuhan coronavirus (COVID-19) plandemin 2020, och dessförinnan 2008 med bostadsmarknadens kollaps.

De kallar dessa ”bubblor”, och med olika intervaller verkar dessa bubblor poppa upp, de stora killarna räddas och återuppblåsningen börjar igen. Verkligheten är dock att det förflutnas bubblor aldrig tömdes helt, och inflationsburken sparkades helt enkelt ner på vägen ännu längre.

För närvarande befinner vi oss i den största bubblan av alla –  bubblan för att göra slut på alla bubblor. Kraschen som snart kommer, kommer att bli monumental, och den här gången är chansen stor att den inte återhämtar sig.

Den här gången kommer vi sannolikt att se den ständigt illavarslande ”Great Reset” som World Economic Forums (WEF) chef Klaus Schwab och andra har varnat för att komma snart. Den nuvarande världsordningen, som mestadels bygger på fiat, kommer att falla sönder och lämna ett tomrum som ska fyllas av en ny världsordning.

”Västerländska regeringar har kunnat dölja inflationen och tillåtit dem att spendera enorma summor pengar”, skrev någon på Zero Hedge om hur fiat-tryckpressen siktar på att hålla korthuset stående, åtminstone för en tid.

”Wall Street kunde generera vansinniga mängder vinst genom att skära ut amerikansk arbetskraft. Att reda ut allt detta kommer att bli ett riktigt spektakel.”

De senaste finansiella nyheterna finns på DebtBomb.news .

Källor inkluderar:

ZeroHedge.com

NaturalNews.comKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: